用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦
樓主: janetngan2
go

^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦 [複製鏈接]

同Smauel係同一組呀!:loveliness:

Oscar 媽媽,

我成日都有上bk 睇有關創價幼稚園mami 的topic. 我有意比我囡囡下年K1入讀此校, 我想問創價有無校車係由青衣 --> 返幼稚園, 車程要幾長呀? 再者想問..... 創價會唔會好似有一些幼稚園,K1 am class, K2/K3就會變pm class.

請指教!

Oscar媽,

承你貴言::" />  今日大部份(99%)既小朋友都好開心!! 創價既上上下下職員真係好友善  我真係好放心返呢間幼稚園

原文章由 Oscar媽 於 07-8-28 00:37 硐表

包你聽日一定好開心呀!!

[ 本文章最後由 elysemama 於 07-8-28 13:55 編輯 ]

今朝過得好快, 小朋友都好開心, 一個愉快既開始

上午班:
1) pink...............sunny(
)...........將軍澳
2)
咕怪媽媽.........寧寧()..............將軍澳坑口站
3) annie926........
柏禧...................荃灣..(第三組-小象組)
4) dorothy..........
逸熙...................彩虹
5)
天使兒 ............Ryan..................深井
6) abebe ............
玟穎...................青衣
7) pinocchio........
禮禮...................青衣
8) elysemama.....
巧妤...................沙田......(第一組)
9) Yanbb.............容容...................青衣
下午班
1) patBmom........Samuel(
).......太子.......(第一組)
2)
小阮子媽媽........晴晴..................深水埗
3) janetngan2......
政慧..................大角咀.......(第三組)
4)
小王子popo......祉悅..................黃大仙  
5) Michelmcy.......Alex..................
將軍澳.......(第一組)
6) Salina..............Ki Ki..................Tsuen Wan
7) sweetman.......
惠惠..................青衣
8) ernestfu..........
柏天..................荔枝角
9) tracy..............hoho.................
沙田
10)ballball411......
蔚蔚..................沙田.......(第三組)
11)angelmeiyee...
家淇..................何文田....(第三組)
:-P

醒目開學勳章

elysemama,

囡囡第一組跟那一個老師呀!!
因為 oscar k1 時都係第一組架!!

原文章由 elysemama 於 07-8-28 13:44 硐表
Oscar媽,

承你貴言::" />  今日大部份(99%)既小朋友都好開心!! 創價既上上下下職員真係好友善  我真係好放心返呢間幼稚園

Elyse跟邱老師, 係carrot組  咁Oscar上年跟邊個老師呀?

原文章由 Oscar媽 於 07-8-28 15:01 硐表
elysemama,

囡囡第一組跟那一個老師呀!!
因為 oscar k1 時都係第一組架!!

patBmom,

Hello!
你係咪都係搭校車呀? Yes
坐幾號車呀? No.6
幾點上落車呀? 12:15上車

miclee,

好像是愛民商場上車

其實會不會有其他保母車的呢, 12:15就上車, 但1:40先上堂, 小朋友要坐足一個小時車, 我搭的士都不用15分鐘

再更新一下先

上午班:
2)
咕怪媽媽.........寧寧()..............將軍澳坑口站
柏禧...................荃灣..(第三組-小象組)
5)
天使兒 ............Ryan..................深井
巧妤...................沙田......(第一組)
9) Yanbb.............容容...................青衣

下午班
2)
小阮子媽媽........晴晴..................深水埗
政慧..................大角咀.......(第三組)
4)
小王子popo......祉悅..................黃大仙  
5) Michelmcy.......Alex..................
6) Salina..............Ki Ki..................Tsuen Wan
9) tracy..............hoho.................
沙田
蔚蔚..................沙田.......(第三組)
家淇..................何文田....(第三組-白兔)

再更新一下先

上午班:
2)
5)

下午班
2)
政慧..................大角咀.......(第三組-小象組)
4)
沙田
家淇..................何文田....(第三組-白兔)

各位:今日上堂氣分好好,我見小朋友及家長都開心,老師又細心及有耐性,我問個女開唔開心及明日返唔返學?她說好開心同返學又話唔驚 (因未開學時她時常講驚驚 )今日見到她上堂情況真真正正覺得個女大個左,好感動

angelmeiyee:今日上堂我認到你姪仔喇,是你妹妹陪嗎?我又唔敢問她

janetngan2
妳囡囡是什麼樣的, 她是我妹妹呀
妹妹話今日小兔組有個男仔比較好動, 不太喜歡聽故事, 令到我想明天看看上課情況,看看先生如何應付

[ 本文章最後由 angelmeiyee 於 07-8-28 16:51 編輯 ]

我個女今日''摘''左一條馬尾,我覺得你姪仔好靜呀,入到課室同你妹妹坐埋一邊睇書無同小朋友玩(可能陌生還境)我都有見2個男仔杻計,有一個重話要回家:cry: 當時先生同家長都''tum''果位小朋友,過左一陣就無事
如果明日你返去,可以認識下你
原文章由 angelmeiyee 於 07-8-28 16:45 硐表
janetngan2
妳囡囡是什麼樣的, 她是我妹妹呀
妹妹話今日小兔組有個男仔比較好動, 不太喜歡聽故事, 令到我想明天看看上課情況,看看先生如何應付

[ 本文章最後由 janetngan2 於 07-8-28 17:10 編輯 ]

我都係下午第三組 白兔組呀, 你個姪仔係唔係姓陳架? 因為呢組得2個男仔

janet 你係小象組呀, 聽日有無機會相認到呢?

唔知校服商仲會唔會去學校呢 ? 我想買多套運動衫, 而家覺得2套有d唔夠, 驚洗唔切, 又驚乾唔切

我都覺得學校既氣氛好好!
個仔真係如Oscar媽講玩得好開心!
我仲爭啲想咸咗出嚟添呀!
而且我臨走時仲擁抱咗校長一吓,
話多謝有呢間咁開心既學校俾我個仔讀呀!
我係咪好白痴呢!

angelmeiyee,
我都問過老師點解要咁早上車,
佢話原來坐校車大概會喺1300-1315嗰段時間輪住到學校,
所以就要早啲上車,
老師話雖然係早咗返學校,
但係老師會同佢哋玩一陣先,
然後會大約1330排隊入課室洗手換鞋等,
所以唔駛驚佢哋會得個等字喎,
我聽完都放心咗好多!:loveliness:

elysemama,
我個仔都係第一組紅蘿蔔組跟邱老師架,
不過Samuel係下午班!:)

ballball411,
我都想買多套校服俾個仔呀!:D

更新:
上午班:
1) pink............sunny(
).........將軍澳
2)
咕怪媽媽......寧寧()............將軍澳坑口站
3) annie926.....
柏禧.................荃灣...(第三組-小象組)
4) dorothy.......
逸熙.................彩虹
5)
天使兒 .........Ryan................深井
6) abebe .........
玟穎.................青衣
7) pinocchio......
禮禮.................青衣
8) elysemama...
巧妤.................沙田...(第一組)
9) Yanbb...........容容.................青衣

下午班
1) patBmom......Samuel(
)......太子...(第一組-紅蘿蔔)
2)
小阮子媽媽......晴晴.................深水埗
3) janetngan2....
政慧.................大角咀(第三組-小象組)
4)
小王子popo.....祉悅................黃大仙  
5) Michelmcy.......Alex...............
將軍澳(第一組)
6) Salina..............Ki Ki...............Tsuen Wan
惠惠...............青衣
柏天................荔枝角
9) tracy..............hoho...............
沙田
蔚蔚................沙田...(第三組)
家淇................何文田(第三組-白兔)

[ 本文章最後由 patBmom 於 07-8-28 21:02 編輯 ]

ballball411:原來你今日又係3號課室,明日我地相認,你個女叫o羊名?我個女叫''政慧''~
我睇手冊要10月定11月先到學校做校服(冬季)我稔你如果你地想再買夏天校服可能要直接到門市買~
patBmom:真係好喇你代我地問左老師~
你這種心情叫真情流露,唔係叫白痴~係禾明日放學同你相認,好嗎?

[ 本文章最後由 janetngan2 於 07-8-28 21:09 編輯 ]

ernestfu,
我就係今日Samuel個媽咪喇!

janetngan2 & ballball411,
今日都係認唔到你哋呀!
我諗住聽日會衝入第三組通緝你哋呀!

好呀,你明日可以上堂前入來3號課室同我及ballball411相認啦~
你仔仔叫o羊名?
原文章由 patBmom 於 07-8-28 21:06 硐表
ernestfu,
我就係今日Samuel個媽咪喇!

janetngan2 & ballball411,
今日都係認唔到你哋呀!
我諗住聽日會衝入第三組通緝你哋呀!  

[ 本文章最後由 janetngan2 於 07-8-28 21:13 編輯 ]

醒目開學勳章

Oscar 都係跟邱老師"紅蘿蔔組",邱老師好好架!!
放心將囡囡交比佢

原文章由 elysemama 於 07-8-28 15:15 硐表
Elyse跟邱老師, 係carrot組  咁Oscar上年跟邊個老師呀?

醒目開學勳章

你可以直接上校服商買,
所以我之前都講過可以買 3  套都 ok.

原文章由 ballball411 於 07-8-28 20:18 硐表
唔知校服商仲會唔會去學校呢 ? 我想買多套運動衫, 而家覺得2套有d唔夠, 驚洗唔切, 又驚乾唔切
‹ 上一主題|下一主題