用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! [複製鏈接]

1家4口

ic
咁你我唔請工人都唔得
不過最開心都係我地
因為可以成日都見到你on-line

去長隆玩得開心d

原文章由 一家三口 於 07-8-11 17:05 發表

yy13 >>>係呀! 細囡係12月出世, 而家諗住再請工人, 就唔會比佢返N1啦. 明年比佢番k1囉. 我唔自己湊, 係因為我響屋企都有野做架, 其實我係成日坐響個房度, 對住個電腦入數架, 所以我成日都on-line 架.

all

你地知唔知呢本有無用

http://www.hked.org/pri.htm

今日先發現, 原來有本暑期週記

owen 都係尋晚先開始攞出來做, 淨係寫左幾隻名炸ops:" />
同埋近排好夜瞓, d 時鐘亂哂龍tim, 下星期開始要迫佢早d 瞓:cry:
yy> 小學諗成點呀 ?

[ 本文章最後由 朱MayMay 於 07-8-14 13:24 編輯 ]

借問有冇人知呢?

請問第一輪派位後, 可唔可以放棄註冊, 再參加第二輪抽獎呀?
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

好似係可以的, 但係咁又為乜呢?
第一輪自行收生係自己揀最心儀果間, 計分的, 唔係派位
放棄第一輪註冊, 第二輪未必抽中播
原文章由 Jade 於 07-8-14 13:25 發表
借問有冇人知呢?

請問第一輪派位後, 可唔可以放棄註冊, 再參加第二輪抽獎呀?

lavender, 貓頭鷹3號, mamamui,

想請問你地完o左暑期班之後點安置d 小朋友呀?

原文章由 Kirima 於 07-8-14 14:06 發表
好似係可以的, 但係咁又為乜呢?
第一輪自行收生係自己揀最心儀果間, 計分的, 唔係派位
放棄第一輪註冊, 第二輪未必抽中播

如果係最最心儀就唔會啦, 可能有的人會擺間最有機會入又小小心儀的, 之後又想博博嘅咪會咁諗咯.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

其實應該只做暑期週記得,暑期親子樂係家長自願性買,5買都得(舊年我買左無做 )
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

原文章由 Jade 於 07-8-14 14:59 發表

如果係最最心儀就唔會啦, 可能有的人會擺間最有機會入又小小心儀的, 之後又想博博嘅咪會咁諗咯.

我上次聽talk 就講, 最好自行派位 & 大抽獎1st choice都選返果間, 因大抽獎抽得唔理想, 要叩門的話, 你自行唔係佢, 係唔show 你的.
好多都要自行& 1st choice 選佢才比機會in.

Kirima - 基本上都係由佢在家搞破壞乍, 有冇乜好提議呀? 我都好怕佢在呢兩個星期內搞亂作息時間. :cry: Kiri 又點呀?

Kirma,

都係留係屋企, 由婆婆睇住, 做吓暑期作業 and 其他練習簿.  佢鍾意畫吓圖畫, 會攞定 幾種顏色筆出嚟俾佢.  

會有 3 日去吓大陸短線旅行.  好彩你提起.  唔記得幫細囝係佢間 nursery 請定假.

貓頭鷹3號

原文章由 Kirima 於 07-8-14 14:10 發表

Lavender,

hei hei 琴日送咗個 thomas 筆插俾 Vicky,  多謝哂.

貓頭鷹3號

原文章由 lavender 於 07-8-14 10:34 發表
貓頭鷹3號,

hei hei未換牙, 我問hei hei, 佢話係朱古力黎je, 5知係未食咗朱古力後, 有d朱古力留咗係d牙度, 琪琪e為hei hei換咗牙呢~~:
不過, 佢就真係有好多難牙~~

Vicky 話琴日英文堂玩 "蝸牛遊戲", 佢贏咗小禮物, 係一個兔仔匙扣.

今次 summer course 佢似乎好開心.  可能又大咗, K1 時嘅
summer course 佢冇乜講 d 上堂開心嘅嘢我聽.

貓頭鷹3號

Lavender, Adrian's mom, May May,

Please check pm.

貓頭鷹3號

早晨呀!
其實係一家四口子

Kirima,

暑期班之後點安置佢, 我諗我都會放多幾日假陪下佢, 其它5放假既日子, 就要放係婆婆度, 其實都5想放咁多日係婆婆屋企, 一來婆婆都話湊我呢個囝好辛苦, 二來佢一係婆婆度就作晒反, 所以自己都會拎多d假睇住呢個naugthy boy~ 咁你呢, 點安置你囡囡?

原文章由 Kirima 於 07-8-14 14:10 發表

貓頭鷹3號,

, o個個thomas公仔5係筆插黎架, 係扣係hei hei書包ga公仔黎架, 佢上半部仲留咗係書包到, 我尋日同佢去官塘時, 見下半部既thomas 5見咗, 都有問佢個thomas公仔呢? hei hei都係答"我送咗比"高x琪"la~"

check PM, please~~

原文章由 貓頭鷹3號 於 07-8-15 05:45 發表
Lavender,

hei hei 琴日送咗個 thomas 筆插俾 Vicky,  多謝哂.

貓頭鷹3號

請問你地小朋友識唔識寫自己既中文名?今個暑假開始要佢寫,但係佢就想死咯

一家三口,

Welcome back !
How is your Panyu trip ?

貓頭鷹3號

原文章由 一家三口 於 07-8-15 09:02 發表
早晨呀!  
‹ 上一主題|下一主題