用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! [複製鏈接]

原文章由 一家三口 於 07-8-15 21:32 發表

conniebaby>>有呀! 有彩早去水上樂園, 玩到約4時就打雷, 跟住我地都走人, 都玩左6個鐘.

貴人出門招風雨

E家上來 TT Topic 好C煩要click幾下至揾到:tongue:

你地講開寫班別, 小女要寫高 順便可以教埋個字點寫

Jade,

係唔係近住黃大仙附近果間音小, 可唔可以八卦吓, 呢間小學你覺得點 ?

貓頭鷹3號

原文章由 Jade 於 07-8-15 10:34 發表
樂ma,

昕昕之前己經要佢寫中英文名, 上次考音小時, 都要個小朋友寫番中英名係幅畫度.

Phebe,

琪琪有一排成日寫自己同細佬個名, K2 下學期巳 okay 啦, 同埋佢姓 "高" , 我諗佢會寫 "高仁班" 啦.  

慢慢教啦, 個 "樂" 字真係有 d 難 ga.  唔迫得 ga.

貓頭鷹3號

原文章由 phebechong 於 07-8-15 10:15 發表
請問你地小朋友識唔識寫自己既中文名?今個暑假開始要佢寫,但係佢就想死咯

mamamui,
Yes, 我地會去長隆.

Adrian ,
Vicky 下兩個星期由婆婆睇住, 我都驚婆婆血壓高, 有時係佢自己攞嚟嬲..
好似今晚一家五口出咗街 eat dinner, 係雪糕店佢扭 Vicky 隻耳仔, Vicky緊係喊啦.
婆婆話佢掛住睇雪糕, 撞跌細佬……….婆婆通常自己扯火, d 細路都唔知佢嬲乜.

一家四口,
所以我諗住唔去水上樂園, 一來驚 dirty, 二來驚兩個小寶寶玩到失控, 有危險.

Jennie, Connie,
click 到去 page 12 or page 13 先去到 TT topic, 真係有 d .

貓頭鷹3

早晨呀!
其實係一家四口子

Good morning ~~

May - Owen 好叻. 如果俾 Natalie 自己編 time-table, 佢會全部時間玩車車. 你有乜祕訣同亞仔認字? 5該教下路.

貓頭鷹3號, Adrain 媽 - 真係5豬典解d細路同老人家一齊, 一個就特別扭計, 一個就特別勞氣 .......

貓頭鷹3號 - 你5好在"談幼稚園"搵呢個 topic, 去"全港幼稚園"個 menu 會易d, 或者索性加到"我的最愛"啦!

mamamui,
佢會全部時間玩車車
>>>
Natalie like to play toy car ???

Does she like to play
Barbie, Princess……… ?

真係5豬典解d細路同老人家一齊, 一個就特別扭計, 一個就特別
勞氣
>>> this problem always make me headache.

"全港幼稚園" menu 會易d, 或者索性加到"我的最愛"

>>> thanks for your remind.

貓頭鷹3

原文章由 mamamui 於 07-8-16 09:48 發表
Good morning ~~

May - Owen 好叻. 如果俾 Natalie 自己編 time-table, 佢會全部時間玩車車. 你有乜祕訣同亞仔認字? 5該教下路.

貓頭鷹3號, Adrain 媽 - 真係5豬典解d細路同老人家一齊, 一 ...

琪ma,

音小係私小嚟, 我估係全香港唯一一間, 好似小學就始major音樂嘅學校, 每個星期有8堂音樂, 同英文一樣多, 而且宗教氣氛非常濃厚, 如果呢兩樣你都ok, 都可以諗下.

功課冇咩壓力, 學校注重靈性培養, 五星級校舍, 但學費唔平, 連樂器堂嘅學費, 一個月大概$4k.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

琪ma,

你去番呢版嘅頁頂, 咪有個path, 入番:

崇真小學暨幼稚園

跟住bookmark佢咪得, 唔駛係談幼稚園個邊搵啦.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

學校 website入面的"幼稚園校車收費及路線表"(5見收費表!),寫就寫19/7/07更新,file name是0708, 但題目係二零零六至二零零七 對我來說車牌,司機,車號,上車地點同時間都無變,有D懷疑其實更新左未?

見"學校私家小巴支援小組 - 第33次會議議程" 原來幼稚園部負責人so生的comments 都幾好 - 處事較有系統;接到投訴回應快、有跟進行動;整體表現較積極、有責任心...... 較小學的好
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

mrs. yellow,

我都寫email去問過, 因為昕昕今年放學(課外活動後)間校巴, 上面個list係冇的, 有咩事我就要搵番蘇生. 所以應該係冇update的.

貓頭鷹3號 -
Natalie like to play toy car ???  - Yes ah ......

Does she like to play Barbie, Princess……… ? - No, really no interest at all. :cry:

Natalie 係男仔頭性格.

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-8-16 12:31 發表
學校 website入面的"幼稚園校車收費及路線表"(5見收費表!),寫就寫19/7/07更新,file name是0708, 但題目係二零零六至二零零七 對我來說車牌,司機,車號,上車地點同時間都無變,有D懷疑其實更新左未? ...

事實上, 上年全年小女搭架車, 同學校網上的車牌已完全唔同, 放學仲轉佐2次司機. 有咩都係打返比蘇生咋.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

原文章由 mamamui 於 07-8-16 09:48 發表

邊到叻鴉, 一日寫得果幾隻字, 但應承左今個暑假唔學咁多野, 平日比佢玩的, 咁佢咪happy 哂law. 認字 ? 教路 ? 我都係剛同佢開始炸

[ 本文章最後由 朱MayMay 於 07-8-16 17:10 編輯 ]

[quote]原文章由 一家三口 於 07-8-15 13:53 發表
hi : all

長隆好冇玩??? 唔識答. 因為成日照顧個細囡, 去到邊, 冇去玩到邊. 連水上樂園個"大啦巴" 響邊樹, 我都5知, 只係同細囡響bb池玩, 但第一個感覺係好"dirty", 見到D bb連褲都5

一家三口
你大女覺得好5好玩?
本來我都諗住去水上樂園, 但在另一討論區睇到有媽咪話勁多人, 租locker 水泡都排餐死, 更衣室迫都迫5入, 大陸小朋友隨處

一家三口
你大女覺得好5好玩?
本來我都諗住去水上樂園, 但在另一討論區睇到有媽咪話勁多人, 租locker 水泡都排餐死, 更衣室迫都迫5入, 大陸小朋友就地解

原文章由 YYJC 於 07-8-16 16:49 發表
一家三口
你大女覺得好5好玩?
本來我都諗住去水上樂園, 但在另一討論區睇到有媽咪話勁多人, 租locker 水泡都排餐死, 更衣室迫都迫5入, 大陸小朋友隨處

YYJC >>大囡緊係話好玩la.
其實係一家四口子

bk想點呀
換左字體又5得, 5寫香港字都5得
‹ 上一主題|下一主題