用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問啟思(九龍塘)好定又一村還是迦南國際(黃埔)好d ...
go

請問啟思(九龍塘)好定又一村還是迦南國際(黃埔)好d [複製鏈接]

請問啟思(九龍塘)好定又一村還是迦南國際(黃埔)好d,,,我住深水埔架,係位年輕新任媽咪,囝囝就黎2歲啦要報學校啦,但又唔知邊間好,升學又會批得好.................好煩   本來已揀定又一村但後黎  我聽同事說又一村的小朋友個個都好有錢返學放學都有工人有靚車接送,所以我怕小朋友會自卑,,,,因為我仲未有靚車送囝囝 工人就有,,,,,,,,,,,,,,
  而迦南國際我又怕囝囝返學英語跟唔到,因為囝囝一直都講開中文,,,,,,,,,,
          而啟思我聽d媽咪話好好,,,,,,,,,,,,,,

點算,,,,,,,,,咁多野煩呀,,,,,,,,,請各位媽咪指教,,,,,,,,,,多謝
   0    0    0    0

係係咪指又一村學校呀

原文章由 jackie19770101 於 07-7-27 02:29 發表
請問啟思(九龍塘)好定又一村還是迦南國際(黃埔)好d,,,我住深水埔架,係位年輕新任媽咪,囝囝就黎2歲啦要報學校啦,但又唔知邊間好,升學又會批得好.................好煩   本來已揀定又一村但後黎  我聽同事說又 ...

我將會又一村學校的家長, 我不有錢, 只是中等家庭, 所以請你不要誤會

又一村學校唔係有錢人學校, 你朋友係唔係聽到又一村豪宅以為有錢人學校, 有錢人都讀國際學校成七八千元學費啦, 我住居屋有幾個小朋友都係讀又一村學校
依晴Hillary, 依韻Eleanor

又一村學校 o.k....school area o.k.
miss. very nice..

原文章由 jackie19770101 於 07-7-27 02:29 發表
請問啟思(九龍塘)好定又一村還是迦南國際(黃埔)好d,,,我住深水埔架,係位年輕新任媽咪,囝囝就黎2歲啦要報學校啦,但又唔知邊間好,升學又會批得好.................好煩   本來已揀定又一村但後黎  我聽同事說又 ...

咁請問又一村學校好D定啟思好D呢...............唔該晒
‹ 上一主題|下一主題