用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦
樓主: janetngan2
go

^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦 [複製鏈接]

醒目開學勳章

那位媽咪係想方便老人家,大家都唔知..
我只係覺得奇怪..點解要咁遲先轉校..所以我咪問下佢點解..
我絕對冇咩意思..
我並冇意思同人地鬧交..你唔需要咁樣講野架!!

好多謝你的讚賞我只係想幫新生既媽咪..因為我都經過這個時候.

原文章由 煩煩煩 於 07-8-22 11:52 發表
Oscar 媽,

首先贊下你, 係一個新生同學的好幫手, 解答左不少新生媽媽的問題, 依家要話下你, 原來出讓校服個媽媽係方便佢姑奶帶個女先轉校, 根德確實近 mtr, 老人家係方便d, 唔好今話人啦, 人地都係為左個老人 ...

醒目開學勳章

你有冇試過同校服商講過退番比佢..
再唔係 KEEP 住先,可以留到下一年先..

原文章由 sorsweet 於 07-8-22 10:17 發表
請幫幫忙, 因小女轉校有以下校服出讓,   

兩套全新夏季運動衫
一個全新書包
一件全新工作袍

如你們未買冬季校服, 校褸, 冷外套的話, 可以將我去物件去校服店替換為你們所要的校服, 當然係你們話碼數給 ...

各位媽咪,

我響家長須知見到要交返學校的文件, 其中有樣"園生肖像同意書" (大概咁上下),但我抄極都無......

:cry: 唉, 唔知係咪我大頭蝦整跌左呢.....
[

原文章由 Oscar媽 於 07-8-22 12:07 發表
那位媽咪係想方便老人家,大家都唔知..
我只係覺得奇怪..點解要咁遲先轉校..所以我咪問下佢點解..
我絕對冇咩意思..
我並冇意思同人地鬧交..你唔需要咁樣講野架!!

好多謝你的讚賞我只係想幫新生既媽咪..因 ...

雖然唔係識咗你好耐,
但都知你係大好人呢!
估你都係八卦啫!

另外Oscar媽我想問問:
1)平時啲校車會喺上堂前幾多分鐘左右到學校架?
2)駛唔駛帶水杯返學架?
3)可唔可以用個盒載定啲餅餅俾小朋友放書包,等佢肚餓有得食呀?
又有咁多問題添,唔該晒!:loveliness:

咕怪媽媽,
係有張<園生肖像許可權>既回條要簽番去架!
你28號嗰日問番老師攞番啦!:D

愈近返學日子真係愈緊張呀!

咕怪媽媽
係有個張架, 你搵唔到, 我諗你跌左啦, 下星期二攞過啦

[quote]原文章由 janetngan2 於 07-8-18 23:25 硐表
我加左組別喇,請各媽媽已知組別就自己加上去啦

上午班:
1) pink...............sunny(仔)...........將軍澳
2) 咕怪媽媽.........寧寧(女)..............將軍澳坑口站
3) annie926........柏禧...................荃灣
4) dorothy..........逸熙...................彩虹
5) 天使兒 ............Ryan..................深井
6) abebe ............玟穎...................青衣
7) pinocchio........禮禮...................青衣
8) elysemama.....巧妤...................沙田......(第一組)
9) Yanbb.............容容...................青衣

下午班
1) patBmom........Samuel(仔).......太子.......(第一組)
2) 小阮子媽媽........晴晴..................深水埗
3) janetngan2......政慧..................大角咀.......(第三組)
4) 小王子popo......祉悅..................黃大仙  
5) Michelmcy.......Alex..................將軍澳.......(第一組)
6) Salina..............Ki Ki..................Tsuen Wan
7) sweetman.......惠惠..................青衣
8) ernestfu..........柏天..................荔枝角
9) tracy..............hoho.................沙田
10)ballball411......蔚蔚..................沙田.......(第三組)
11)angelmeiyee...家淇..................何文田....(第三組)

patBmom:因我上/落車係第一站,所以好快囉~
angelmeiyee:你係第三組,28號返幾多點呀?
下個星期二就返學喇,真係好緊張

[ 本文章最後由 janetngan2 於 07-8-25 23:59 編輯 ]

各位28號返1:30-2:45既媽媽請問你地係幾號課室呢?
因我頭先再睇下些通告,有張綠色通告(對上一次寄比我地),右上角有寫幾號課室及寫幼兒班第x組(下午)
ballball411:我同你一組,你係咪3號課室?
patBmom:你幾多號呀?

janetngan2,

不是我bb返, 是我侄仔, 好似返1:30呀, 當日應該由妹妹或媽媽帶, 侄仔一個人回香港讀書, 我是他的其中一個監護人, 我都當佢係我半個仔, 而我bb明年才入學呀. 我為侄仔同第三組的小朋友媽咪打個招呼'hello", 希望各位小朋友可以同我侄仔做個好朋友, 家淇有美國人加美國黑人加香港人血統的, 應該好易認.

原文章由 janetngan2 於 07-8-25 23:57 硐表
patBmom:因我上/落車係第一站,所以好快囉~
angelmeiyee:你係第三組,28號返幾多點呀?
下個星期二就返學喇,真係好緊張

原來係o甘,返學果日睇下認唔認到他先
原文章由 angelmeiyee 於 07-8-26 12:38 硐表
janetngan2,

不是我bb返, 是我侄仔, 好似返1:30呀, 當日應該由妹妹或媽媽帶, 侄仔一個人回香港讀書, 我是他的其中一個監護人, 我都當佢係我半個仔, 而我bb明年才入學呀. 我為侄仔同第三組的小朋友媽咪打個招呼'hell ...

angelmeiyee

我個仔都是下午班6號車, 有機會認識一下!

請問九龍塘地鑯站有冇車可以0係創價附近落車?

請問有冇媽咪知道

miclee,

好的, 仔仔在那兒上車呀

原文章由 miclee 於 07-8-27 12:12 硐表
angelmeiyee

我個仔都是下午班6號車, 有機會認識一下!

醒目開學勳章

oscar 返 am ..有時我唔記得同 oscar 探熱出門口,見回到學先 mark 係手冊既時間係 8:50 到
    唔需要,學校會供應杯和碟給小朋友
3)可唔可以用個盒載定啲餅餅俾小朋友放書包,等佢肚餓有得食呀?
   你放心學校有茶點比小朋友食..

原文章由 patBmom 於 07-8-23 18:26 硐表

雖然唔係識咗你好耐,
但都知你係大好人呢!
估你都係八卦啫!

另外Oscar媽我想問問:
3)可唔可以用個盒載定ࢋ ...

Oscar媽,

我想問吓聽日家長入到課室需唔需要除鞋呀   小朋友需要換鞋嗎

我心情都好緊張, 又擔心聽日會落雨, 搭完 mtr 又要轉巴士會好狼狽呀

alex 有個女同學會讀下午班第三組呀, 仲會同佢同一架褓姆車添 :

醒目開學勳章

Michelmcy,

家長唔需要除鞋,只係小朋友要換鞋..

包你聽日一定好開心呀!!如果真是落雨搭完 mtr 可以搭 taxi 咁咪冇咁狼狽..

原文章由 Michelmcy 於 07-8-28 00:18 硐表
Oscar媽,

我想問吓聽日家長入到課室需唔需要除鞋呀   小朋友需要換鞋嗎

我心情都好緊張, 又擔心聽日會落雨, 搭完 mtr 又要轉巴士會好狼狽呀 ...

angelmeiyee

仔仔在欣圖軒上車!

早晨呀各位,
終於都入得番呢條link喇,
因為呢幾日入親都死link,
今日搞掂咗真係好開心呀!

今日返學係由Samuel爸爸陪上堂,
聽日先到我,
因為想俾爸爸了解佢返學既情況呀!:loveliness:

Thanks Oscar媽!:D

janetngan,
Samuel係一號課室呀!:loveliness:

miclee,
你係下午班第幾組呀?

angelmeiyee,
Hello!
你係咪都係搭校車呀?
坐幾號車呀?
幾點上落車呀?

Michelmcy,
你今日係咪返晏啲嗰班呀?
唔知我哋放學你返學嗰段時間見唔見到呢?:)

[ 本文章最後由 patBmom 於 07-8-28 10:28 編輯 ]

patBmom

仔仔是下午班第一組!
‹ 上一主題|下一主題