用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 有關【李宗德小學 】的校車及保母車問題 ...
go

有關【李宗德小學 】的校車及保母車問題 [複製鏈接]

Dear All :

知道有好多家長都會為小朋友憂心有關校車保母車問題,為方便查詢,希望大家能以此區作資料提供,好讓日後各家長都能一目了然 !! Thankyou !!!

[ 本文章最後由 家熹媽咪 於 07-8-5 16:54 編輯 ]
   0    0    0    0
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

【 校 巴 - 大旅遊巴 】線收費 :

天水圍 區內行車線 :

樂湖居、賞湖居、翠湖居、麗湖居、美湖居、景湖居、慧景軒
$320

天頌苑、天愛苑、天佑苑、天盛苑、天富苑、天恆邨
$請報價

天澤邨、俊宏軒、天逸邨、天恩邨、天華邨、天瑞邨、天耀邨、天慈邨、天悅邨
$請報價
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

【 保母車 - __ 座位 】線收費 :

天水圍 區內行車線 :

樂湖居、賞湖居、翠湖居、麗湖居、美湖居、景湖居、慧景軒
$320

天頌苑、天愛苑、天佑苑、天盛苑、天富苑、天恆邨
$320

天澤邨、俊宏軒、天逸邨、天恩邨、天華邨、天瑞邨、天耀邨、天慈邨、天悅邨
$請報價

元朗 區內行車線 :

錦繡花園、加洲花園
$680

大棠村
$620

馬田村、南邊圍村、東頭村天佑苑、大圍村、石崗新村、十八鄉、錦田
$請報價

御豪山莊、御景園、柏麗豪園
$520

蝶翠峰
$570

鳳琴街、Yoho Town、新元朗中心、朗晴居、雍翠豪園、合益、鳳庭苑、千色廣場、光華廣場、開心廣場
$請報價

屏山、唐人新村、洪水橋、鍾屋村、水邊圍邨、大橋街市、朗庭園、塘坊村
$請報價

藍地 、奕園、順風圍、兆康
$ 490

[ 本文章最後由 家熹媽咪 於 07-9-24 22:38 編輯 ]

我想問吓除咗學校提供校車,仲可以邊度有保姆車搭?(由元朗御豪山莊返李宗德)唔該!!!

學校除左校車 , 重有保母車 , 如果兩隻都唔啱 , 之前好似有家長講過 , 要自己去4圍問吓出面既保母車 !!

Hello!家熹媽咪!我4號嗰日返學校好似見到得一間校車供應商係度,我想知邊殊可以搵到其他保姆車?(學校要$520,你覺得價錢合理嗎?)!!

大棠村、馬田村、南邊圍村、東頭村天佑苑、大圍村、錦繡花園、加洲花園、石崗新村、十八鄉、錦田
$請報價

間校車寫出來的路線只係 :
錦繡花園、加洲花園 (其他的係另外一條線呀)
每月$680 (如果由9月至出年6月, 連續10個月都坐的, 7月份可以免費)

我已經係學校登記左啦。

[ 本文章最後由 stella2005 於 07-8-7 01:55 編輯 ]

係呀 , 呢間"盈泳"都做咗起碼2年 , 哈 ~~ 以我所知既就 , 或者咁講啦 ! 我住嘉湖五期 , 車費 $350 , 好多人都話貴 , 叫我轉 , 但如果問我 , 我自己揍返學又點止呢個數 , 同埋 , 講緊既係 , 小朋友都係鍾意坐校車多過坐輕鐵 , 當然 , 都會有例外既 !

至於你所問 , 出面邊樹有 , 我就真係唔清楚 , 或者你可以問吓有冇其他媽咪答倒你 , 但講真 , 如果個小朋友坐果架車 , 全部學生都唔係同一間小學 , 將會有咩問題 , 我所睇倒既係 1. 返學時間可能會拉長咗 . 2. 小朋友對住自己既同學仔 , 我相信對佢既社交都會好D , 相反 , 如果佢見倒其他唔識既 , 或者咁講啦 , 有D小朋友都可以接受 , 但係咪個個都得呢 ? 如果同校 , 就算唔同班 , 最少佢地都會D話題 !當然 , 如果你小朋友善於交際 , 咁就咩問題都冇啦 !

以上都係我個人意見 , 你可以先同你先生或者小朋友傾吓 , 佢地都係你既家人 , 有權比意見架 !

原文章由 stella2005 於 07-8-7 01:53 發表
* 大棠村、馬田村、南邊圍村、東頭村天佑苑、大圍村、錦繡花園、加洲花園、石崗新村、十八鄉、錦田
$請報價

間校車寫出來的路線只係 :
錦繡花園、加洲花園 (其他的係另外一條線呀)
每月$680 (如果由9月 ...

唔該晒Stella , 唔係呀 , 因為太多站 , 我都唔知邊條線打邊條線 , 所以就列晒嚟囉 ! 哈哈 ~~ 我知道好似有十幾架車 , 但邊架車行咩線 , 我真係唔清楚喇 !

thanks a lot!!!咁我果日無登記度,我可以點???

原文章由 over737 於 07-8-7 02:04 發表
thanks a lot!!!咁我果日無登記度,我可以點???

唔駛客氣 , 如果你地諗過都係join 返佢地 , 我聽日幫你搵個電話丫 ! 你打返去同佢講 , 相信問題唔大 , 但基於新生第一年係要先交第一個月 (即九月車費) 先 , 所以 , 你要同返佢地講 , 再睇吓點安排啦 !

唔該哂家熹媽咪你搵到電話就PM我

原文章由 over737 於 07-8-7 02:16 發表
唔該哂家熹媽咪你搵到電話就PM我

ok , 冇問題 !

大棠村、馬田村、南邊圍村、東頭村天佑苑、大圍村、錦繡花園、加洲花園、石崗新村、十八鄉、錦田
$請報價

大棠車費$620.00一個月, 我係8月4日填表, 但未交車費, 遲D會有人聯絡.

原文章由 Charlotte-mama 於 07-8-7 09:39 發表
* 大棠村、馬田村、南邊圍村、東頭村天佑苑、大圍村、錦繡花園、加洲花園、石崗新村、十八鄉、錦田
$請報價

大棠車費$620.00一個月, 我係8月4日填表, 但未交車費, 遲D會有人聯絡.

多謝報料 !! ^^

我知蝶翠峰$570

原文章由 over737 於 07-8-8 02:11 發表
我知蝶翠峰$570

over :

唔該晒 !!

另外... 唔好意思 , 因為今日忙到七彩 , 而家先覆倒你 , 你聽日打去問吓校車果度啦 ! 你講抵你係邊間學校既 , 住邊度充得架喇 ! 細節上既嘢 , 你要問返佢地喇 !

=============================

盈泳旅運有限公司

陳叔 . 陳太 . 陳小姐

電話係 : 2729 3179 . 2728 4170

Fax : 2387 3179

E~mail : [[email protected]][email protected][/email]

網上登記搭校車 : http://www.dailyride.com.hk/page9.htm

=============================

[ 本文章最後由 家熹媽咪 於 07-8-8 03:36 編輯 ]

原文章由 家熹媽咪 於 07-8-8 03:15 發表

over :

唔該晒 !!

另外... 唔好意思 , 因為今日忙到七彩 , 而家先覆倒你 , 你聽日打去問吓校車果度啦 ! 你講抵你係邊間學校既 , 住邊度充得架喇 ! 細節上既嘢 , 你要問返佢地喇 !

=== ...

儍啦!唔該你就真

歡迎大家盡量報料 !!!!!

【 校 巴 - 大旅遊巴 】線收費 :

天水圍 區內行車線 :

* 天頌苑、天愛苑、天佑苑、天盛苑、天富苑、天恆邨
$320
‹ 上一主題|下一主題