用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教石鐘山紀念小學 2007石鐘山小一新生交流區
樓主: Irene1121
go

2007石鐘山小一新生交流區 [複製鏈接]

原文章由 branma 於 07-8-9 20:13 發表

so easy !! next time you click to " 回覆”唔好click最上個”回應”、就回出埋個QUOTE啦 !!

if i want quote your message, i click reply yo ...

I GOT IT!  REALLY SO SIMPLE!  THANK YOU!
那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

so easy !!

yes, so easy !! when i first time to BK, i click reply find this !!

Games

gigi2:

talk to you tomorrow, Brandon play games now !!

Have a good dream !!

Oh!! pls reply my PM !!

太太們, Good morning!

[quote]原文章由 branma 於 07-8-9 20:09 發表

我生完後。。。。。。。。肥左肥哂、戓許你地唔會笑我、但我以前太瘦、好難接受肥左咁多嘅我!!哈哈、我要見你地都要整一整頓自己、唔好咁C9先!!

No Problem La, 我都係一個中年肥佬

MORNING !!

原文章由 hkttm 於 07-8-10 10:26 發表
太太們, Good morning!

Mr. Tam:

ha..ha...係咪應該咁叫你呢、竟然同我同姓喎!

我都唔知你收到email未?pls reply !!

yesterday i ask my son how to say " Callum " he tell me is (car 林)

無曬人? 去曬邊.....?

大家好, 剛剛去完旅行, 所以遲了少少. 我囡囡今年九月都是入讀小石. 指定校服商太遠, 朋友介紹去荃灣維多利亞做, 請問質料及款式是否一樣. 請覆, 多謝!

原文章由 hkttm 於 07-7-30 12:52 發表
Hello everybody!

因為工作太busy, 所以over a week 無上bk.
嘩! 人強馬壯.
你地買曬校服未?我發現維多利亞賣校服平過學校指定個間!
2 sets of PE + 2 sets of formal uniform + sweater only
$ 350-360 ...

TC310

原文章由 TC310 於 07-8-10 11:41 發表
大家好, 剛剛去完旅行, 所以遲了少少. 我囡囡今年九月都是入讀小石. 指定校服商太遠, 朋友介紹去荃灣維多利亞做, 請問質料及款式是否一樣. 請覆, 多謝!

Hello, new member !! 維多利亜係平D,但聽講質料差D,我都confirm唔到,你要問吓 hktmm 啦!

My husband !!

原文章由 hkttm 於 07-8-10 10:29 發表
[quote]原文章由 branma 於 07-8-9 20:09 發表

我生完後。。。。。。。。肥左肥哂、戓許你地唔會笑我、但我以前太瘦、好難接受肥左咁多 ...

Ha...至衰就係我老公好運動、─直keep住架, also call me fat mummy law !!

原文章由 TC310 於 07-8-10 11:41 發表

TC310, Welcome 得閒多d 上尼度.
我唔係好知指定校服商d質料,因為我無摸過.

維多利亞係上年"石小"既指定校服商.質料ok, 最好就係近-福來村,
你可以去睇睇...

歡迎!

TC310, You are welcome!  多D同我們交流下傾下計,很開心有石小家長加入!校服方面我就懶怕煩,所以全部係學校訂。
那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

Gigi, You are back.

係公司等緊..........3號,8號!

T1

原文章由 hkttm 於 07-8-10 12:22 發表
Gigi, You are back.

係公司等緊..........3號,8號!

T1咋、唔駛等啦!!

包書問題

你地包唔包書呢?我怕書包更重、我可能只包常用主科教科書吧

原文章由 branma 於 07-8-10 12:25 發表

T1咋、唔駛等啦!!

"天文台高級科學主任莫慶炎說,預料稍後會改發三號強風信號!"

原文章由 branma 於 07-8-10 12:28 發表

有時間就包曬佢!!因為出年可能會送比人!

T3

死啦、今晩仲要去食飯、唔知點算!我公司要掛左8號先俾走架!
預料會掛都唔走得,唔想掛3號波丫,明天又要學野,太大雨好唔方便

"天文台高級科學主任莫慶炎說,預料稍後會改發三號強風信號!" [/quote]

三號波?

3 號?我下午仲要外出湊囡!大雨綿綿點算?唉…

原文章由 branma 於 07-8-10 12:43 發表
死啦、今晩仲要去食飯、唔知點算!我公司要掛左8號先俾走架!
預料會掛都唔走得,唔想掛3號波丫,明天又要學野,太大雨好唔方便

"天文台高級科學主任莫慶炎說,預料稍後會改發三號強風信號!"
[/quote]

包“贏”!

我會包的因為我囡一定用到溶溶爛爛的!

原文章由 branma 於 07-8-10 12:28 發表
‹ 上一主題|下一主題