用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 買校服學校安排失當
go

買校服學校安排失當 [複製鏈接]

今日下午去九龍塘某一間幼兒院買校服, 學校竟然安排所有家長和兩歲小朋友一齊迫在一個比中學課室大少少嘅房間, 掛隊買校服, 又要同小朋友試著校服, 運動服等, 有些人臨時又買多d嘢, 就係咁, 我就係又熱又焗嘅環境排咗成個鐘, 排到我個女成頭汗, 又要我抱, 最後仲訓著咗(下午是小女午睡時間)...:cry:  

終於輪到我買, 就整醒個女試著, 點知佢勁發脾氣勁喊, d汗仲綴住件校服攪到唔上唔落, 後面又成條龍等住, 就係趕急混亂嘅情況下匆忙攞住袋校服, 抱住發緊脾氣嘅女去隔離條隊排隊影校服相  

頭髮被汗水痴到一執執, 面無表情, 嬲包包...呢張就係我個女第一張學生相

唔知其他學校買校服同影學生相係咪要所有家長同學生迫埋一齊做嘅呢
就算想賺錢賺到盡, 都要顧吓家長同學生嘅感受law

0    0    0    0

原文章由 chan803 於 07-8-5 00:18 發表

學生相可以試下 DIY, 整好攞去快x美晒, 一張 4R 可以有4張學生相, 平靚正, 唔啱影到啱.

可以去"攝影特區"睇下點 d 舊文教人點 DIY

Thanks!!
我都想遲d同個女出去影過...
不過, 今日影呢一張相, 就係學校安排失當最好嘅見證

原文章由 mrschan923 於 07-8-5 00:46 發表
I guess the kingergarten is CA...N...N..... ,, right?
Did you tell the teacher about your feeling?Can the school arrange your daughter take the photo again? ON my
opinion, I know what' ...

就係呢間

仲有, 佢d校服第一次洗就有粒button甩咗出嚟, quality 真係勁'正'

原文章由 szeszes 於 07-8-6 00:16 發表
我仔係讀另一區既分校, 都係 CA...AN, 我仲 ANGRY

我回家將亞仔所有校服分開一機洗, 洗完發現件運動衫, 學校既內衣 及 SOCKS 比染晒藍色

一定係外套 或 運動褲甩色...... 氣死我, 到未穿過既衫就染成咁.. ...

我條運動褲都係甩色呀 , 仲染到件運動衫藍色, 要用漂白水漂先得...
‹ 上一主題|下一主題