用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 天神嘉諾撒學校
樓主: BOBO128
go

天神嘉諾撒學校 [複製鏈接]

醒目開學勳章

竹葉青,

多謝你. 好詳盡解釋 !

原文章由 竹葉青 於 07-8-13 01:06 發表
我想知道天神英文程度是否很深 ? 唔算太深,但又唔會太淺,因佢地用星加波本書都唔太差好多名校及英文小學都用(如sfa,瑪利諾,喇沙....)但小一上學期多數都係複習番k3知識.

有沒有外籍老師 ? 有一個係"香蕉"佢只 ...

你同思銳講多數都接架,不過最好係挾下時間先,因好似我女咁佢逢 fri放5點又有兩三個都係咪一定會囉,如一個我唔肯定,問問好d.
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

原文章由 BOBO128 於 07-8-12 22:09 發表
claudi ma & 栗子媽媽 ,

我 copy 左舊 topic 條 link, 係 page 1 .

醒目開學勳章

我想問下思銳係邊到 ? 我想幫囡囡報D ENGLISH COURSE, THANKS

係俊睴華庭樓下.esso油站對面

原文章由 BOBO128 於 07-8-13 15:02 發表
我想問下思銳係邊到 ? 我想幫囡囡報D ENGLISH COURSE, THANKS
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS

蕪糊街118號
俊暉華庭地下

原文章由 BOBO128 於 07-8-13 15:02 發表

慢你一分鐘tim

原文章由 竹葉青 於 07-8-13 17:43 發表

我lazy bone 仲未去交留位費呀

原文章由 竹葉青 於 07-8-13 11:17 發表
你同思銳講多數都接架,不過最好係挾下時間先,因好似我女咁佢逢 fri放5點又有兩三個都係咪一定會囉,如一個我唔肯定,問問好d.

醒目開學勳章

謝謝 ! 我想問黃埔花園有沒有好英文補習班 ?

原文章由 栗子媽媽 於 07-8-13 17:44 發表
蕪糊街118號
俊暉華庭地下

好既唔知
不過, 個人唔LIKE XX PIG 心算 學會

原文章由 BOBO128 於 07-8-13 19:01 發表
謝謝 ! 我想問黃埔花園有沒有好英文補習班 ?

醒目開學勳章

Thank you very much !

原文章由 栗子媽媽 於 07-8-14 09:58 發表
好既唔知
不過, 個人唔LIKE XX PIG 心算 學會

想問 , 太子附近又有冇好的英文(oral)補習班呢?

[quote]原文章由 竹葉青 於 07-8-13 17:43 發表

竹葉青:

請問思x對天神的課程是否銜接?
比天神的課程淺定深?
佢地係補習形式(睇功課)定係以佢地的補充教材作教?
我見到有一個課程是英文文法班,好唔好呢?
他的位會5會好full,須要排隊留位嗎?

好多的問題,希望你地幫到我,thank you!

hi 花小兔,

請問思x對天神的課程是否銜接? -- 因為佢地都多天神學生都跟得ok,都知道學校需要尤其係jady & stella都好用心教小朋友.

比天神的課程淺定深?--唔明

佢地係補習形式(睇功課)定係以佢地的補充教材作教? 主要睇功課量多否而定,如多就唔洗做練習,少就要做,會考埋默書及測驗考試.

我見到有一個課程是英文文法班,好唔好呢?冇參加過,我只係有個ms pansy教英文就好好(佢只講英文架).

他的位會5會好full,須要排隊留位嗎?--我太唔清楚.

最好都係親自問下體驗下,每個小朋友唔同需要,如我就只需做晒功課温埋默書考試就ok,當然對功課都會有時有d錯,但我容忍因咁多學生緊有dd.太多就當然唔得啦,同佢地都會因應學生強弱而温,即我囡囡中文同常識較弱,佢地會比較多常識給我女兒做.

提多樣,我最近見有一個miss同一個sir係新,未知佢地教法如何.因我只知 jady & stella 管與教都很好.

請問有無媽咪知道天神有無褓姆車去九龍塘火車站?我仲未搵到車返屋企.唯有諗出來接.....

一直幫你問緊,但有關的司機出門到現在還沒回港,他去大埔的,試下問上水去否。聽講舊年有兩個上水都去。但唔係全部天神學生,要同其他學校學生一齊坐。
如果上水無車,有褓姆車(車天神的)經大圍火車站你考慮嗎?
覆我,要再幫你問?

原文章由 Cutema 於 07-8-20 18:43 發表
請問有無媽咪知道天神有無褓姆車去九龍塘火車站?我仲未搵到車返屋企.唯有諗出來接.....

問清楚,是否只搭回程?

原文章由 claudi-mama 於 07-8-21 13:12 發表
一直幫你問緊,但有關的司機出門到現在還沒回港,他去大埔的,試下問上水去否。聽講舊年有兩個上水都去。但唔係全部天神學生,要同其他學校學生一齊坐。
如果上水無車,有褓姆車(車天神的)經大圍火車站你考慮嗎?
...

原文章由 claudi-mama 於 07-8-21 13:19 發表
問清楚,是否只搭回程?

Thank you so much!

問清楚,是否只搭回程?是的, 因去程可於上班時架車去學校.

如果上水無車,有褓姆車(車天神的)經大圍火車站你考慮嗎?唔考慮囉, 因無巴士返歸:cry:

剛收到朋友來電,司機叔叔已返港,check PM contact directly.

原文章由 Cutema 於 07-8-21 13:55 發表

Thank you so much!

問清楚,是否只搭回程?是的, 因去程可於上班時架車去學校.

如果上水無車,有褓姆車(車天神的)經大圍火車站你考慮嗎?唔考慮囉, 因無巴士返歸:cry:

非常多謝!

已聯絡到, 所有問題都解決晒.....:
‹ 上一主題|下一主題