用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! [複製鏈接]

一家三口,

返嚟唔該報料.  

貓頭鷹3號

原文章由 一家三口 於 07-8-12 08:21 發表
早晨呀!

今日去長隆la. 星期二見.   

Jennie,

琪琪都唔知選小一係乜嘢事.  係我頭痕啫.

佢返埋下星期 崇真summer course 就返完.  要開始做吓暑期作業啦.  佢做咗1 page 咋.  之後摸都未摸過.

貓頭鷹3號

原文章由 Jennie 於 07-8-11 12:05 發表

好呀!!

個暑假就過晒啦!!!快樂時光真快過!! 又要面對選小一問題.

Lavender,

琪琪今日話熹熹巳經換咗牙, 係唔係真 ?  

貓頭鷹3號

原文章由 一家三口 於 07-8-12 08:21 發表
今日去長隆la. 星期二見.   

早晨呀!

1+3/4 口 - 你係第4個我識的人係今個 Weekend 去長隆 ...... 乜咁好日子 ...... 玩得開心 d ......

原文章由 貓頭鷹3號 於 07-8-13 02:40 發表
Jennie,
佢返埋下星期 崇真summer course 就返完.  要開始做吓暑期作業啦.  佢做咗1 page 咋.  之後摸都未摸過.

貓頭鷹3號

我都想問查實作業內個青蛙曉飛係咪亂作都得呀?? 我真係想唔通呀!   個週記我都做得3頁.....

o岩o岩8月頭同阿女放完假去wet, e家個心又心郁郁想走....
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

Jennie - 我就求其, 阿囡話畫乜就乜 ....... 咁快又想出動? 上次未夠喉?

原文章由 mamamui 於 07-8-13 12:49 發表
Jennie - 我就求其, 阿囡話畫乜就乜 ....... 咁快又想出動? 上次未夠喉?

梗係未啦!! 下次約埋你呀!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

原文章由 Jennie 於 07-8-13 14:06 發表

梗係未啦!! 下次約埋你呀!

係啦, 早知就約埋你啦!

mamamui > 今個月我約埋你去長隆鴉,你黎5黎呀?
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

Mrs Yellow - 我件C6 d 假同你地 propose 的有出入, 5好意思 join 5到你地啦 ......

mamamui > 5洗5好意思,下秋季旅行先 ......... 跟崇真去

Mrs Yellow - 眨下眼 summer course 又就讀完, 真係容乜易又秋季旅行丫 .......

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-8-13 15:10 發表
mamamui > 今個月我約埋你去長隆鴉,你黎5黎呀?

入歡樂世界記得帶定雨衣, 著定涼鞋同帶多套衫呀!! 唔係會變落湯雞呀!

Jennie > 同小朋友出門,真係大把野帶。記得上次學校旅行 little yellow 起完樓,你隨即送來冰包,真係好多謝你 :cry:

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-8-13 18:01 發表
Jennie > 同小朋友出門,真係大把野帶。記得上次學校旅行 little yellow 起完樓,你隨即送來冰包,真係好多謝你 :cry:

哎呀!! 唔好記埋呢d 野啦!! 你快d 想o下帶幾多個o急仲好啦!!

至緊要今年去旅行唔係去動植物公園就好啦!!! 會唔會去返上年樹獅子會呢.睇怕都有8成...

醒目開學勳章

5好再搭層巴士就好喇, 你地古...............可5可以比車費前得知official 既答案呢

原文章由 得意媽 於 07-8-13 23:07 發表
5好再搭雙層巴士就好喇, 你地古...............可5可以比車費前得知official 既答案呢  

呢野我真係估佢唔到喎....你整個email 直接比校長反映都好呀!!

不過o黎緊個風打唔打到來hk 呢...

醒目開學勳章

jennie > 哎! 得閒d 先啦, 要我好formal 咁問我要嘥好多腦汁ops:" />
小學封信都未作, 諗梗搵咩人修改tim 呀

又有風黎呀 look look 先

貓頭鷹3號,

hei hei未換牙, 我問hei hei, 佢話係朱古力黎je, 5知係未食咗朱古力後, 有d朱古力留咗係d牙度, 琪琪e為hei hei換咗牙呢~~:
不過, 佢就真係有好多難牙~~

原文章由 貓頭鷹3號 於 07-8-13 02:43 發表
Lavender,

琪琪今日話熹熹巳經換咗牙, 係唔係真 ?  

貓頭鷹3號

原文章由 一家三口 於 07-8-11 17:05 發表

yy13 >>>係呀! 細囡係12月出世, 而家諗住再請工人, 就唔會比佢返N1啦. 明年比佢番k1囉. 我唔自己湊, 係因為我響屋企都有野做架, 其實我係成日坐響個房度, 對住個電腦入數架, 所以我成日都on-line 架.

[ 本文章最後由 yy13 於 07-8-14 11:54 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題