用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 ?? 國際學校....
go

?? 國際學校.... [複製鏈接]

0    0    0    0

若只想著重英文,當然係IS最好。若想中英並重,可選私校或直資。

IS:英文較好
私校或直資:中文較好(my personal comment)

[quote]原文章由 2020069 於 07-8-1 15:04 發表
如果想著重佢既英文係未讀IS會最好呢? 有無其他選擇呢?

請問國際學校可唔可以用學

原文章由 Yau_Cheung 於 07-8-1 18:13 發表
若只想著重英文,當然係IS最好。若想中英並重,可選私校或直資。

IS:英文較好
私校或直資:中文較好(my personal comment)

[quote]原文章由 2020069 於 07-8-1 15:04 發表 http://discuz.baby-kingdom. ...

想英文好, IS當然係首選, 如果想平衡兩者, 維多利亞國際係一個唔錯嘅選擇, 佢同其他IS唔同, 佢係6歲讀1年級, 如果你個細路今年至讀書, IS幼稚園學費唔少於4千, 而且唔可以用學劵, 因為學費超出上限

My child also study in Victoria Kindergarten.  It's quite good because each class has 2 class mistress.  One is native english speaker.  I also consider to let my child join VSA (primary + secondary).  But the school fee increment is great in this few year.

Primary (P1 to P6)
2006/2007 : HK$57,453
2007/2008 : HK$65,000 (increase 13%)

Secondary (S1 to S3)
2006/2007 : HK$62,645
2007/2008 : HK$68,000 (increase 8.5%)

Secondary (S5 to S6)
2007/2008 : HK$88,000    

原文章由 panada88 於 07-8-1 21:47 發表
想英文好, IS當然係首選, 如果想平衡兩者, 維多利亞國際係一個唔錯嘅選擇, 佢同其他IS唔同, 佢係6歲讀1年級, 如果你個細路今年至讀書, IS幼稚園學費唔少於4千, 而且唔可以用學劵, 因為學費超 ...
‹ 上一主題|下一主題