用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Music Fesitval Syllabus出咗喇!
樓主: violetching
go

Music Fesitval Syllabus出咗喇! [複製鏈接]

ming2,
想問如果小兒去年曾參加過Grade 3 piano solo, 今年可否再報Grade 3 呢?

ming2,

請問可否email Grade 2- #105 & 106 鋼琴譜比我呀? 因為係你的blog到無辦法變成A4 size. 麻煩你.

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

原文章由 ming2 於 07-9-27 19:47 硐表

JSCfamily

我手上只有#106 0既A4 size file咋,你俾個email add我mail俾你啦..

ming2,
請問你可否代報校際 ?我有位朋友的學生想考,但學校不幫他報 ?是否可用個人名義報 ?

請問有冇大提琴樂譜? 聽講大提琴是用初級, 中級來分級別?

報名表上揀咗 ge 地區, 如果到時(通知咗去边 shu....), 想改地方, 唔知得唔得呢?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

原文章由 ming2 於 07-9-27 19:47 硐表

JSCfamily

我手上只有#106 0既A4 size file咋,你俾個email add我mail俾你啦..

ming2,

已send pm比你, Pls check. many thanks for your assistance.

簽名被屏蔽

ming2

請問有無Piano Duet – Junior #158, 琴老師話起碼耍Nov先有貨。

Ming2:
想問報名表CLASS CODE一欄,老師說只可選一區,那麼U/E/W代表什麼?要怎樣墳?謝!

櫻田恭子,
以下是copy from音樂協會的比賽守則。
2.6 地區代號
2.6.1 U 指市區(包括香港島、九龍及將軍澳)。
2.6.2 E 指新界東區(包括上水、粉嶺、大埔、沙田及西貢等)。
2.6.3 W 指新界西區(包括元朗、天水圍、屯門、荃灣、青衣、葵涌及
東涌等)。
2.6.4 N 指不設分區,即該些項目有機會被安排於U、E或W區進行比
賽。
2.6.5 如有分區之項目,參賽者可自由選擇於U、E或W區比賽。

原文章由 櫻田恭子 於 07-9-28 18:37 硐表
Ming2:
想問報名表CLASS CODE一欄,老師說只可選一區,那麼U/E/W代表什麼?要怎樣墳?謝!

bbqueen,
ming2 講得正確,除非你比賽的日子咁橋同第個項目撞期或學校測考,咁你就可以提出改期,當然要比錢,仲要由報名的人代辦,如係學校,我唸你無充足的理由,佢地應該唔肯,因為要學校方面親身上協會辦手續,呀女個次,老師仲要求我寫封家長信添。張form會要求你選擇期他場數的先後次序,好似2-3個,咁佢地會因應返掉場的人數而作出安排,呀女個次係比翻我的第一個選擇。

原文章由 ming2 於 07-9-27 23:35 硐表

bbqueen

好似唔得架...(如果有錯,請各位更正)

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

原文章由 ming2 於 07-9-25 11:23 硐表

lemontress

you're welcome

Ming2,

What if the 2nd hand piano is from 2nd hand piano store?
Would it be more expensive? what is the reasonable price
range? The one I saw has a big book stand in front, not
the one I saw at Tom Lee. They said it is from Japan,
is it possible and realiable? Does the piano must come
with birth certificate or any other documents?

Lemontrees

Violetching:
謝謝你的回覆

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題