用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍靈糧堂幼稚園 九龍靈糧堂幼稚園-嘉林邊道好唔好?
樓主: 森森美
go

九龍靈糧堂幼稚園-嘉林邊道好唔好? [複製鏈接]

回復 38# piglet1212 的帖子

你仔仔好叻呀!想問下你係邊度學phonics架?我都開始搵學校,之前想係jolly,但d口碑好似越來越唔好。

原帖由 CatEgg 於 11-11-22 12:35 發表
你仔仔好叻呀!想問下你係邊度學phonics架?我都開始搵學校,之前想係jolly,但d口碑好似越來越唔好。

CatEgg

我仔仔上過QQ Club嘅e-cottage,同埋睇phonics kids DVD

E-cottage 係由外籍老師主理,價錢又商儀,發音又標準,老師上堂好投入,我仔仔上得好開心架

請問QQ係咪和富個度?我都聽過曾經讀過的家長都話好。

原帖由 piglet1212 於 11-11-23 13:17 發表

CatEgg

我仔仔上過QQ Club嘅e-cottage,同埋睇phonics kids DVD

E-cottage 係由外籍老師主理,價錢又商儀,發音又標準,老師上堂好投入,我仔仔上得好開心架

原帖由 CatEgg 於 11-11-25 09:51 發表
請問QQ係咪和富個度?我都聽過曾經讀過的家長都話好。

係北角和富同何文田廣場都有,我試堂係北角,上堂係何文田,論面積同環境北角勝一籌;但係老師我個人覺得何文田好D,不過都係外籍老師教,上堂會有唱遊,互動遊戲,工作紙同書仔填色,有益智玩具時間

thanks!

原帖由 piglet1212 於 11-11-25 23:27 發表

係北角和富同何文田廣場都有,我試堂係北角,上堂係何文田,論面積同環境北角勝一籌;但係老師我個人覺得何文田好D,不過都係外籍老師教,上堂會有唱遊,互動遊戲,工作紙同書仔填色,有益智玩具時間 ...

原帖由 CatEgg 於 11-11-26 22:36 發表
thanks!

想問下你會唔會去17/12學校嘅聖誕慶祝會呀?

回復 46# piglet1212 的帖子

梗會喇,我今日都有返去聽講座

回復 47# CatEgg 的帖子

我地今日無返呀, 因為要返PG....17/12我地都會去呀

回復 48# piglet1212 的帖子

首"感謝主"阿女識唱多幾句.."主的小孩大家都來讚美,讚美主,主是愛"、"讚美主讚美主,讚美主在(早上?),讚美主在午膳(?),讚美主直到黃昏"有埋POSE同動作,希望到表演個日佢識唱喇,小朋友見到咁多大人,咩都唔記得了。
我女依家無返playgroup了,依家準備幫佢報興趣班,數一數,想佢學芭蕾舞、唱歌、彈琴、畫畫、游水,phonic,除佐游水,樣樣都要排隊。就算有位,邊有咁多時間學???普通話係屋企同佢讀古仔書當學佐,佢爸爸(考佐國家咩普通話考試一級)話咁細個根本唔需要學普通話拼音。(因工作需要,我依家都跟老師學普通話,個D拼音真係學到一頭煙)

‹ 上一主題|下一主題