用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 我女女9月返蘇浙K1G班了,K1G同學仔家長入來傾下啦 ...
go

我女女9月返蘇浙K1G班了,K1G同學仔家長入來傾下啦 [複製鏈接]

有無0708的K1G家長:loveliness:

[ 本文章最後由 hoeve 於 07-7-26 16:47 編輯 ]
   0    0    0    0
桐桐於9月20日出世 歡迎參觀桐桐的網頁

Hello hoeve,

我仔仔都係K1G,但係我印象記得你囡囡好似係上午班架喎???唔知有無記錯呢???

Hello asman
你好犀利呢,咁都記得
我女女下年9月返上+下午,所以都係K1G
你仔仔都係N班升K1班的嗎?
唔知下午係唔係會少D人一班
同埋我好想知老師係唔係母語係普通話?

原文章由 asman 於 07-7-28 11:32 發表
Hello hoeve,

我仔仔都係K1G,但係我印象記得你囡囡好似係上午班架喎???唔知有無記錯呢???

[ 本文章最後由 hoeve 於 07-7-29 15:38 編輯 ]

hi hoeve,

咁即係上午係乜野班?點解會返上下午既?定係上午返國際班呢?
我阿仔係n1升上黎架,轉唔到上午...唯有繼續讀住下午先lu,
唔知老師係咪普通話係母語呀...但係都覺得老師教得好好呀,
雖然自己唔太識講,但聽到阿仔講又好似幾正中咁,都幾滿意丫,
n1 d老師好好人,唔知k1 d老師如何呢???

Hi asman,
我女女係上午國際班(但未知邊班??) 我又係唔多識普通話,個女叻過我啦 ,雖然N班老師都OK,但我都想老師係普通話人,覺得D口音同廣東人始終會有D唔同  希望你仔仔轉倒上午啦....雖然到時又唔同你仔仔一班了

原文章由 asman 於 07-7-30 13:18 發表
hi hoeve,

咁即係上午係乜野班?點解會返上下午既?定係上午返國際班呢?
我阿仔係n1升上黎架,轉唔到上午...唯有繼續讀住下午先lu,
唔知老師係咪普通話係母語呀...但係都覺得老師教得好好呀,
雖然自己唔太識 ...

hi hoeve,

暫時轉上午都無乜機會lu...因為俾轉既通知晒...唯有等
咁你囡囡上午班放幾點?跟住再返下午?你住好近架?你囡囡N1讀邊班架?我仔仔讀N1F,陳老師果班

hi asman
我個女讀N1A班,係詹老師教,我都係住東區,9月會搭校車返學放學,上午班返9.00 a.m. - 11.50 a.m,跟住在學校食飯,可以小睡一會再上下午的課。其實都有d緊密架,不過我要返工,得工人湊個女,又無兄弟姐妹,諗住在學校同小朋友玩好過對住個工人先俾佢讀全日詐。

原文章由 asman 於 07-7-30 18:10 發表
hi hoeve,

暫時轉上午都無乜機會lu...因為俾轉既通知晒...唯有等
咁你囡囡上午班放幾點?跟住再返下午?你住好近架?你囡囡N1讀邊班架?我仔仔讀N1F,陳老師果班

hi hoeve,

咁即係其實你囡囡同我仔仔都係一樣係果三位老師喇 不過只係上下午既分別..咁若果對住工人真係返全日好D WOR......我仔都坐校車呀...B線,你呢?我都要返工架...阿仔就由婆婆照顧,佢有個細妹添...不過剛剛先五個月大,未識同佢玩...HEHE

Hi asman
我個女都係搭B線呀,原來同你個仔同車呢!我女女在杏花街市上落車,你邊個站呀? 會唔會我個女識得你個仔呢?佢成日在上杏18座對出的PLAYGROUND玩架。
你有一子一女好幸福呀,真令人羨慕,重有婆婆照顧好好多呀,工人就係工人,會扮下野對小朋友好,其實就麻麻,我都係現在個女大左識得講先放心D!

原文章由 asman 於 07-7-31 13:03 發表
hi hoeve,

咁即係其實你囡囡同我仔仔都係一樣係果三位老師喇 不過只係上下午既分別..咁若果對住工人真係返全日好D WOR......我仔都坐校車呀...B線,你呢?我都要返工架...阿仔就由婆婆照顧,佢有個細妹添... ...

我阿仔K1開始先搭校車呀...我地住藍灣半島...我地遠D添,好彩有婆婆照顧囉...兩個好辛苦呢 ,你講得無錯呀...工人就係工人,點都唔及自己人好,好在宜家囡囡識得講野,都唔怕俾人蝦...我同奶奶住,好在星期六可以幫手睇下,唔係就真係唔請工人都唔得LU...咁你係邊區返工呀...我係尖沙咀

asman
你都係遠我少少遮,我都久唔久去下藍灣半島,我契女住那兒,有時都帶埋個女去玩下,有時會去踩單車或去遊戲室玩,聽講話個遊戲室整好左,你仔仔有無成日落去玩呀?我返工好遠架,在葵涌,搭地鐵加埋行都一個鐘先到。

原文章由 asman 於 07-7-31 18:18 發表
我阿仔K1開始先搭校車呀...我地住藍灣半島...我地遠D添,好彩有婆婆照顧囉...兩個好辛苦呢 ,你講得無錯呀...工人就係工人,點都唔及自己人好,好在宜家囡囡識得講野,都唔怕俾人蝦...我同奶奶住,好在星期六可 ...

hi hoeve,

原來你都會落黎玩呀...個遊戲室整好lu但未去過呀,多數都係去平台果公園玩,一係踩單車或者游水咁lu...
係喎...講左咁耐好似未知你囡囡叫咩名 我仔仔叫朗曦 cyrus呀

asman
我個女係忻桐ASHLEY
我都有藍灣張証所以可以去玩囉

原文章由 asman 於 07-8-1 18:20 發表
hi hoeve,

原來你都會落黎玩呀...個遊戲室整好lu但未去過呀,多數都係去平台果公園玩,一係踩單車或者游水咁lu...
係喎...講左咁耐好似未知你囡囡叫咩名 我仔仔叫朗曦 cyrus呀

hi hoeve,

原來係咁....係呢...你知唔知校車証係咪返學先有呢???

原文章由 hoeve 於 07-7-27 20:22 發表

Hi hoeve,

我女兒也編入 K1G, 她之前的班主任也是詹老師,
只不過妳女兒是上午班 N1A, 我女兒是下午班 N1F,
我女兒叫鄭喬方啊 ! 不知道妳女女叫什麼名字呢 ?

Hi ysmhkg
好開心又多個同班同學! 我個女係忻桐呀

asman
我印像中係交校車錢時派埋校車証,等我今晚返屋企再找找先答你

hi hoeve,

好丫...唔該晒,另外我想問你地學費張支票過左數未呀...點解我仲未過既...

thanks

hi ysmhkg,

我囝囝都係N1F架,唔知我地有無見過面呢...HEHE

ysmhkg & asman,

Wow, how funny! My son was in N1F, too. His name is Daniel.  Wondering if we've ever met.  But in coming Sep., he is going to the am class, don't know which class yet.

Hello Hoeve, my older son is an ex-K1G, he is going to K2G in Sep. I am also thinking about KCIS for Daniel, so I probably will ask you more in future to see how your gal doing in the international section.
:pint:

hi AJmom,

你囝囝都係N1F,你係邊位老師果組呢?你囝囝中文名叫什麼?你轉到上午班咁好既,我寫左兩封信都無消息呀
‹ 上一主題|下一主題