用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 天神嘉諾撒學校
樓主: BOBO128
go

天神嘉諾撒學校 [複製鏈接]

E............. 我冇見見過呢D義工通告GE
栗子報左水墨晝都冇人通G收唔收,又係等運到LA
琴日以為運動日同佢著左運動3 (栗子UP左唔駛著架啦), 又係買大開細,真係...............

原文章由 berylberyl 於 07-9-15 10:29 發表

報咗做lunch time義工, 咁下星期開始去未呢?

上星期三老師派咗張通告係關於課外活動, 我選咗唱詠, 唔知得唔得?

我地持相反意見要佢係學校食
反正個個都係ABCD餐
咪由佢唔食,到時比EE行過問佢做咩唔食,問佢點算
唔係到時食屋企餐我亞MA又就哂佢架啦,唉

原文章由 berylberyl 於 07-9-15 10:22 發表

我囡囡食野好 "yim tsim", 所以諗住帶飯, 但唔知冬天係咪都係
order 飯盒好啲呢? 怕帶飯唔夠熱

話時話
又到中秋
駛唔駛做中秋燈籠大PROJECT架

C la,我未睇tim,琴晚走左去做亞戌: 返歸亞女瞓左,睇完覆你。

原文章由 berylberyl 於 07-9-15 10:20 發表

知道!! 多得你提醒!

呀, 星期五派咗2張中文科通告, 係咪即係話比我哋知將會教既範圍?

有得送咩?? 我唔知tim ,亞囡又無講,老師寫手冊叫帶。

原文章由 栗子媽媽 於 07-9-14 17:55 發表
我記得話第一套餐具供應商送
咁仲洗唔洗帶呀

我要睇定d先,因婆婆試過好多款保溫飯壺都話唔夠熱,如果冬天d飯唔熱就唔係幾好。

原文章由 berylberyl 於 07-9-15 10:22 發表

我囡囡食野好 "yim tsim", 所以諗住帶飯, 但唔知冬天係咪都係
order 飯盒好啲呢? 怕帶飯唔夠熱

原文章由 栗子媽媽 於 07-9-15 11:43 發表
我地持相反意見要佢係學校食
反正個個都係ABCD餐
咪由佢唔食,到時比EE行過問佢做咩唔食,問佢點算
唔係到時食屋企餐我亞MA又就哂佢架啦,唉

...

你哋都啱,  其實我都有諗過, 個個同學都食, 佢都要迫住食啦, 我女肉餅又唔食, pak又唔食, 魚柳又唔食, 所以睇個餐單無野啱佢口味, 咪帶飯囉, 睇吓點先啦, 可能下個月我都叫飯盒.

唔知claudi-mama大囡以前有無帶過飯, 係咪會食時涷咗呢?  

mud真係唔駛著呀, 亞囡同我講仲以為佢攪錯,我都買大開細,返佢要同say sorry

原文章由 栗子媽媽 於 07-9-15 10:54 發表
E............. 我冇見見過呢D義工通告GE
栗子報左水墨晝都冇人通G收唔收,又係等運到LA
琴日以為運動日同佢著左運動3 (栗子UP左唔駛著架啦), 又係買大開細,真係...............

...

我大囡以前返半日,過去補習班包伙食,無得話唔食lee樣,唔食個樣,(筆)幾多就要食哂幾多,又唔可食過少。幾好,唔駛勞氣:

細囡我地叫佢「齋姑」, 叫佢食飯食肉仲慘過做功課讀書,依家好囉,有依依睇住,唔敢話唔食

原文章由 berylberyl 於 07-9-15 12:30 發表

你哋都啱,  其實我都有諗過, 個個同學都食, 佢都要迫住食啦, 我女肉餅又唔食, 一pak又唔食, 魚柳又唔食, 所以睇個餐單無野啱佢口味, 咪帶飯囉, 睇吓點先啦, 可能下個月我都叫飯盒.

唔知claudi-mama大 ...

唔好la掛, 仲有9日就中秋 , 加turbo都做唔切
原文章由 栗子媽媽 於 07-9-15 12:07 發表
話時話
又到中秋
駛唔駛做中秋燈籠大PROJECT架

唱詠 = 合唱團 ?? 同唔同 ? 有無人知咩叫基礎班,學咩架

原文章由 berylberyl 於 07-9-15 10:29 發表
上星期三老師派咗張通告係關於課外活動, 我選咗唱詠, 唔知得唔得?

我就係怕佢地唔聲唔聲到時唔G典算

原文章由 claudi-mama 於 07-9-15 12:46 發表
唔好la掛, 仲有9日就中秋 , 加turbo都做唔切

唔G

原文章由 claudi-mama 於 07-9-15 12:50 發表
唱詠 = 合唱團 ?? 同唔同 ? 有無人知咩叫基礎班,學咩架

查實呢兩個WEEKS 既通告真係有DD亂架
希望下個WEEK正常操作好D啦

原文章由 claudi-mama 於 07-9-15 12:30 發表
mud真係唔駛著呀, 亞囡同我講仲以為佢攪錯,我都買大開細,返佢要同say sorry

9/1 家長日有提過架,不過當時好似ONLY UP過餐具,冇UP台"展"
ANYWAY,栗子話台"展"都唔駛
唉,我又15 16帶唔帶定好啦

原文章由 claudi-mama 於 07-9-15 12:13 發表
有得送咩?? 我唔知tim ,亞囡又無講,老師寫手冊叫帶。

原文章由 栗子媽媽 於 07-9-15 22:02 發表
9/1 家長日有提過架,不過當時好似ONLY UP過餐具,冇UP台"展"
ANYWAY,栗子話台"展"都唔駛
唉,我又15 16帶唔帶定好啦

yes 呀無提過, 有就帶囉

原文章由 栗子媽媽 於 07-9-15 21:55 發表
我就係怕佢地唔聲唔聲到時唔G典算

我最怕做手工 因為我無設計天份, 所以我一聽到話咩學期尾要交咩創作作品, 我就頭暈

Yes, 2 sheets of contect that are shown which chapter will be taught by teacher.
But my girl got those are the same, I think it should be different, right??? How about yours???

原文章由 claudi-mama 於 07-9-15 12:10 發表
C la,我未睇tim,琴晚走左去做亞戌: 返歸亞女瞓左,睇完覆你。

原文章由 claudi-mama 於 07-9-16 20:14 發表
Yes, 2 sheets of contect that are shown which chapter will be taught by teacher.
But my girl got those are the same, I think it should be different, right??? How about yours???

2張係不同的

第一個full day既上學日
有dd擔心tim
‹ 上一主題|下一主題