用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼稚園入學面試, 你地會點準備???使唔使報面試班? ...
樓主: BK_EDITOR
go

幼稚園入學面試, 你地會點準備???使唔使報面試班? [複製鏈接]

醒目開學勳章

Hi Kinlee,

我都想要面試班的資料, 請 e-mail 我[email protected]

回覆 # 的文章

Please kindly email the interview class
details to me.  Thanks a million.

my email address is:
[email protected]

有D學校如果見父母提水會扣分架﹗

面試班

可憐天下父母心。

我都有小朋友要考K1,但係未正式見就咁大壓力俾小朋友人同自己。 不如喺日常生活同佢練習,好似ysnmama嘅做法真係有用。又可以增進親子關系。

如果小朋友唔係太難溝通,不妨自己一試先吖!
原帖由 ysnmama 於 08-6-11 10:22 發表
他們年紀那麼少去面試, 基本上很看運氣, 小朋友情緒, 感覺, 臨場反應等等. 我自己認為不用參加什麼面試班.

平時多跟小朋友玩或傾談, 教他們一般知識及禮貌. 如自己姓名, 性別, 顏色, 交通工具, 生果名稱, 大小分別 ...

Hello kinlee,

please PM me the informations, thanks !

原帖由 kinlee 於 07-8-6 20:16 發表
黎緊你0既小朋友會考幼稚園的家長,你0既小朋友係咪已經完全可以同陌生人對答如流呢?

會唔會一見到陌生人就會企係媽咪後面,點樣都唔叫人呀 ?

平時係屋企就好似開籠雀,出到街就一粒聲都冇呢?

抑或根本點基本要講自己叫 ...

其實我都認為不用上甚麼面試班, 我有兩位小朋友, 沒有上面試班又咪一樣考上協恩幼稚園, 民生幼稚園, 根德園幼稚園....等, 大家放鬆些, 最重要是訓練禮貌, 常識, 面試當天讓小朋友有愉快的情緒, 那就可以了!
祝你們的小朋友入到心儀的學校!

YMAMA

原帖由 SCKnight 於 08-9-9 01:34 發表
可憐天下父母心。

我都有小朋友要考K1,但係未正式見就咁大壓力俾小朋友人同自己。 不如喺日常生活同佢練習,好似ysnmama嘅做法真係有用。又可以增進親子關系。

如果小朋友唔係太難溝通,不妨自己一試先 ...

Pls send the details to [email protected], thx.

Hi Kinlee,

我都想要面試班的資料, 請 e-mail 我[email protected]

Thanks a lot @!

Hi Hi;

Could you please e-mail me the interview class details at [email protected]?

原帖由 kinlee 於 07-8-6 20:16 發表
黎緊你0既小朋友會考幼稚園的家長,你0既小朋友係咪已經完全可以同陌生人對答如流呢?

會唔會一見到陌生人就會企係媽咪後面,點樣都唔叫人呀 ?

平時係屋企就好似開籠雀,出到街就一粒聲都冇呢?

抑或根本點基本要講自己叫 ...
‹ 上一主題|下一主題