用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 買左NODDDY ENGLISH WORLD
go

買左NODDDY ENGLISH WORLD [複製鏈接]

請開有無MAMI都買左 NODDY ENGLISH WORLD呢?

可不可以分享一下心得/COMMENTS呢?
我BB今個月就出世喇, 所以想做好準備先.

0    0    0    0
小Panda

我個囡6個月大就買左NEW,一路都係俾佢聽CD同睇書直至一歲至weekend睇下DVD,因唔想囡囡睇太多TV。

COMMENT:
NEW的課程比較抽象(德育方面較多),小B現在學的主要同故事內容無關,但會留意故事內的事物(認物),同埋對主題曲有興趣,囡囡1.5歲開始跟住唱。如果要領略埋故事真理,可能要3-4歲,連埋DRAMA一齊做,佢好快就會明白。

flash card真係好實用,我無用機(因為囡囡細,被卡機開合的聲音吸引了,只顧玩機),只用手flash,同埋日常貼在當眼和放在她放書的地方,佢會睇。

阿囡好like睇書,開始時唔要我讀,亦無耐心聽我講故事,反而自己睇可以睇好耐,對書入面公仔篤篤o下,然後自言自語,到宜家會邊翻書,邊讀俾我聽,我才趁機教佢生字。

workshop真係好有用,不過最好等小朋友識行時,會好玩d同埋小朋友專注力會長dd。不過好老實,d教師有d好好,有d好悶,所以我會避左d悶堂唔上,老師教得生鬼果d,好快就full。

我係2006入會,記得係第4個member,我之後都有出過好多唔同package ($),當然包既野就有分別,妳有興趣可以同sales了解一下, 我入會時$24xxx。佢地o係kwai fong都有showroom, workshop都係o係果度上,如果妳有時間,都可以上去了解一下,mtr樓上,好方便。

希望幫到妳。

mylulu007

可唔可以pm有関Noddy資料比我!

Thanks!

原文章由 Babysiu 於 07-8-8 15:35 發表
mylulu007

可唔可以pm有関Noddy資料比我!

Thanks!

我唔係sales,妳想我pm D乜野俾妳呢? 我只係知佢地個website

http://www.times-edu.com/

Thanks!!!

Mylulu007,

你既comments呀!

希望我個仔仔都like啦, 佢就快出世喇!

原文章由 mylulu007 於 07-8-8 13:36 發表
我個囡6個月大就買左NEW,一路都係俾佢聽CD同睇書直至一歲至weekend睇下DVD,因唔想囡囡睇太多TV。

COMMENT:
NEW的課程比較抽象(德育方面較多),小B現在學的主要同故事內容無關,但會留意故事內的事物( ...
小Panda

原文章由 mylulu007 於 07-8-8 13:36 發表

COMMENT:
NEW的課程比較抽象(德育方面較多),小B現在學的主要同故事內容無關,但會留意故事內的事物( ...

mylulu007:

請問成套大約幾多錢?

Blog: http://hk.myblog.yahoo.com/iam-miniw
微博: http://t.sina.com.cn/winniemoon

MYlulu,
請問你有冇全書的check list呢?  我見二手巿場有,但唔知齊唔齊,可否share一下呢.  thanks.

原文章由 mylulu007 於 07-8-8 05:13 PM 發表

我唔係sales,妳想我pm D乜野俾妳呢? 我只係知佢地個website

http://www.times-edu.com/

原文章由 PinguLinusLee 於 07-8-12 14:22 發表
MYlulu,
請問你有冇全書的check list呢?  我見二手巿場有,但唔知齊唔齊,可否share一下呢.  thanks.

NEW一共有
∼ 20個module,每個module都有書+workbook(有貼紙)+drama book+story dvd+story cd+drama cd
∼ 2本A3大的C類似copy book俾細b寫字母
∼ 中英對照parent guide
∼ 2本sing along書 + 2片cd (20個module的主題曲)
∼ 讀卡機+一盒有20個module故事�drama用的生字卡+特別生字卡
∼ 6隻手偶(noddy�tessie bear�bumpy dog�mr plod�sly�gobbo)
∼ drama set(紙皮造的舞台,及道具件)
∼ 7件裝書櫃

*以我所知台版係得18個module (只有書+workbook+story dvd+cd),賣$1xxx,不過d書有台湾拼音在字旁,睇上去會好亂好眼花,不過有國語language。
*而部份如手偶公仔,係可以響MIT辨事處補買,(亦有賣noddy其它產品如背包,公仔,玩具之類)

原文章由 winniemoon 於 07-8-12 02:37 發表

mylulu007:

請問成套大約幾多錢?

好似$26,700, 但因為當初佢地新開收member,過數出了問題,佢地做錯野,所以俾左约10%off我,成套收$24xxx左右,信用卡24個月免息還。

Thanks for your info.

原文章由 mylulu007 於 07-8-13 12:11 PM 發表

NEW一共有
∼ 20個module,每個module都有書+workbook(有貼紙)+drama book+story dvd+story cd+drama cd
∼ 2本sing along書 + ...

原文章由 mylulu007 於 07-8-13 12:11 硐表

NEW一共有
∼ 2本sing along書 + 2片cd (20個module的主題曲)
∼ ...

mylulu007,
請問台版noddy边到有得買呢?? 我個女好like呢套noddy嘅demo碟,我好想買比佢,但我上年巳買了Emglish time,實在負擔不起再用2萬幾買多套,你可否告知边到可以揾到台版.

Thank you!!

簽名被屏蔽

原文章由 VIVIANSHUM 於 07-8-30 13:28 硐表
0701媽媽會有位yotal可以幫人訂,你上去睇吓,我都經yotal幫我訂了!

vivianshum,
Thank you so much.
‹ 上一主題|下一主題