用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦
樓主: janetngan2
go

^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦 [複製鏈接]

醒目開學勳章

唔係..濕毛巾先係放係盒到而抹汗毛巾就咁放入書包前o個格
ok ga la..方便比老師 & 嬸嬸拎..
記住預備一條內褲仔..條內褲仔放係一個密實袋就得..

原文章由 Michelmcy 於 07-8-20 11:52 發表

抹汗毛巾係咪都要放入一個膠盒呢

咁我想問下著番學對鞋要唔要寫上小朋友個名架?用咩寫?咁帶番學d物品係咪都要寫番個名, 如毛巾盒、工作袍呀咁, 應該點呢?

醒目開學勳章

要寫架!!寫係鞋入面底部
所以之前咪話整鞋貼好..貼係鞋入面就 ok la..

原文章由 bb2 於 07-8-20 12:20 發表
咁我想問下著番學對鞋要唔要寫上小朋友個名架?用咩寫?咁帶番學d物品係咪都要寫番個名, 如毛巾盒、工作袍呀咁, 應該點呢?

邊度有得整鞋貼紙架?唔好意思, 咁多問題.....

原文章由 Oscar媽 於 07-8-20 12:45 發表
要寫架!!寫係鞋入面底部
所以之前咪話整鞋貼好..貼係鞋入面就 ok la..

醒目開學勳章

如果我知亦可以解笞你們的問題,我冇所謂..
鞋貼呢到呀!!http://www.joinlabel.com/qmenu18.asp

原文章由 bb2 於 07-8-20 14:27 發表
邊度有得整鞋貼紙架?唔好意思, 咁多問題.....

oscar 媽, 失覺晒.
我果日都係第一組交收呢, 我就係發覺對白鞋唔乾淨要羅返走, 又好論盡果位媽咪.
-- 我岩岩又有左, "害喜"(唔知口語點講), 好辛苦搞到個人無厘精神.
好彩今日睇返您地的post,唔係我又搞亂晒 d 乾毛巾濕毛巾.

原文章由 Oscar媽 於 07-8-20 15:42 發表
如果我知亦可以解笞你們的問題,我冇所謂..
鞋貼呢到呀!!http://www.joinlabel.com/qmenu18.asp
[

我返學校車時間係 12:45 上車, 5:20 落車, 都唔算好耐, 可以接受啦........ 我今日岩岩同個囡整左個d 姓名貼, 係軍曹, 因為蔚蔚勁鐘意 軍曹

醒目開學勳章

我認得你.你都幾早黎..你話工人姐姐沒洗鞋 ma..

岩岩有左 bb..要小心 d 呀!

原文章由 咕怪媽媽 於 07-8-20 17:50 發表
oscar 媽, 失覺晒.
我果日都係第一組交收呢, 我就係發覺對白鞋唔乾淨要羅返走, 又好論盡果位媽咪.
-- 我岩岩又有左, "害喜"(唔知口語點講), 好辛苦搞到個人無厘精神.
好彩今日睇返您地的post,唔係我又搞亂晒 ...

醒目開學勳章

Good Morning All !!

Good afternoon

醒目開學勳章

談幼稚園有個媽咪出讓 k1 全套書及全新運動服
我覺得佢好怪,咪下佢點解要出讓,
佢答我話囡囡要轉校..
我咪問佢點解轉校唔早 d 選擇,加上係上星期六先拎書

原文章由 ballball411 於 07-8-21 13:20 發表
Good afternoon

Oscar媽

正所謂人各有志, 我估佢應該係去根xx或St x 等學校讀....唔係人人都好似我地咁識'貨'ga...算把啦....你都係唔係理佢啦...費事得罪人啦...

醒目開學勳章

咁又係..真好有其他小朋友可以後補..

原文章由 liwoodma 於 07-8-21 16:00 發表
Oscar媽

正所謂人各有志, 我估佢應該係去根xx或St x 等學校讀....唔係人人都好似我地咁識'貨'ga...算把啦....你都係唔係理佢啦...費事得罪人啦...

各位媽媽,

請問你們知不知今年的夏季校服及工作袍幾多錢一套呀! 因為個囡今年會再買新校服,所以想知一下。

另外,請問有無媽咪知今年7、8號車幾多錢車費呢?

謝謝!!

原文章由 Oscar媽 於 07-8-21 16:09 發表
咁又係..真好有其他小朋友可以後補..
囡囡媽

醒目開學勳章

囡囡媽,

oscar 今年都搭 8 號車呀!!

原文章由 囡囡媽 於 07-8-21 22:17 發表
各位媽媽,

請問你們知不知今年的夏季校服及工作袍幾多錢一套呀! 因為個囡今年會再買新校服,所以想知一下。

另外,請問有無媽咪知今年7、8號車幾多錢車費呢?

謝謝!!

applemary9527,
你係上午定下午班架?:)

其實我之前都好想問啲乾毛巾放邊架?
好彩ballball411幫我問咗啫!
又唔該晒Oscar媽媽解答咗!

Oscar媽,

你好呀! 你係上午班 or 下午班呀! 我囡囡係上午班頭車呀! 今年佢係大姐姐了。

見到你咁樂於幫創價媽媽及發言真係好開心呀! 希望我們創價的
topic會生生不息下去啦!

原文章由 Oscar媽 於 07-8-21 23:41 發表
囡囡媽,

oscar 今年都搭 8 號車呀!!
囡囡媽

創價家長(PART 4) 入黎傾下啦

請幫幫忙, 因小女轉校有以下校服出讓,   

兩套全新夏季運動衫
一個全新書包
一件全新工作袍

如你們未買冬季校服, 校褸, 冷外套的話, 可以將我去物件去校服店替換為你們所要的校服, 當然係你們話碼數給我, 我幫你們去替換.
有興趣請 PM 我啦!

醒目開學勳章

囡囡媽,

oscar 係上年班呀!!你囡囡係搭 8 號車呀!!
頭站咪好早..你係邊到上車呀!!
我而家仲諗緊 oscar 係富寶上車要 7:40 到我覺得太早..
因為之前係葵涌住 8:20 上車,
我可以自己湊返學,放學就搭校車..

原文章由 囡囡媽 於 07-8-22 06:33 發表
Oscar媽,

你好呀! 你係上午班 or 下午班呀! 我囡囡係上午班頭車呀! 今年佢係大姐姐了。

見到你咁樂於幫創價媽媽及發言真係好開心呀! 希望我們創價的
topic會生生不息下去啦!

創價家長 (PART 4) 入黎傾下啦

Oscar 媽,

首先贊下你, 係一個新生同學的好幫手, 解答左不少新生媽媽的問題, 依家要話下你, 原來出讓校服個媽媽係方便佢姑奶帶個女先轉校, 根德確實近 mtr, 老人家係方便d, 唔好今話人啦, 人地都係為左個老人家, 佢都知道創幼好, 唔係點會買左書同校服者一心讀, 我睇都你寫的一段字好似好無禮貌, 人地唔讀創幼都唔洗今話人, 人地睇到唔知點諗你,  寫到想同人鬧交今, 先羅出來同你傾下.
‹ 上一主題|下一主題