用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦
go

^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦 [複製鏈接]

又要開新版喇 ,因唔明part 3點解又移動左
   0    0    0    0

上午班:
1) pink...............sunny(仔)...........將軍澳
2) 咕怪媽媽.........寧寧(女)..............將軍澳坑口站
3) annie926........柏禧...................荃灣
4) dorothy..........逸熙...................彩虹
5) 天使兒 ............Ryan..................深井
6) abebe ............玟穎...................青衣
7) pinocchio........禮禮...................青衣
8) elysemama.....巧妤...................沙田
9) Yanbb.............容容...................青衣

下午班
1) patBmom........Samuel(仔).......太子
2) 小阮子媽媽........晴晴..................深水埗
3) janetngan2......政慧..................大角咀
4) 小王子popo......祉悅..................黃大仙  
5) Michelmcy.......Alex..................將軍澳
6) Salina..............Ki Ki..................Tsuen Wan
7) sweetman.......惠惠..................青衣
8) ernestfu..........柏天..................荔枝角
9) tracy..............hoho.................沙田
10)ballball411......蔚蔚..................沙田

好期待18號返去開家長會呀

hi各位媽咪:
之前都請教過大家,不過個topic比移動左搵唔番可唔可以解答我關於面試一d問題呢..我知面試都會問返下午班有無問題,其實如果我答一定要上午班會唔會影響到佢唔收呢?因為之前我睇書有個case有個媽咪佢話下午班唔得而佢個朋友就無所謂,結果間學校收左佢朋友而自己個仔就入唔到,我想知係咪會有影響呢?同埋你地個陣面試有咩要特別留意,因為我都打算幫囡囡報出年k1,可唔可以指教一下我呢...thabk you!!

我想問下d學生相係咪一定要影埋校徽架?

醒目開學勳章

係一定要..你諗下影唔到校徽又點叫做學生相呢?

原文章由 bb2 於 07-8-16 15:39 發表
我想問下d學生相係咪一定要影埋校徽架?

我幫個仔影學生相時,
都特登將件衫整好啲,
叫個仔坐直啲嚟影到個校章架!

ballball411,
我都有你呢啲感覺呀!
可能因為我同你一樣都係自己湊個仔,
平時都係我同佢朝夕相對,
但就嚟要俾佢自己一個獨立上學,
真係有啲唔捨得同擔心.
雖然我知自己咁諗係有啲傻傻哋,
因為仔女長大係遲早既問題,
但就係控制唔到自己既感覺呀!
真係愈近返學既日子心情就愈緊張呀!

szenam,
Oscar媽話佢當年面試都係答想番上午班,
最後都收咗讀上午班呀!
所以我諗唔會有影響既!:loveliness:

[ 本文章最後由 patBmom 於 07-8-17 02:48 編輯 ]

如果影唔晒有冇問題呢?我地係相舖影, 但係晒出嚟見唔晒成個校徽.......咁得唔得?要唔要影過?

原文章由 Oscar媽 於 07-8-17 00:02 發表
係一定要..你諗下影唔到校徽又點叫做學生相呢?

醒目開學勳章

唔得..你要再影多一次..
因為一定要見到校章..ok
但你間相舖都有問題,因為影學生相一定要影到校章..

[quote]原文章由 bb2 於 07-8-17 14:33 發表
如果影唔晒有冇問題呢?我地係相舖影, 但係晒出

大家準備好晒聽返學要用既野未呀?
12張相?返學鞋?入學前調查表?環保袋?仲有BK相認貼紙?
係咪講到好似我哋返學咁呢!
查實真係愈嚟愈緊張呀!

我今晚仲會同個仔練習一吓自己換鞋,
因為聽日交咗對鞋就冇得試住喇!
雖然Oscar媽都有話學校啲嬸嬸會幫手,
但都係訓練定個仔好啲!:loveliness:

醒目開學勳章

你唔洗咁心急架!!
頭一個月老師會協助小朋友換鞋..
oscar 開學時唔係好識換鞋,開左學半個月到 oscar 已經,
所有唔洗咁心急..明白未

原文章由 patBmom 於 07-8-17 18:25 發表
查實真係愈嚟愈緊張呀!

因為 ...

盡備好晒喇 開學日子越近心情越緊張(好似自己返學o甘)另一方面又好唔捨得
原文章由 patBmom 於 07-8-17 18:25 發表
查實真係愈嚟愈緊張呀!

因為 ...

我攞番d相去相舖, 連個老細都話點解佢地會晒成咁, 仲幫我晒過添!

原文章由 Oscar媽 於 07-8-17 15:59 發表
唔得..你要再影多一次..
因為一定要見到校章..ok
但你間相舖都有問題,因為影學生相一定要影到校章..

[quote]原文章由 bb2 於 07-8-17 14:33 發表
...

報到呀

今晚先知開左 part 4   今日太多人喇, 同你地相認唔到添 :

patBmom,
28-29號, 你返幾點呀   我返3:15-4:30pm果班呀.

我加左組別喇,請各媽媽已知組別就自己加上去啦

上午班:
1) pink...............sunny(仔)...........將軍澳
2) 咕怪媽媽.........寧寧(女)..............將軍澳坑口站
3) annie926........柏禧...................荃灣
4) dorothy..........逸熙...................彩虹
5) 天使兒 ............Ryan..................深井
6) abebe ............玟穎...................青衣
7) pinocchio........禮禮...................青衣
8) elysemama.....巧妤...................沙田......(第一組)
9) Yanbb.............容容...................青衣

下午班
1) patBmom........Samuel(仔).......太子.......(第一組)
2) 小阮子媽媽........晴晴..................深水埗
3) janetngan2......政慧..................大角咀.......(第三組)
4) 小王子popo......祉悅..................黃大仙  
5) Michelmcy.......Alex..................將軍澳.......(第一組)
6) Salina..............Ki Ki..................Tsuen Wan
7) sweetman.......惠惠..................青衣
8) ernestfu..........柏天..................荔枝角
9) tracy..............hoho.................沙田
10)ballball411......蔚蔚..................沙田.......(第三組)

[ 本文章最後由 janetngan2 於 07-8-18 23:26 編輯 ]

係呀,今日太多人我地都相認唔到:cry:
我就返1:30pm-2:45pm

醒目開學勳章

我今日都有返到學校做家長義工呀!!
見到你地今日既情景,我自然就諗 oscar 上年都經歷過..

原文章由 janetngan2 於 07-8-18 23:29 發表
係呀,今日太多人我地都相認唔到:cry:
我就返1:30pm-2:45pm

28號我返1:40-2:55喎,
點解大家啲時間咁唔一樣既?

今日真係勁多人呀!
我就冇同個仔嚟,
只係自己一個嚟咋,
坐喺大堂面向台既右手邊後排呀!:D

Oscar媽,
乜原來你今日都喺度呀,
點解唔早啲講等我哋認吓你呀!
順便可以當面同你講聲唔該晒嘛,
皆日你喺呢段日子幫我哋解答咗咁多疑難!:loveliness:

[ 本文章最後由 patBmom 於 07-8-19 00:28 編輯 ]

醒目開學勳章

今日太多人,我預早話你地知都係識唔到我..
加上我今日係返學校做義工..
遲些一定有機會係學校見..

你今日有冇報 pta ..應該有份 pta 既刊物..內有一頁有我個樣
寫住幼兒第一組黃家聰家長.. 你就見到我

原文章由 patBmom 於 07-8-19 00:24 發表

今日真係勁多人呀!
我就冇同個仔嚟,
只係自己一個嚟咋,

Oscar媽,
乜原來你今日都& ...

oscar媽:原來你今日都有幫手 我有報pta,但未睇,一陣8下先 我想問下你返學校接小朋友放學要張接送証,這張証係咪開學時學校先派呢?(我今日問漏這樣)
patBmom:我同你返同一個時間禾,到時可再同你相認 我稔可能這兩日有太多人(學生+家長)所以分開兩個時間上課~
我今日有帶個女返去(因無人睇)我就坐係最前第一行右手面
係呢,你今日有無問校車,你家附近有無站呀
原文章由 patBmom 於 07-8-19 00:24 發表

今日真係勁多人呀!
我就冇同個仔嚟,
只係自己一個嚟咋,

Oscar媽,
乜原來你今日都& ...

[ 本文章最後由 janetngan2 於 07-8-19 00:45 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題