用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問根德園 同埋 又一村 邊間會好D呢?
go

請問根德園 同埋 又一村 邊間會好D呢? [複製鏈接]

因有朋友個仔考到, 但因我冇經驗而5知邊間好D....請幫幫忙呀!唔該晒
   0    0    0    0
靖靖已經六歲半啦 ! 但係返親學都喊...令到我好懊腦呀

原文章由 venus-mama 於 07-7-31 23:05 發表
因有朋友個仔考到, 但因我冇經驗而5知邊間好D....請幫幫忙呀!唔該晒

我選根德園,因為唔而考,我个仔都唔收,
地方又一村好。

Thx! mimicheng

原文章由 mimicheng 於 07-8-1 00:54 發表

我選根德園,因為唔而考,我个仔都唔收,
地方又一村好。

請問有冇其他 mami 嘅意見呢

我選根德園
因為兩者間以根德園較為出名, 對將來考小學較為有利, 不過以我所知, 根德園屬於較為傳統幼稚園, 好似k1已經要寫字, 所以我自己就不會選擇, 你可考慮。

原文章由 venus-mama 於 07-7-31 23:05 發表

[quote]原文章由 DarrenKennice 於 07-8-8 09:31 發表
.........好似k1已經要寫字....

NO! 好似start to write at the end of K1.

KV is good in Math & Chinese

e.g. a K3 student knows X+Y =3, if X is 2, then Y is ?

:)
‹ 上一主題|下一主題