用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 有無人後悔買左迪士尼美語世界??
go

有無人後悔買左迪士尼美語世界?? [複製鏈接]

係bb expo 買左dwe, 俾佢爸爸勁話.......聽講有3日冷靜期可以cancel張單, 唔知係咪真係可以cancel 呢? 有無mummy買左之後有d後悔, 定係真係好有用呢???

[ 本文章最後由 muji 於 07-8-5 23:05 編輯 ]
   0    0    0    0

上年bb展,我老公話買迪士尼美語畀個仔,當時bb仲未出世,要駛幾萬蚊,又唔知係唔係真係有用,所以我極力反對買,所以佢冇買,到今年個仔出左世,上個月中,我地聽完顧問介紹之後,買左full set加story book set,要五萬幾蚊,我好後悔,後悔點解舊年唔一早買,依家我個仔比人遲起步左四個月喇!點解我會buy呢套教材,自從個仔出左世,我睇左好多教小朋友既書,先知道早期教育有幾重要,我好開心我有個唔孤寒,肯全心全力哉培個仔既好老公!我覺得你唔駛驚你老公鬧,為左子女學業企硬啦!如果真係買左番屋企冇用,點會有咁多人肯買丫!就算真係對你個bb起唔到作用,起碼你都肯為教育個仔負出,唔係推卸先丫!

我本來也想buy. 但老公say 不如妳自已學好d, 才是正確教小朋友的方法.

原文章由 bigheadshan 於 07-8-6 00:05 發表
上年bb展,我老公話買迪士尼美語畀個仔,當時bb仲未出世,要駛幾萬蚊,又唔知係唔係真係有用,所以我極力反對買,所以佢冇買,到今年個仔出左世,上個月中,我地聽完顧問介紹之後,買左full set加story book set,要五萬幾 ...

我喺大女兒一歲嘅時候買咗dwe,係瞞住老公自己去買嘅,因為我知道老公一定反對,後尾我買咗之後我同我老公講,仲刻意講平咗個價錢(我同佢講三萬),仲要講明係唔駛佢比錢,但係我老公不停咁鬧我,係不停咁鬧,當時我仲係大肚,我老公要我即刻取消張單,我無可奈何之下都取消咗,但係我無放棄,我喺屋企播demo碟,而我女兒又好合作咁拍晒手掌,跟住又將我自己睇書嘅理論喺我老公心情好嘅時候同佢講,過咗大約一個星期,佢先肯比我買,其他人話我short short哋,比咁多錢(over我兩個月人工)都併命要買,買到就咁開心.
不過我個女真係用得幾好,而家兩歲四個月,學咗好多生字,除咗聽歌,佢最鍾意指住啲poster問我呢個係咩嗰個係咩,好好笑,我哋成日喺度唱歌,屋又唱,街又唱,好開心.最重要係點都要比玩具佢玩,呢個對於小朋友嚟講都係一個玩具嚟啫,不過呢個玩具玩之餘仲可以學到美語,其實唔只美語,仲可以學到啲大小顏色等等,我自己覺得真係好好,所以我無後悔過當初不顧一切去買呢套教材.
不過如果真係因為先生接受唔到而要放棄dwe嘅,我應為都要襯小朋友細時買啲其他平啲嘅教材,因為小朋友學嘢真係好快架,唔好錯過呢個黃金時間呀.
樂兒+穎兒

我都有同感呀!我地成家都有一齊唱dwe既歌,個仔不知幾開心呀!我亦覺得家庭更和諧,我覺得買左dwe唔等於你唔駛去教bb,入面強調親子,都要同小朋友一齊玩,一齊學!我老公係碩士,佢覺得用呢套教育幫手教小朋友會事半巧倍,所以佢先會買!見到你地個個買完之後畀老公鬧,仲要講大話,真係慘,你地都係為子女好,點解老公會咁對你地架!佢地真係抵打呀!

[quote]原文章由 瑪姬樂兒 於 07-8-6 01:04 發表

Wa!! The price of Disneylands English increases so much. I have bought it for about $4X000. The price increases so much. I have bought it when I was pregnant. Now, my daught is 5 years old and still loves to play. I think that it is worth to buy this because this one is very comprehensive and systematic when comparing with other materials. But their sales are very poor and they don't follow up much. They are too money oriented.

原文章由 瑪姬樂兒 於 07-8-6 01:04 發表
我喺大女兒一歲嘅時候買咗dwe,係瞞住老公自己去買嘅,因為我知道老公一定反對,後尾我買咗之後我同我老公講,仲刻意講平咗個價錢(我同佢講三萬),仲要講明係唔駛佢比錢,但係我 ...

相信係因為錢既問題,不如你同老公講,如果唔岩,二手市場也好活躍,一定可以買得出既,唔會蝕晒既,如果能夠學到一半都有earn啦。

原文章由 muji 於 07-8-5 22:58 發表
係bb expo 買左dwe, 俾佢爸爸勁話.......聽講有3日冷靜期可以cancel張單, 唔知係咪真係可以cancel 呢? 有無mummy買左之後有d後悔, 定係真係好有用呢???

呢套野真係好好,但要$4XXXX,就真係唔係太值. 以呢個價錢, 其實可以買到好多好好既教才同俾BB上好多playgroup. 而且,單單用呢套野係唔夠. 所以我都選擇左買2手,我bb都用得好好. 另外我再俾BB睇Your baby can read, English Time, 同baby einstein. 再上啲英文playgroup, 因為我相信效果會俾只用迪士尼美語好.

[ 本文章最後由 kenzo 於 07-8-6 12:28 編輯 ]

I bought it 3 yrs ago when my son was 6 months old.
Wow the price goes up a lot. But I think it is worth it.  My son can talk fluent English to Foreigners without any
hesitation.  He always initate to talk to foreigners too.  In fact, it is very expensive but the set is systematic.  
My husband objected me at first said it was too expensive but later on he saw my son's progress and he said this is very worth to buy this set.  Now I have second baby and I will start to let her watch the DVD Play Along. If u guys planning to have second baby, it is ok to buy the set to share the cost for 2 kids. Hehe.

我覺得買任何教材之前, 要想下自己有冇時間同小朋友一齊學習, 如果無, 就無論幾好的教材都係浪費:tongue:

因為學語言係要雙向架

用姐姐湊小朋友,DWE真係幫助好大,佢地有哂系統,唔水我地mama頭痛,我地一家也用得+分HAPPY,冇後悔呀~~

[ 本文章最後由 hello_mimi 於 07-8-6 22:57 編輯 ]

我冇買dwe,但係我用的$仲多,因為我犧牲自己份人工,自己教囡囡

我都好同意,如果自己根本冇時間陪仔女一齊學,只係買左套野,未必學得到

我見過好多自己唔識英文的家長,滿以為花了幾萬蚊買套學英文的教材,仔女就會學到英文,但其實一d用都冇; 學語言最緊要係俾機會小朋友聽同講,只係識d生字同唱下歌,我唔覺得真係叫識英文

michaelckt
我好佩服您!真係要配合無比既精力先有此效果。

原文章由 michaelckt 於 07-8-6 21:37 發表
I don't against those parents who intend to buy it, cause for sure it should be effective, but I'm not regretful that I didn't buy it 3 years ago. I had a struggle whether to buy it or not an ...

同意。學語言不是靠電視和聲音。

原文章由 ohmama 於 07-8-7 00:27 發表
我冇買dwe,但係我用的$仲多,因為我犧牲自己份人工,自己教囡囡

我都好同意,如果自己根本冇時間陪仔女一齊學,只係買左套野,未必學得到

我見過好多自己唔識英文的家長,滿以為花了幾萬蚊買套學英文的教 ...

我6年前買了這套, 兒子學習效果不錯, 最少他不怕英文, 不怕和外國人溝通, 而且英文聆聽能力也不錯. 當然, 如果妳能日日倍孩子, 用什麼教材不是問題, 但當妳要上班, bb在家中是十分悶, 這套教材正好填補這個空間, 我覺得這套教材不是十分完美, 但事實可以幫助孩子有勇氣說英語.

0係我個囡6個月既時候到, 我就買左dwe, 我老公好支持, 因買之前我地consult過好多有呢套教材既friends, 亦都睇左好多有關幼兒教育既書.......我地有晒共識個sales上黎根本都唔駛點push我地, 我地自動自覺比錢........我地倆公婆都要返工, 日頭起碼有d有益既教材比個工人可以同亞囡玩, 好簡單只要不停播歌,1日1~2次dvd, 再加玩下個讀咭機..........晚上就同佢講故事......

我個囡宜家14個月, 已經好enjoy dwe d歌, 每次都會好開心亦會跟住d歌跳下舞, 又可以同佢玩dvd裡面d親子遊戲...好似pee-ka-boo......又好鍾睇書聽故事.......如果你攞起本disney story book佢會即刻爬/行過你到坐定定等你........

我地從來都冇後悔.......我亦好彩...我同我老公既理念一樣,所以我唔駛擔心佢唔鍾意......

不過如果你要買,就一定要用.....買左唔用就真係會後悔.....任何野都係咁

係度見到DWE member ge sharing( BB受惠中) ge 價值觀, 真係好感慨!
我當初我買時我老公又係勁反對, 又話反學反playgroup自已教俾人教大d先九百幾樣!我睬佢都傻!:tongue:
後尾仔仔有效果出, 個死佬咪俾張支票叫我fullpay!
頭先我叫我老公來睇e個topic, 佢睇唔到一半面矇矇走左去!!

你咪咁衰啦, 你老公最於都ok啦, 又肯比錢.....你就放過佢啦

原文章由 SweetieBaby 於 07-8-8 00:48 發表
係度見到DWE member ge sharing( BB受惠中) ge 價值觀, 真係好感慨!
我當初我買時我老公又係勁反對, 又話反學反playgroup自已教俾人教大d先九百幾樣!我睬佢都傻!:tongue:
後尾仔仔有效果出, 個死佬咪俾張 ...
‹ 上一主題|下一主題