用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦
樓主: janetngan2
go

^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦 [複製鏈接]

醒目開學勳章

ew911,

青衣係有校車到,不過時間唔清楚,
k1 係 am class, k2, k3 都係唔會轉 pm class,
除非自己申請轉..

原文章由 ew911 於 07-8-28 12:30 硐表
Oscar 媽媽,

我成日都有上bk 睇有關創價幼稚園mami 的topic. 我有意比我囡囡下年K1入讀此校, 我想問創價有無校車係由青衣 --> 返幼稚園, 車程要幾長呀? 再者想問..... 創價會唔會好似有一些幼稚園,K1 am class, K2 ...

上午班:
1) pink............sunny(
).........將軍澳
2)
咕怪媽媽......寧寧()............將軍澳坑口站
3) annie926.....
柏禧.................荃灣...(第三組-小象組)
4) dorothy.......
逸熙.................彩虹
5)
天使兒 .........Ryan................深井
6) abebe .........
玟穎.................青衣
7) pinocchio......
禮禮.................青衣
8) elysemama...
巧妤.................沙田...(第一組)
9) Yanbb...........容容.................青衣

下午班
1) patBmom......Samuel(
)......太子...(第一組-紅蘿蔔)
2)
小阮子媽媽......晴晴.................深水埗
3) janetngan2....
政慧.................大角咀(第三組-小象組)
4)
小王子popo.....祉悅................黃大仙  
5) Michelmcy.......Alex...............
將軍澳(第一組-粟米)
6) Salina..............Ki Ki...............Tsuen Wan
7) sweetman.......
惠惠...............青衣
8) ernestfu..........
柏天................荔枝角
9) tracy..............hoho...............
沙田
10)ballball411......
蔚蔚................沙田...(第三組)
11)angelmeiyee...
家淇................何文田(第三組-白兔)

patBmom,

alex 同 samuel 唔同組添

oscar媽,

alex 係粟米組架, 由蘇老師負責.  唔知蘇老師今日係咪緊張呢, 粟米組有個小朋友比較"活躍", 經常唔肯坐定, 好似有d 應付唔到佢咁

你唔係白痴 ,上年我第一,二日番学,我都好想咸,感覺同你  ,
     一樣,好開心揾間好学兒校比亞仔,一年後我都覺得,我當日無選錯学校.:) :) 㭠

quote]原文章由 patBmom 於 07-8-28 20:49 硐表
我都覺得學校既氣氛好好!
個仔真係如Oscar媽講玩得好開心!
我仲爭啲想咸咗出嚟添呀!
而且我臨走時仲擁抱咗校長一吓,
話多謝有呢間咁開心既學校俾我個仔讀呀!
我係咪好白痴呢!

angelmeiyee,
我都問過老師點解要咁 ... [/quote]

我個囡叫芊蔚呀, 白兔組, 咁我聽日去大象組搵下你先

上午班:
1) pink............sunny(
).........將軍澳
2)
咕怪媽媽......寧寧()............將軍澳坑口站
3) annie926.....
柏禧.................荃灣...(第三組-小象組)
4) dorothy.......
逸熙.................彩虹
5)
天使兒 .........Ryan................深井
6) abebe .........
玟穎.................青衣
7) pinocchio......
禮禮.................青衣
8) elysemama...
巧妤.................沙田...(第一組)
9) Yanbb...........容容.................青衣

下午班
2)
小阮子媽媽......晴晴.................深水埗
政慧.................大角咀(第三組-小象組)
4)
小王子popo.....祉悅................黃大仙  
5) Michelmcy.......Alex...............
將軍澳(第一組-粟米)
6) Salina..............Ki Ki...............Tsuen Wan
9) tracy..............hoho...............
沙田
12)mkklee........祐祐................何文田(第一組-栗米)

[ 本文章最後由 miclee 於 07-8-29 08:49 編輯 ]

醒目開學勳章

見到你地咁開心,都諗起 oscar 上年開學既時候,
尋晚我都開番上年適應期拍下既 DV 黎睇..

Oscar 媽,

Thanks for your reply.

yanbb, abebe & pinocchio,

我見你地都係比小朋友由青衣搭校車返學,我想問你地知唔知道車程要幾待呀? 同埋一個月幾多$? 仲有一樣,係未學校巴士/ 只係出面公司的保母車?

Thanks!

原文章由 Oscar媽 於 07-8-28 22:44 硐表
ew911,

青衣係有校車到,不過時間唔清楚,
k1 係 am class, k2, k3 都係唔會轉 pm class,
除非自己申請轉..

Michelmcy,
雖然唔同組但都係同一班,
所以見既機會都會特別多,
Samuel一定會同Alex成為好朋友既!

ponysee,
但係我噚日就忍住唔俾自己喊囉,
一來會好瘀,
二來俾個仔見到佢又喊埋一份點算呀!

janetngan,
我仔仔叫梁森Samuel呀!:loveliness:

[ 本文章最後由 patBmom 於 07-8-29 11:14 編輯 ]

原文章由 patBmom 於 07-8-29 11:10 硐表
Michelmcy,
雖然唔同組但都係同一班,
所以見既機會都會特別多,
Samuel一定會同Alex成為好朋友既!

patBmom,

係呀, 無錯無錯 alex 而家食緊飯lu, 婆婆餵緊   琴日見晒d小朋友, 第一組都好多細仔/女, 零舍覺得佢好似大d咁   

patBmom:今日好開心可以同你相認
angelmeiyee:我今日見家淇果組有個男仔好曳打左她媽媽一巴:cry:
ballball411:我搵到你個女張相,但唔見你,你今日係咪無返學?
今日落堂時老師同小朋友講明日要自己坐校車而媽媽因為pat pat大唔可以坐架 講完這句說話之後,我個女就好開心同我講明日要自己坐校車媽媽唔坐得架她講完之後終於明白老師係小朋友心目中都幾有說服力

[ 本文章最後由 janetngan2 於 07-8-29 15:57 編輯 ]

janetngan,

我想問那小朋友的媽媽是bkmember嗎?
我妹妹昨日就可能說是那位了, 怕家淇會學人呀:cry:, 所以想去看, 但bb今日食lunch太慢去不到, 真擔心

原文章由 janetngan2 於 07-8-29 15:56 硐表
patBmom:今日好開心可以同你相認
angelmeiyee:我今日見家淇果組有個男仔好曳打左她媽媽一巴:cry:
ballball411:我搵到你個女張相,但唔見你,你今日係咪無返學?
今日落堂時老師同小朋友講明日要自己坐校車而媽媽因 ...

janetngan,

剛和妹妹談, 她說家淇那組的小朋友應該是要特別照顧的, 有一個好像聽力有問題的呀, 而家淇是要用英文溝通, 所以編入這組罷

原文章由 angelmeiyee 於 07-8-29 16:06 硐表
janetngan,

我妹妹昨日就可能說是那位了, 怕家淇會學人呀:cry:, 所以想去看, 但bb今日食lunch太慢去不到, 真擔心

我唔清楚他媽媽係咪bk會員,我稔個小朋友係你妹妹講果位,因今日家淇果組聽古事,我亞女果組就係隔離玩,個小朋友都唔坐定定聽又''滅''張咭,他媽媽都搞唔掂,最後要老師出聲他先聽,我稔你唔駛擔心因你可隨時打比家淇班住任問下他上堂情況~
原文章由 angelmeiyee 於 07-8-29 16:06 硐表
janetngan,

[ 本文章最後由 janetngan2 於 07-8-29 16:23 編輯 ]

原文章由 elysemama 於 07-8-28 15:15 硐表
Elyse跟邱老師, 係carrot組  咁Oscar上年跟邊個老師呀?

hi...ELYSE,
妳是不是扎了兩條辮仔既小妹妹呢,好乖喎.
熙熙都係第一組既蘿蔔組嫁,不過佢坐唔定,周圍走.

Oscar媽,

我都覺得邱老師好親切、好専業 囡囡好幸運; 入到好學校, 遇到好老師, 囡囡今日放學都唔捨得走  聽日第1日自己搭校巴, 希望佢 小D (唔敢奢望唔 )

原文章由 Oscar媽 於 07-8-28 22:34 硐表
Oscar 都係跟邱老師"紅蘿蔔組",邱老師好好架!!
放心將囡囡交比佢

janetngan2,
哈哈, d 對白一樣架, 係咪都係周老師呢
我都係小象組, 不過係上午班既

原文章由 janetngan2 於 07-8-29 15:56 硐表
今日落堂時老師同小朋友講明日要自己坐校車而媽媽因為pat pat大唔可以坐架
:-P

下午班
2)
4)
小王子popo.....祉悅................黃大仙(第一組-蕃茄組)
將軍澳(第一組-粟米)
沙田
12)mkklee........祐祐................何文田(第一組-栗米)

受寵若驚呀:loveliness:  我咁曵 都有姨姨讚我乖 熙熙, 我地第日一定有伴比老師叫我地唔好周圍走

原文章由 DOROTHYFAN 於 07-8-29 16:40 硐表

hi...ELYSE,
妳是不是扎了兩條辮仔既小妹妹呢,好乖喎.
熙熙都係第一組既蘿蔔組嫁,不過佢坐唔定,周圍走.

hehe..係周老師呀
原文章由 Annie926 於 07-8-29 16:46 硐表
janetngan2,
哈哈, d 對白一樣架, 係咪都係周老師呢
我都係小象組, 不過係上午班既

醒目開學勳章

係呀!!今年 k1 有一個小朋友係弱聽架!!
大家要愛護佢..

原文章由 angelmeiyee 於 07-8-29 16:11 硐表
janetngan,

剛和妹妹談, 她說家淇那組的小朋友應該是要特別照顧的, 有一個好像聽力有問題的呀, 而家淇是要用英文溝通, 所以編入這組罷
‹ 上一主題|下一主題