用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 天神嘉諾撒學校
樓主: BOBO128
go

天神嘉諾撒學校 [複製鏈接]

原文章由 栗子媽媽 於 07-9-17 14:38 發表
第一個full day既上學日
有dd擔心tim

係呀, 我都好擔心, 成日睇鐘心諗個囡依家做啲咩, 依家佢小息, 又食唔食得切野呢, 食晏又食成點? 我依家等佢返到屋企就即刻打電話比佢先

另外呢, 上星期四交咗通告話起食午飯時間幫手, , 又係無話係咪今個星期就可以去幫手, 咁今日都開始食飯啦, 啲小朋友雞手鴨腳, 就係需要我哋幫佢哋呀嘛, 都唔知明日去好唔去好, 真係比學校啲做野手法氣死, 樣樣都都唔係好清楚咁

唔好咁緊張la,大囡話開學初期新義工家長未加入,舊的義工會幫手

原文章由 berylberyl 於 07-9-17 16:19 發表

係呀, 我都好擔心, 成日睇鐘心諗個囡依家做啲咩, 依家佢小息, 又食唔食得切野呢, 食晏又食成點? 我依家等佢返到屋企就即刻打電話比佢先

另外呢, 上星期四交咗通告話起食午飯時間幫手, 唉, 又係無話係咪今個星 ...

其實我都有D緊張,再加上今早老師來電,上課前有大姐姐唔小心碰跌了她,觸到舊患(暑假時縫了2針)嚇得我CC下 ,好彩個下爬無再穿,不過就痛餐飽同喊餐飽囉

[ 本文章最後由 claudi-mama 於 07-9-17 17:09 編輯 ]

原文章由 claudi-mama 於 07-9-17 17:07 發表
其實我都有D緊張,再加上今早老師來電,上課前有大姐姐唔小心碰跌了她,觸到舊患(暑假時縫了2針)嚇得我CC下 ,好彩個下爬無再穿,不過就痛餐飽同喊餐飽囉 ...

Oh , 又會咁既, 係咪姐姐起到跑? 又要痛幾日了

體操班 - 名單公佈左la, 亞囡無份

july_rhapsody,

你囡囡入左圍

今日我女話開始分組坐, 開心D, 唔知其他級別係咪都係一樣呢?

我我我..............真係冇收過義工通告BOR
莫非眼大睇過龍

原文章由 berylberyl 於 07-9-17 16:19 發表

另外呢, 上星期四交咗通告話起食午飯時間幫手, 唉, 又係無話係咪今個星 ...

栗子都話比人撞到跌係地,不過冇傷ops:" /> ops:" /> 唯有叫佢小心D啦

原文章由 berylberyl 於 07-9-17 17:17 發表

Oh , 又會咁既, 係咪姐姐起到跑? 又要痛幾日了

[ 本文章最後由 栗子媽媽 於 07-9-17 22:38 編輯 ]

我今日同佢TICK下個月既飯單都有D擔心
D CHOICE 連我自己都唔想食呀

原文章由 栗子媽媽 於 07-9-17 22:40 發表

咪係囉, 我都唔想食, 何妨亞女, 所以咪帶飯囉, 不過我廚藝唔高, 下個月都要訂飯, 至多間中帶囉 ......   

我有啲意見, 就係發覺啲老師想向啲小朋友下馬威, 板起個樣等佢哋驚下, 點解咁講? 講真, 佢哋邊到識執野, 所有都係我哋幫佢, 有錯都係大人, 但對住佢哋話依樣唔啱, 個樣唔啱, 咪只有嚇親佢哋, 今日第一日起學校食飯, 咁咪話帶枱布, 講真我帶咩様枱布都隨我鍾意, 我帶布枱布, 個老師同佢講應該帶膠嗰種, 吓, 又有限制 ? 我諗住布方便洗, 又方便帶, 咁要話, 咩都話, 只嚇壞個細, 真勞氣:tongue:

可能唔同班,我又冇咩聽栗子投訴D老C噃
不過聽日佢可能比人罵啦,佢大小姐今日成份數學EXERCISE做哂,老C叫佢做一頁之嗎,唉........

原文章由 berylberyl 於 07-9-17 22:52 發表

咪係囉, 我都唔想食, 何妨亞女, 所以咪帶飯囉, 不過我廚藝唔高, 下個月都要訂飯, 至多間中帶囉 ...... ops:" />  

我有啲意見, 就係發覺啲老師想向啲小朋友下馬威, 板起個樣等佢哋驚下, 點解咁講? 講真, 佢哋邊到識 ...

係呀, 呀女話老師冇叫佢地做任何動作, 可能老師知道佢跳開舞, 舊年考體育都ok卦!
有興趣o既下年再試過!

不過體操唔多唔少有危險, 我都有D擔心!

july_rhapsody

原文章由 claudi-mama 於 07-9-17 17:28 發表
體操班 - 名單公佈左la, 亞囡無份

july_rhapsody,

你囡囡入左圍

原文章由 berylberyl 於 07-9-17 22:52 發表

咪係囉, 我都唔想食, 何妨亞女, 所以咪帶飯囉, 不過我廚藝唔高, 下個月都要訂飯, 至多間中帶囉 ......   

我有啲意見, 就係發覺啲老師想向啲小朋友下馬威, 板起個樣等佢哋驚下, 點解咁講? 講真, 佢哋邊到識 ...

仲有無講到一樣野, 就係老師話張布枱墊係墊大肶既布黎喎, 吓, 我起又一城住好啲到買架喎, 人黎真係餐桌墊黎喎, 唔咁係呀嘛, 唔識就唔好講好喎:tongue:

嘩,栗子好西利 成份做哂

原文章由 栗子媽媽 於 07-9-17 23:15 發表
不過聽日佢可能比人罵啦,佢大小姐今日成份數學EXERCISE做哂,老C叫佢做一頁之嗎,唉........

我囡都係帶布餐墊,佢話琴日和今日都無人話佢 仲有D同學帶紙的都無話佢地

E........ 咁我又帶布la, 冇哂side地方

原文章由 claudi-mama 於 07-9-18 17:08 發表
我囡都係帶布餐墊,佢話琴日和今日都無人話佢 仲有D同學帶紙的都無話佢地

嘩!比起大囡間飯商,見到lee張我覺得不知幾正。點知大囡話 :「多花款無用既,食下你地就知 ,食嗰個唔係你地ya ma

原文章由 栗子媽媽 於 07-9-17 22:40 發表

你嗰張一定係好靚,靚到老師都唔知原來係餐桌墊要黎墊飯盒好side ma
咁諗會無咁嬲
Don't angry la  

原文章由 berylberyl 於 07-9-18 09:39 發表
仲有無講到一樣野, 就係老師話張布枱墊係墊大肶既布黎喎, 吓, 我起又一城住好啲到買架喎, 人黎真係餐桌墊黎喎, 唔咁係呀嘛, 唔識就唔好講好喎:tongue: ...

下星期二要中默啦

係手冊最尾一頁,有家校通訊,寫兩隻字問下老C la.  記得叫栗子比手冊老C睇呀。

原文章由 栗子媽媽 於 07-9-17 22:35 發表
我我我..............真係冇收過義工通告BOR
莫非眼大睇過龍
‹ 上一主題|下一主題