用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 小朋友就3歲, 依家先買English-Time, 會唔會太遲呀~ (推 ...
go

小朋友就3歲, 依家先買English-Time, 會唔會太遲呀~ (推銷者勿進) [複製鏈接]

各位用家

請問我小朋友已經2歲9個月大了, 如果依家先買English-Time, 會唔會太遲呀~
及你們覺得這教材真的對小朋友學習英語有幫助嗎
thx
   0    0    0    0

都唔會的, 如果買迪士尼那套的話, 我就勸你不要買, 如果english time可以考慮下的, 不過你仔仔睇不睇架,我都有一套,
我個仔2歲度買返來, 叫做全套睇過晒, 而家佢都唔睇, 放左係屋企

我都覺得唔會太遲,因為佢教d野幾深(對小朋友), 不過要看下你個小朋友有冇興趣佢d character,因為真係差,特別係simon,我阿仔完全冇興趣,好彩我係問人借,唔係就waste a lot of money

原文章由 bbirene 於 07-8-3 13:48 發表
我都覺得唔會太遲,因為佢教d野幾深(對小朋友), 不過要看下你個小朋友有冇興趣佢d character,因為真係差,特別係simon,我阿仔完全冇興趣,好彩我係問人借,唔係就waste a lot of money

我個仔都ok, 佢由11個月開始睇. 每次睇都坐得幾定. 特別有歌仔聽的時侯. 個人覺得d歌幾好, 同埋內容幾全面. 阿仔聽到我一唱入面d歌仔時, 會眼仔錄錄的望住我.

我都唔知呀仔有無心機睇啊~ 不過demo佢又like, 大拿拿兩皮幾野, 真係要唸清楚, 而且真係買左後, 我打算收起佢d barney .....其他vcd, 等佢專心睇E.T., 不過唔知work唔work

我個女都幾鐘意睇,買咗2年幾,佢耐唔耐就會話要睇,仲指定要睇边隻,而家2歲10個月,可以玩埋cd-rom,佢仲happy,又可以test到佢原來不知不覺巳學識咗嘢. 3歲才開始我覺得唔遲,不過講真2皮幾都幾貴.

終於買左喇~
昨日去BB展時買, 雖然成2皮幾..好X貴
不過呀仔係我比錢時, 自己去書柜拿書睇同玩讀卡機, 希望佢日後都咁鐘意啦~

我估唔遲啦﹗我都啱啱買咗﹗我個女都3歲幾快4歲啦﹗

不過咁貴我都買,係因為我來緊仲有一個new born baby ,hehe﹗抵啲﹗

我個女用咗唔夠一個月,暫時都唔錯﹗

不過,佢有一set for baby 的就應該唔係咁啱用啦﹗

如果買的時候,問下佢可唔可以轉一轉啲package?應該有好多組合可選的﹗因為其中有好多product 都係3歲以上至8歲左右都仍合用的﹗有啲科學百料、數學等等,都好啱3歲以上﹗不過價錢應該仲貴啲﹗

原文章由 霖霖媽 於 07-8-14 13:41 發表
我估唔遲啦﹗我都啱啱買咗﹗我個女都3歲幾快4歲啦﹗

不過咁貴我都買,係因為我來緊仲有一個new born baby ,hehe﹗抵啲﹗

我個女用咗唔夠一個月,暫時都唔錯﹗

不過,佢 ...

霖霖媽
恭喜你仲有個new born baby接住用wo~

我係bb展都買左喇~ 不過我無買初生個set, 希望囝囝學到野, 一齊努力呀~

原文章由 lui_BB 於 07-8-14 16:13 發表

霖霖媽
恭喜你仲有個new born baby接住用wo~

我係bb展都買左喇~ 不過我無買初生個set, 希望囝囝學到野, 一齊努力呀~

你冇買BABY嗰SET,咁你嗰SET包咗啲咩,可否分享下?
我都係今個書展買架﹗

其實大女出生時,已經想買類似呢啲的教材,但係未揀到適合;嗰時又冇留意ENGLISH TIME 呢套野,正係睇過廸士尼嗰套....
但係我鐘意ENGLISH TIME,係因為除咗英文,仲包埋其實範疇,感覺覺得全面啲﹗但實際就要實行下先知.......

的確真係要努力先有用;我同呀女都要努力.....唔可以懶

[ 本文章最後由 霖霖媽 於 07-8-15 00:25 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題