用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 追討泳會行動2已經順利結束,重有一位代收form未連絡我, ...
樓主: eyan
go

追討泳會行動2已經順利結束,重有一位代收form未連絡我,因地址吾清楚,請快快連絡我. [複製鏈接]

請問小額錢債署須唔須要比錢請律師架﹐或者要比甚麼費用架﹐因為我無錢請呀

天晴~未報消委會同已上左初班既媽咪請進(暫定星期四去小額錢債,各位媽咪請加入行動)

預埋我呀!!!!!!!!!!!!!

我知道小額既程序, 不過我冇時間去攪呀.....邊個可以做leader呀!!

QUINCY,
I leave my mobile to you, call me if you are available.

eyan,

Are you willing to do "leader" for this action if you are free anytimes ??

醒目開學勳章

原文章由 aves_y 於 07-7-29 17:35 發表
下星期四我便開始放假,請問有冇見義勇為的媽咪帶多我們一次去小額錢債署到呢?唔該ops:" /> ops:" />

I will be in Wanchai on Thursday.  If you need help, u may call me.

[ 本文章最後由 bobomami 於 07-7-30 18:54 編輯 ]

醒目開學勳章

原文章由 Irene_BB 於 07-7-29 18:33 發表
請問小額錢債署須唔須要比錢請律師架﹐或者要比甚麼費用架﹐因為我無錢請呀

Only need HK$20 for application and HK$20 for delivery of court order.  As there is one more address in Mongkok, I think you may need HK$30 for delivery.  Totally HK$50.

原文章由 PAMLAM 於 07-7-29 19:02 發表
eyan,

Are you willing to do "leader" for this action if you are free anytimes ??

我比較時間鬆動,我可以做連絡,習合意見等等既工作,佢地今之玩野玩成0廿,我都真係吾可以再忍佢地.

醒目開學勳章

原文章由 eyan 於 07-7-29 19:12 發表

我比較時間鬆動,我可以做連絡,習合意見等等既工作,佢地今之玩野玩成0廿,我都真係吾可以再忍佢地.

其實果曰去唔到嘅苦主,可預先填好張form,連埋錢交俾會去既苦主,代為申辦的.

Itis because I have not send claim letter to swimming club yet. So, I need to write it letter to them first.

Then I will fill in claim form to "you" to submit ALL FORMS to small claim together.  After that WE CAN MAKE A GROUPAGE to make appointment with SAME DATE FOR 1ST LESSON.

你地打算幾時去呢?麻煩預埋我~~ thx

醒目開學勳章

各位報名啦......  星期四會去小額嘅....
1.) eyan (召集人)
2.) aves_y

[ 本文章最後由 bobomami 於 07-7-29 20:08 編輯 ]

1.) eyan
2.) aves_y
3.) quincy121hk
4.) PAMLAM
5.) laiyunpol
6.) gg168>>未能出席

[ 本文章最後由 eyan 於 07-7-29 23:40 編輯 ]

醒目開學勳章

1.) eyan  (召集人)
2.) aves_y
4.) PAMLAM

我想問星期四去的話是否可以加入戰團?
咁遞表呢?我未遞表的,未遞表的可否加入呀?

原文章由 bobomami 於 07-7-29 20:09 發表
1.) eyan  (召集人)
2.) aves_y
4.) PAMLAM

請問而家先去小額仲可否與bobomami 你們一同上COURT?

醒目開學勳章

原文章由 aves_y 於 07-7-29 21:19 發表
請問而家先去小額仲可否與bobomami 你們一同上COURT?

應該唔会, 你哋個日去小額問下

[ 本文章最後由 bobomami 於 07-7-29 21:52 編輯 ]

原文章由 aves_y 於 07-7-29 21:19 發表

我們將於10/09/07早上9:00am上庭,除了文件作証據,人亦起了一個重要角色,我相信如我們勝了.會給你們一個好的先例.所以如果想支援我們.請一起来吧
另很想如果你是其中的教練,可以廷身而出做我們的証人嗎?
我再次重申,現在已不是$$$的間題,而是我們不許在這些不公義的事發生!

cyma

請問是否集體上庭的 (因為一個人有啲怕呀)
請問有無人可以比佢份claim form我做sample呀

[ 本文章最後由 Irene_BB 於 07-7-29 22:43 編輯 ]

I also want the sample of the claim, can I download fromweb-site and ask somebody submit for me?

Thanks

醒目開學勳章

Irene_BB

是一齊上庭,至於 sample, 你可睇番之前的 留言, 我有 post 過.

gg168

你哋未必10.9.2007 上庭 ga
‹ 上一主題|下一主題