用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! [複製鏈接]

原文章由 一家三口 於 07-8-8 20:54 發表

Conniebaby >> 佢有個aunt 響加拿大, 叫佢過去做helper 喎. , 佢已經揾到工架la.

真係頭痕 你細女好痴你woo~~~
又一村有冇 N 班 ?

原文章由 ConnieBaby219 於 07-8-8 21:03 發表

真係頭痕 你細女好痴你woo~~~
又一村有冇 N 班 ?

又一村冇nursery, 但有k1全日班, 而家只係驚佢唔收亞囡咋.
自己要帶到出年佢8月返學呀.... , 下個月開始好難上到bk啦.

[ 本文章最後由 一家三口 於 07-8-8 21:19 編輯 ]
其實係一家四口子

原文章由 himbb 於 07-8-2 16:47 發表
請問你地識唔識人係馬頭涌官小讀呀??
有乜評價??

有2間呀喎? 你指邊間??

頭先當失路唔知去o左邊樹....
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

一家三口,

搵間nursery讀著N1先,一年後再轉心儀幼稚園讀k1全日班,繼續來bk啦,呢到5少得你。

我fans個賓妹又係跳左槽過加拿大,因為佢英文好同有學歷,係有D公司專搵呢D人,人工多好多,我fans點加比佢都差一大距離,佢講明5單只為$,而係為左打幾年工可以申請入埋籍。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

貓頭鷹3號

有心喇
痾左個幾星期
乜菌都痾清晒lu

原文章由 貓頭鷹3號 於 07-8-8 03:40 發表
yy13, May May,

祝你地囝囝快 d 冇晒事.  擔心死媽咪啦.

貓頭鷹3號

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-8-9 09:18 發表
一家三口,

搵間nursery讀著N1先,一年後再轉心儀幼稚園讀k1全日班,繼續來bk啦,呢到5少得你。

我fans個賓妹又係跳左槽過加拿大,因為佢英文好同有學歷,係有D公司專搵呢D人,人工多好多,我fans點 ...

早晨呀!

Mrs Yellow >> 多謝妳的提議. 因為真係太突然, 攪到我 , 昨天和今朝都有上網睇吓邊樹有n1. 但現在才報好似遲左d. . 我而家心儀又一村幼稚園. 因為k1-k3會有全日班.
其實係一家四口子

一家三口,
那你不考慮祟幼了?我還未入報名表,太忙了~~

Mrs. Yellow,
我上一個 helper 咪就係咁走o左囉。個 program 好吸引o架,有興趣可看看,之後可能你都想去做,2 年後可全家申請入籍添...
The Live-In Caregiver Program
http://www.cic.gc.ca/english/work/caregiver/index.asp
所以,請菲傭時, 條件太好就要留意,她們可能來找踏腳石已矣。

snowB

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-8-9 09:18 發表
一家三口,

我fans個賓妹又係跳左槽過加拿大,因為佢英文好同有學歷,係有D公司專搵呢D人,人工多好多,我fans點 ...
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

原文章由 snowB 於 07-8-9 10:38 發表
一家三口,
那你不考慮祟幼了?我還未入報名表,太忙了~~

Mrs. Yellow,
我上一個 helper 咪就係咁走o左囉。個 program 好吸引o架,有興趣可看看,之後可能你都想去做,2 年後可全家申請入籍添...
The Live ...

snowB >> 崇真冇全日班, 就唔考慮la. 除非考唔到又一村全日班, 如果讀半日班, 就讀返崇真.
其實係一家四口子

原文章由 Jennie 於 07-8-8 23:34 發表
有2間呀喎? 你指邊間??
頭先當失路唔知去o左邊樹....

馬頭涌(紅磡灣), 識唔識ar?

你走失左, 唔怪得咁耐唔見你上來啦...

原文章由 一家三口 於 07-8-8 21:08 發表

又一村冇nursery, 但有k1全日班, 而家只係驚佢唔收亞囡咋.
自己要帶到出年佢8月返學呀.... , 下個月開始好難上到bk啦.

其實有好多n1 都有全日班, 青衣叫好o既全日班咪宏福英文幼稚園, 之前阿女響邊樹讀開n1.  其次咪, 路德會(青衣城地下)同ywca (長x村).  有野要幫手打比我啦!!

himbb>>紅磡灣有人讀緊, 都一般辛苦啦!! 但有人話又麻麻地咋. 揀小學真係見仁見智.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

alvinpro updated la. 見到d 月餅盒都好靚

原文章由 Jennie 於 07-8-9 12:17 發表
himbb>>紅磡灣有人讀緊, 都一般辛苦啦!! 但有人話又麻麻地咋. 揀小學真係見仁見智.

Jennie>> tks!  
咁話麻麻地果個人, 覺得邊間先係好呢, 純粹想8下

Jennie - check pm please.

揀小學真係見仁見智 - 完全同意! :idea:
一家三口 - 其實崇真是否已 confirm 無全日班? 佢一日未 confirm, 你都要報左先! 你一定要繼續上來架!
May, yy - 小朋友無事就好了. 近日都聽聞好多小朋友病, 只是可能放緊暑假, 大家無咁覺.

原文章由 Jennie 於 07-8-9 12:17 發表

其實有好多n1 都有全日班, 青衣叫好o既全日班咪宏福英文幼稚園, 之前阿女響邊樹讀開n1.  其次咪, 路德會(青衣城地下)同ywca (長x村).  有野要幫手打比我啦!!

himbb>>紅磡灣有人讀緊, 都一般辛苦啦!! 但有 ...

jennie >> 多謝報料. 等我知道多d 青衣幼兒園的資料. 其實而家臨時臨急揾學校, 還要12月(滿2歲)要入學, 都有難揾.
其實係一家四口子

一家三口 > 原來你細囡得果1歲9個月,入幼兒園都5夠砰,係米要搵育嬰院。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

我會盡我所能上黎bk架la. 但機會好微....
其實係一家四口子

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-8-9 17:36 發表
一家三口 > 原來你細囡得果1歲9個月,入幼兒園都5夠砰,係米要搵育嬰院。

Mrs. Yellow >> 係呀! 未夠2歲架. 但問過好多學校, 12月份有冇學位, 都係話冇.
其實係一家四口子

原文章由 mamamui 於 07-8-9 16:01 發表
揀小學真係見仁見智 - 完全同意! :idea:
一家三口 - 其實崇真是否已 confirm 無全日班? 佢一日未 confirm, 你都要報左先! 你一定要繼續上來架!
May, yy - 小朋友無事就好了. 近日都聽聞好多小朋友病, 只 ...

mamamui > 學校話好大機會冇全日班la. 當然半日班都報左先la.
其實係一家四口子

一家三口 - 12月入學係插班, 通常 d nursury 都不會咁早保証有位. 一般d私人辦的 nursury 會比d志願機構辦的易有位. 同埋你大可5理報左名 on the waiting list 先, 有位自會 call 你.
‹ 上一主題|下一主題