用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 SPK 2007 K1 (Part 3)
樓主: esmehouse
go

SPK 2007 K1 (Part 3) [複製鏈接]

esmehouse,

我好中意你簽名果到果隻歌呀, 你有冇mp3可以sent俾我呀? 呢隻歌叫咩名呀?

醒目開學勳章

除左 Hello Kitty 仲有有 Melody & Little Twin Stars 架

原文章由 pakyu0429 於 07-8-7 10:02 發表
係咩公仔ka? 因為我唔like "hello kitty" 呀!
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

醒目開學勳章

叫做 You Are My Sunshine 呀 我勁鐘意依隻歌架 我冇 mp3 喎 你試下上 yahoo search 呀

原文章由 pakyu0429 於 07-8-7 10:10 發表
esmehouse,

我好中意你簽名果到果隻歌呀, 你有冇mp3可以sent俾我呀? 呢隻歌叫咩名呀?

[ 本文章最後由 esmehouse 於 07-8-7 10:19 編輯 ]
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

醒目開學勳章

好靚喎 我上星期都同左囝囝影呀,不過好唔“店”,因為佢唔肯笑呀

原文章由 pakyu0429 於 07-8-7 10:05 發表
尋日放工返屋企, 襯太陽伯伯未落山前, 嗱嗱林影KA! OK嗎? 唔OK 今日再影過!

十三張...無講背景顏色...正常的証件相背景便可.

令千金將來一定係校花啦

原文章由 pakyu0429 於 07-8-7 09:59 發表
請問學校要幾多張相ka? (我陣間去晒, 但唔記得睇下要幾多張!::" />:" /> )

學校有冇要求張相要咩colour嘅background? (我幫阿囡影左藍色唔知可唔可以呢!)

[ 本文章最後由 翠鳥 於 07-8-7 11:00 編輯 ]

原文章由 翠鳥 於 07-8-7 10:59 發表
十三張...無講背景顏色...正常的証件相背景便可.

令千金將來一定係校花啦

thx~!

校花? 唔係化~!

唔該哂.

我問過油麻地o個間若瑟校服, 唔(令)面一對賣$140,
因為我們住九龍, 雖然貴5元, 不過慳返時間和過海交通費,
總算除笨有精.

原文章由 pakyu0429 於 07-8-7 09:53 發表

咪註冊果日o向學校賣校服果間約瑟lor, o向灣仔軒尼c官小後面ka! 我買左"令"面 $140, 唔"令"面$135

各位: 我兩個月前報料比大家知兩間銅鑼灣鞋店同灣仔約瑟所賣的熊貓鞋是一模一樣(劍牌),原來情況有改變.

今天上去灣仔果間約瑟,原來佢地除左斷碼的鞋之外,已經開始賣自家品牌的熊貓鞋.我今日買了一對自定出的滑(令)面鞋$140.

我仲好懷念以前三越後面果間"好運"所出的闊頭令面熊貓鞋:(

[ 本文章最後由 翠鳥 於 07-8-7 15:43 編輯 ]

原文章由 one_touch 於 07-8-7 15:14 發表
唔該哂.

我問過油麻地o個間若瑟校服, 唔(令)面一對賣$140,
因為我們住九龍, 雖然貴5元, 不過慳返時間和過海交通費,
總算除笨有精.

原來kowloon side都有約瑟?? 我都係住kowloon side, 早知唔突登走去hk side買啦~!

原文章由 翠鳥 於 07-8-7 15:30 發表
各位: 我兩個月前報料比大家知兩間銅鑼灣鞋店同灣仔約瑟所賣的熊貓鞋是一模一樣(劍牌),原來情況有改變.

今天上去灣仔果間約瑟,原來佢地除左斷碼的鞋之外,已經開始賣自家品牌的熊貓鞋.我今日買了一對滑(令)面 ...

劍牌同佢自家嘅有分別嗎?

終於準備晒所有野啦~!

杯同食物盒, 我去左trendyland買!

個食物盒幾好ka, 一set有唔同set, 可以俾阿囡帶唔同嘅茶點返學!

要回家比較下先知,初步看,約瑟自家出的鞋頭比劍牌的堅固,可能是考慮到小朋友鍾意四維跑,容易踢到野.

[quote]原文章由 pakyu0429 於 07-8-7 15:33 發表

劍牌同佢自家

醒目開學勳章

買晒就好啦

I have just bought the panda shoes and sports shoes at Mei Wah, also with the "clean dirt cream" and "white liquid".
the panda shoes seem to be quite good, but the size is a bit large (said by the boss), my daughter's is 11, he said it's special for a K1 girl.
my daughter loves the two pairs of shoes very much, she jumped a lot in the shop.
Great!  I have prepared all the things for her. : Well done!
now, just have to wait for Mrs Lai's phone call...

昨晚我以兩對劍牌熊貓鞋(一對唔令的七號,一對令的九號)同約瑟自家品牌的七號鞋比較過,除了牌子包裝不同外,主要分別係:

1. 同樣是七號鞋,約瑟的比劍牌長近1cm.
2. 約瑟的比劍牌鞋頭堅固

不過,因為用料和設計實在太似,也有可能約瑟的鞋其實與劍牌的鞋,其實係同一生產廠商所出,我所發現的分別,只係因不同年份的出品而水準有改善.好可能今年大家在三家鞋店所買的,其實都是一樣.

原文章由 pakyu0429 於 07-8-7 15:33 發表

劍牌同佢自家嘅有分別嗎?

準備 1 打相啦
無咩背景要求
但會貼落成績表 & 手冊入面
所以...正常 藍, 粉紅, 白 好d 囉
k1 張相好緊要嫁....
因為 spk 有校刊
k3 時會再 post k1 張相出來比較

原文章由 pakyu0429 於 07-8-7 09:59 發表
請問學校要幾多張相ka? (我陣間去晒, 但唔記得睇下要幾多張!::" /> )

學校有冇要求張相要咩colour嘅background? (我幫阿囡影左藍色唔知可唔可以呢!)

醒目開學勳章

咁我都係再影過啦

原文章由 jazzmama 於 07-8-8 10:37 發表
準備 1 打相啦
無咩背景要求
因為 spk 有校刊

原文章由 jazzmama 於 07-8-8 10:37 發表
準備 1 打相啦
無咩背景要求
因為 spk 有校刊

咁我就用果張算啦~! 因為要用連拍至可以影到阿囡望鏡頭~! 同小朋友影相真係好難呀~!

1/9 需唔需要帶埋小朋友ka?

pm班嘅家長,

你地有冇同小朋友介瞓晏覺呀?

醒目開學勳章

我擒日都係忍唔住帶個囝去影過學生相,今次比上次滿意 dd

原文章由 pakyu0429 於 07-8-8 15:39 發表
咁我就用果張算啦~! 因為要用連拍至可以影到阿囡望鏡頭~! 同小朋友影相真係好難呀~!
‹ 上一主題|下一主題