用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啓思小學附屬幼稚園 啓思小學附屬幼稚園(牛津道)
樓主: IRON
go

啓思小學附屬幼稚園(牛津道) [複製鏈接]

家姐 p1 時都呆滯咗一個月, 冇得訓晏覺, 係學校ok, 放學返來日日都燥都c, 發哂脾氣, 成個月先適應, 純番哂

仔仔駛唔駛訓晏覺, 如要, 最好訓練定唔駛訓先

hi kayiu626,

嘩......去dinsey咁好呀, 妳係咪住白色果間呀?? 我地2間都住過, 但仔仔鍾意藍色果間哦.

都join到架, 下午tea囉, 不過家陣諗緊地方.

hi ballballmama,

仔仔k2時已無午睡啦, 不過我驚佢食又慢, 寫又慢/錯.......真係我有焦慮症. :cry:

Iron

咁26/8 齊人, 咁就o個日啦. 係咪都係去megabox 呀?

原文章由 IRON 於 07-8-17 10:44 發表
hi kayiu626,

嘩......去dinsey咁好呀, 妳係咪住白色果間呀?? 我地2間都住過, 但仔仔鍾意藍色果間哦.

都join到架, 下午tea囉, 不過家陣諗緊地方.

hi ballballmama,

仔仔k2時已無午睡啦, 不過我驚 ...

Iron,
我地住籃色果間呀...本來想book白色...但book果陣個服務員話藍色果間比較適合小朋友...我下次想試下白色果間呀...好靚咁ar...

我都覺得hollywood 多o的mickey既人物多o的, 另外o個間會合年青人or honeymoon.

原文章由 kayiu626 於 07-8-17 15:19 發表
Iron,
我地住籃色果間呀...本來想book白色...但book果陣個服務員話藍色果間比較適合小朋友...我下次想試下白色果間呀...好靚咁ar...

ballballmama & IRON,

仔仔also k2時已無午睡啦, but if he has so much activities in the morning / early afternoon (say now in summer holidays), i will ask my maid to urge him to take a 1 hour nap, in this case he will be 'smarter' than not taking a nap. Then he can play with us or do some exercise at night time. (This is important to us as we come back late).

Experience tells that we cannot let him sleep for > 1 hour in the afternoon, otherwise it will be difficult for him to go to sleep at night.

We will consider this practice after Sep as well.

[ 本文章最後由 LA 於 07-8-17 22:58 編輯 ]

各位,

26/8有沒有決定呀,我邀請CCheng一起去呀,

明天去澳門,星期二回來,星期三去Disney,希望吾好太多人啦.:

CCheng,

快速來報到啦.
DouglasMaMa :lol

hi all,

尋晚(星期五)又去左mega box dinner, 入車時排左一陣到16樓, 走時搭電梯等足幾個字(由6樓落地下再轉第2部上16樓, 期間層層停), 老公好興, 出車時仲要扣$$, 原來而家得2粒鐘free.

26號大家無問題就得啦, 不過地方真係要諗下, 星期日mega box仲勁多人點算.

hi kayiu626/wawa,

大人同細路眼光唔同, 因第1次只係我地3口去藍色果間, 仔仔勁鍾意d mickey頭周圍都有, 又有冰機房取冰玩; 第2次同我姐一家&我媽去白色果間, 我媽就話high好多, 但仔仔就話藍色果間靚.

hi LA,

我仔仔而家由朝8點幾到夜晚9點幾都仲未想訓, 如果再午睡就真係唔駛訓, 好似今日已玩埋roller, 去足成日街, 頭先食埋飯10點幾返黎都未倦, 真係唔得佢cccccc.

hi DOUGLASMAMA ,

去完macau請報料住邊間酒店, 玩咩, 我地下星期都可能去.

乜你仔仔咁好精力嘅.., 咁佢去到夜晚有冇好躁?
原文章由 IRON 於 07-8-18 02:51 發表
hi LA,
我仔仔而家由朝8點幾到夜晚9點幾都仲未想訓, 如果再午睡就真係唔駛訓, 好似今日已玩埋roller, 去足成日街, 頭先食埋飯10點幾返黎都未倦, 真係唔得佢cccccc ...

[ 本文章最後由 LA 於 07-8-19 00:20 編輯 ]

IRON, 我四月去住英皇娛樂酒店, D房幾大, 都算幾新, 間房仲咁啱遠望到永利門口個噴水池. 不過今期heat威尼斯人喎!
原文章由 IRON 於 07-8-18 02:53 發表
hi DOUGLASMAMA ,
去完macau請報料住邊間酒店, 玩咩, 我地下星期都可能去.

hi LA,

好奇怪, 仔仔無論幾點訓(9-11點), 朝早都係8點幾起身, 好似爹地一樣, 夜晚都無燥, 我諗佢真係唔眼訓, 反而猛叫佢訓佢就燥.

妳住果間都13xx套票(油麻地), 而家我地諗緊金都(新/5星), 不過遠d(乙水仔)或者皇家金堡(近八佰伴), 因想住3日2夜.

仲有無好介紹?? 威人好似要8月尾先開.

IRON,
我睇雜誌,威尼斯人好似可以住啦, D房>700呎, 週末好似要$2000+一間,你可上website check 吓, EGL / 康泰都有做.

各位:你哋會唔會買對白皮鞋襯套新校服?

LA,
買咗俾家姐咋
原文章由 LA 於 07-8-19 22:03 發表
各位:你哋會唔會買對白皮鞋襯套新校服?

Iron

唔去mega box, hollywood plaza 有無野食呢???  o個度都係3hr free parking. 不過去O個度我就未必DRIVE.

[quote]原文章由 BallBallMaMa 於 07-8-19 23:44 發表
LA,

hi all,

尋晚終於謝師宴, 差不多80人, k1老師都有黎, 成班小朋友同老師映相時, 幾十部機閃閃閃, 好似開記招咁, 好熱鬧, 小朋友都好開心, 有得講野又有才藝表演; 同另一個搞手媽咪辛苦搞左咁耐, 總算唔錯, 有家長仲同我講, 雖然唔同學校, 不過得閒搞下呢d聚會都好, 記得預埋佢地.

LA,

我無買皮鞋, 反而買多對波鞋, K3果對仲岩, 咁就輪住著.

wawa,

hollywood都係一個好提議, 我前2日先去完pizzahut, 佢都肯俾收據($200/3個鐘free), 不過我地都係tea.

大家意下如何??
p.s. 原來果日係7月14, 老公話我地朝早又有生日會, 下午又有聚會咁得意既.......

HELLO ALL
星期六帶左囝囝去金綸買校服...真糸人山人海 !
我就買左兩套恤衫同褲...一套運動服..同一件外套
其實套校服都真糸幾靚..尤其糸運動服..你地點睇呀

有冇D今年讀K-1既家長...一齊傾下呀
我囝囝讀K1A2班呀..吾知你地呢

原文章由 IRON 於 07-8-20 09:24 發表
hi all,

尋晚終於謝師宴, 差不多80人, k1老師都有黎, 成班小朋友同老師映相時, 幾十部機閃閃閃, 好似開記招咁, 好熱鬧, 小朋友都好開心, 有得講野又有才藝表演; 同另一個搞手媽咪辛苦搞左咁耐, 總算唔錯, 有 ...

你地糸咪好多小朋友都升讀啟小呀

Frankiemummy,
in my kid's class, about 15/28升启小.
原文章由 FrankieMummy 於 07-8-20 14:28 發表
你地糸咪好多小朋友都升讀啟小呀
‹ 上一主題|下一主題