用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 天神嘉諾撒學校
樓主: BOBO128
go

天神嘉諾撒學校 [複製鏈接]

原文章由 栗子媽媽 於 07-9-11 17:43 發表
放工5搵小主人報到會比人

攪笑, agree. 以前幼稚園仲可以一日自己有事唔去睇佢都可以, 但小學真係睇小一陣都唔得

hi!

我幫女女報藝術體操, 但通告話得18個位,亞女班已經有幾個同學報名,睇機會都好微.
女女都有報英文朗誦比賽,住搵佢亞姨教下, 因為亞姨教小學英文科,希望佢有機會見識下又唔好太失禮la.

我都聽呀女講都多人參加藝術體操,你就好啦有人教下.噚日都唔知做乜突然咁多功課,好在今日正常番咋.

原文章由 Cutema 於 07-9-12 11:34 發表
hi!

我幫女女報藝術體操, 但通告話得18個位,亞女班已經有幾個同學報名,睇機會都好微.
女女都有報英文朗誦比賽,住搵佢亞姨教下, 因為亞姨教小學英文科,希望佢有機會見識下又唔好太失禮la. ...
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

原文章由 Cutema 於 07-9-12 11:34 發表
hi!

女女都有報英文朗誦比賽,住搵佢亞姨教下, 因為亞姨教小學英文科,希望佢有機會見識下又唔好太失禮la. ...

你囡囡有興趣體操呀, 幾好喎, 可以多機會出去參賽, 其實朗誦旨在見吓場面吧, 原來都幾多同學仔參加朗誦喎, 佢哋唔驚咩? 佢哋肯參加既?

原文章由 berylberyl 於 07-9-12 13:27 發表

你囡囡有興趣體操呀, 幾好喎, 可以多機會出去參賽, 其實朗誦旨在見吓場面吧, 原來都幾多同學仔參加朗誦喎, 佢哋唔驚咩? 佢哋肯參加既?

我女好奇怪的, 見到人就唔係點講野 , 但上台表演就無乜問題..:loveliness:

我囡囡都有報體操班,得咁少名額,唔知有無機會呢

原文章由 berylberyl 於 07-9-12 13:27 發表

我囡在幼稚園時,老師選佢參加過校內比賽,仲細唔識驚,佢見姐姐係屋企練習就有樣學樣,覺得好好玩。但大大下會月黎月怕醜,所以同佢報名參加keep住個膽。

係呀,一定要由細keep住架,我囡囡都係由n1巳年年上下台表演下,所以佢一直都唔驚咋.

原文章由 claudi-mama 於 07-9-12 14:18 發表
我囡在幼稚園時,老師選佢參加過校內比賽,仲細唔識驚,佢見姐姐係屋企練習就有樣學樣,覺得好好玩。但大大下會月黎月怕醜,所以同佢報名參加keep住個膽。
...
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

天神舊生

hello 各位mama, 你地好呀! 我自己本身係天神舊生, 個大女啱啱係天神畢左業啦, 細女就今年入左去讀小一, 我亦加入左家長教師會做委員幾年啦, 今年11月會繼續參選, 希望到時你地會投我一票啦, 另外我地校友會已經成立左啦, 9月會有成立典禮, 我係今屆既主席, 所以可以話我對天神既運作瞭如指掌, 有咩問題, 即管問我啦, 我知既一定會答你地架!

原文章由 shirleychan2007 於 07-9-12 15:48 發表
hello 各位mama, 你地好呀! 我自己本身係天神舊生, 個大女啱啱係天神畢左業啦, 細女就今年入左去讀小一, 我亦加入左家長教師會做委員幾年啦, 今年11月會繼續參選, 希望到時你地會投我一票啦, 另外我地校友會已經成立 ...

Hello Shirleychan,

My girl is in P.2. I am a past student too. It is a strange but wonderful feeling to have daughters wearing same school uniform as yours, right?

I think as you are in the PTA, you should get closer to the school.  
Do you know when the school will start teaching Putongua as the major Chinese medium?
Secondly, how the school helps Holy Angels to catch up with the change when they promote the SMCC?

july_rhapsody

原文章由 Cutema 於 07-9-12 13:54 發表

我女好奇怪的, 見到人就唔係點講野 , 但上台表演就無乜問題..:loveliness:

又幾得意喎, 照計怕人上台應該驚, 不過又可能佢只係唔知點同人打開話題吧, 但上台有哂準備嘛

栗子收到通告中國舞收左
跟手仲未收到水墨畫班通告,唔G係咪水左呢

原文章由 claudi-mama 於 07-9-10 10:26 發表
好嘢,栗子有報中國舞,囡囡好鍾意跳舞,希望開得成班。

回復正常就好啦
我聽過一個笑話(有血有淚至真),HH某學校有一日個老C唔G攪咩鬼,比左過百題數班小五生做,個小朋友做到點幾,仲一路做一路CRY.好在只此一次咋,唔係水得人多

原文章由 竹葉青 於 07-9-12 13:13 發表
我都聽呀女講都多人參加藝術體操,你就好啦有人教下.噚日都唔知做乜突然咁多功課,好在今日正常番咋.

我今日都衰左................冇比栗子著運動衫

原文章由 claudi-mama 於 07-9-10 17:21 發表
我囡個班都係星期一上體育堂,1號有家長問過相同問題,班主任話只需星期五運動日穿運動衫,17號起就要按時間表上堂。如果我哋鍾意3 & 10 號都可穿。

今日我想亞女習慣星期一要穿運動衫,就給她穿了。

老師話頭兩星期係 ...

你......................sure win啦

原文章由 BOBO128 於 07-9-11 02:48 發表
dear all,

好緊張 ! 今日收到小一選校表格 , 希望可以順利入到天神 ....

原文章由 栗子媽媽 於 07-9-12 23:54 發表
栗子收到通告中國舞收左
跟手仲未收到水墨畫班通告,唔G係咪水左呢

囡囡參加咁多活動? 唔怕唔夠時間用咩?

原文章由 栗子媽媽 於 07-9-13 00:00 發表
我今日都衰左................冇比栗子著運動衫

唔係我哋衰咗, 一早係話星期五至著, not一定, 咁你囡囡有無話你知體育老師話佢哋呀? 

佢話冇話佢bor
又唔只佢一個衰左

原文章由 berylberyl 於 07-9-13 09:40 發表

唔係我哋衰咗, 一早係話星期五至著, not一定, 咁你囡囡有無話你知體育老師話佢哋呀? 

兩樣jet, 夠掛

原文章由 berylberyl 於 07-9-13 09:36 發表

囡囡參加咁多活動? 唔怕唔夠時間用咩?

原文章由 berylberyl 於 07-9-12 22:49 發表

又幾得意喎, 照計怕人上台應該驚, 不過又可能佢只係唔知點同人打開話題吧, 但上台有哂準備嘛

我都有感諗過. 都唔知掂先可以令女女多d主動同人傾計.
‹ 上一主題|下一主題