用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 SPK 2007 K1 (Part 3)
樓主: esmehouse
go

SPK 2007 K1 (Part 3) [複製鏈接]

Esmehouse & NatSamDad,

如果1/9 12:00 家長會散會後,不如一起飲茶,或飲咖啡 ? 知不知道附近有沒有可以坐下傾下的地方 ?

MonkeyBBB 有沒有時間來 ?

醒目開學勳章

如果飲茶可以去利舞台,個度有幾間,不過唔知要唔要 book 位

原文章由 翠鳥 於 07-8-23 16:52 發表

如果1/9 12:00 家長會散會後,不如一起飲茶,或飲咖啡 ? 知不知道附近有沒有可以坐下傾下的地方 ?

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

Esmehouse, 你係東區的地膽,不如你訂位,好不好 ?

有興趣來一聚的朋友,請報一報名,方便訂位.

原文章由 esmehouse 於 07-8-23 17:01 發表
如果飲茶可以去利舞台,個度有幾間,不過唔知要唔要 book 位

Many.......Many Thanks.  : :

原文章由 esmehouse 於 07-8-23 09:59 發表
9月1日
新生家長會
上午班A組:8:30-10:30
上午班B組:10:00-12:00
下午班A組:12:30-2:30
下午班B組:2:00-4:00

9月3日
幼兒班開課
上午班上課時間:8:30-10:30
下午班上課時間:1:00-3:00

9月3 ...

原文章由 翠鳥 於 07-8-23 16:52 硐表

Oh! I am lost again! I have surfed this topic for 17 pages.
1/9 12:00 家長會散會後, I think I will be ok. Happy to have tea with you all ah! :D

請問係咪要買埋浴巾呀?(游水後用)

白色外套,今日見到chicki duck都有~

Hi every mom

Please let me know which things / documents should be prepared on 3 Sept 2007 except school uniform.

In addition, how many labels are needed ?  What content of the labels?

Many Thanks

Jazzmama寫得好詳細,請參考前文,label好難講要幾多個,前文有提及.

原文章由 jazzmama 於 07-8-13 15:28 硐表
esmehouse

你地 k1 係咪返 9/3 呀
我地返個半鐘
一定要帶杯, 毛巾盒,茶點 & 名牌 & 1 打相 (寫名 & #)
仲要帶個細袋仔裝 "un un" & 襪仔
怕小朋友 wee wee 時弄濕
之前家長會應該有講嫁
鞋底用箱頭筆寫名 & 班 & ...

[ 本文章最後由 翠鳥 於 07-8-27 07:13 編輯 ]

是要準備的.  不過如果要玩水,學校會一早通知.

原文章由 雪瑩媽咪 於 07-8-26 20:23 硐表
請問係咪要買埋浴巾呀?(游水後用)

白色外套,今日見到chicki duck都有~

醒目開學勳章

冇問題

原文章由 翠鳥 於 07-8-23 17:56 硐表
Esmehouse, 你係東區的地膽,不如你訂位,好不好 ?

有興趣來一聚的朋友,請報一報名,方便訂位.
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

醒目開學勳章

有興趣既家長請報名

日期:9 月 1 日
時間:After 家長會﹝book 左 12:30﹞
地點:22 Floor 利舞台﹝麒麟閣酒家﹞

翠鳥
esmehouse
monkeybbb

[ 本文章最後由 esmehouse 於 07-8-27 11:22 編輯 ]

Hi 翠鳥  and Jazzmama

Thanks a lot!

請留意通告話9月1日要帶13張相 , 唔好唔記得.

醒目開學勳章

乜唔係 12 張相咩 等我番去再睇下張通告先

原文章由 zigzag 於 07-8-28 07:48 硐表
請留意通告話9月1日要帶13張相 , 唔好唔記得.

原文章由 jazzmama 於 07-8-23 13:05 硐表
因為私穩問題
唔係個個家長都想比你影埋入鏡頭囉
所以唔好舉機...

咁o向門口影ok嗎?

你地阿仔阿囡著幾號鞋呀? 我買左8號俾阿囡, 買果陣好似arm, 有一隻手指多dd嘅手指位~! 不過, 返到屋企再俾阿囡試又好似鬆左少少, 佢fing兩fing對鞋可以fly出o黎~!

死啦~! 要唔要買過對俾佢呢, 但7號又好似好難著得入咁bor!

家陣至問, 我都知衰ka~!

醒目開學勳章

係咪條橡筋太鬆呀

原文章由 pakyu0429 於 07-8-28 10:21 硐表
你地阿仔阿囡著幾號鞋呀? 我買左8號俾阿囡, 買果陣好似arm, 有一隻手指多dd嘅手指位~! 不過, 返到屋企再俾阿囡試又好似鬆左少少, 佢fing兩fing對鞋可以fly出o黎~!

死啦~! 要唔要買過對俾佢呢, 但7號又好似好難著 ...

原文章由 esmehouse 於 07-8-28 11:02 硐表
係咪條橡筋太鬆呀

唔係bor~!

原文章由 esmehouse 於 07-8-27 11:19 硐表
有興趣既家長請報名

日期:9 月 1 日
時間:After 家長會﹝book 左 12:30﹞
地點:22 Floor 利舞台﹝麒麟閣酒家﹞

翠鳥
esmehouse
monkeybbb

Couldn't get into this forum in the past few days

Nat belongs to Group A and I will attend the early morning session (i.e. 8:30am).  I have to give a pass for the Yumcha this time .  See you all on the first school day

我都係幫囡囡買o左8號, 亦係鬆鬆地, 不過個美華老細好人, 送o左對鞋墊(半截)"涉o係鞋頭, 就ok. 你都試下啦!

原文章由 pakyu0429 於 07-8-28 10:21 硐表

死啦~! 要唔要買過對俾佢呢, 但7號又好似好難著 ...
‹ 上一主題|下一主題