用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖嘉勒小學暨幼稚園 07/08 St. Clare's 同學仔(Part 2)
樓主: chingbb
go

07/08 St. Clare's 同學仔(Part 2) [複製鏈接]

昨天回家, 第一時間就係問有冇信, 好彩.....收到啦!
我囡囡0812上車, 落車就好似係1240左右(唔係好記得)!

呀...! 我想問, 第一天上學按照星期一應該係穿運動服, 是吧?

(阿囡還在說第一天穿那裙子上學, 好靚啊! )

原文章由 dinosaur923 於 07-8-29 14:46 硐表
呀...! 我想問, 第一天上學按照星期一應該係穿運動服, 是吧?

(阿囡還在說第一天穿那裙子上學, 好靚啊! )

我剛剛打電話問左啦! 係穿校裙呀! 好彩你囡囡甘醒
Don't worry!Be happy![/color purple]

各位,
好緊張呀! 進入準備階段啦! 今日要執定書包, 熨靚條校裙, 仲有就係"差"定部DV電, 嘻嘻....諗住偷雞影少少(係學校門口), 留番做記念!    (玩偷拍! kakaka!   )  星期一見!

原文章由 OneMoreDay 於 07-9-3 15:03 發表
dinosaur,

今日見到有個同學仔好似你幅大頭相, 我認錯人添

我個囡以前個樣, 真係有d似依張公仔相, 依家唔多似啦!
唔知你係邊個呢? 我第一, 二天都有到學校, 我個囡係"綠組"架! (同chingbb個囡都係一組) 你呢?

咦....0甘你即係同chingbb搭埋同一條校車線囉!

dinosaur,
唉!這幾天我和OneMoreDay都係煩緊校車的事 我們辛苦, 我們的囡囡都辛苦 希望校車問題可以早些解決
Don't worry!Be happy![/color purple]

Hi. my gril is in Class B, teacher is quite good, how is the teacher is Class A.  School bus co. call me this evening and said my girl need to change to another bus (original is Coach B) now is coach C need to wait at 0800hrs (ori: is 0832hrs) so early...Will also go to school tomorrow (this week I'm on Annual leave)

Theresa why cannot see your girl, only see Chole, don't know who is ChingBB ar?
Charlotte BB 加油!加油! :-D:-D

CharlotteMa,
你由今天或是明天開始join "C"路線?8:00在那麼上車呀?
我囡囡叫Kelly Yu, 上課時坐在dinosaur囡囡隔離

嘻嘻! 係呀! kelly係坐係我個囡隔離架, 我個囡叫 Kobe 係坐係錄組後排旁邊位的 ( i 住紅組阿日本妹妹摩耶), 嘻嘻....今天(Thu)我要囡囡自己搭校車同返學啦, 佢返黎我問佢點呀? 佢答我佢好乖喎! (都唔知係唔係  )!  

睇黎個個小朋友都好叻, 可能依家我地做家長既   , 個個都一早對佢地訓練有數 , 基本上大部份小朋友表現都唔錯丫!
起碼唔會見到好似我地細個0個時, 學校好似捉雞仔捉鴨仔0個D又拉 又喊 又賴埋shi shi 0甘既情況丫!

昨晚收到媬姆電話, 通知路線已經搞好啦! 今天實行, 希望無問題啦! (已經煩了一星期啦 )

校車的事, 終於都搞好啦! 囡囡現在只需40分鐘就已經回到家中啦!放心晒!

原文章由 chingbb 於 07-9-7 15:48 硐表
校車的事, 終於都搞好啦! 囡囡現在只需40分鐘就已經回到家中啦!放心晒!

Hello 各位 我入來八掛下 (我囡今年K2),想知道而家K1係咪有2班 (class A & B)?咁每班有幾人呢? 因為校舍地方有限,我想八下佢地點安排咋
旻旻體重:20.11.03 - 3.275kg height - 49cm5.12.03 - 3.65kg22.12.03 - 4.66kg6.1.04 - 5.3kg27.1.03 - 6kg 21.2.04 - 6.59kg27.4.04 - 8.4kg   height - 66cm29.5.04 - 8.68kg24.7.04 - 9.31kg7.9.04 - 9.7kg    height - 73.4cm13.11.04 - 10.38kg28.12.04 - 10.5kg   height - 76.5cm28.12.04 - 我識行啦  :lalala:17.12.05 - height - 87.5cm

irischanpl,
sorry!實際有幾多個小朋友我真係唔知 但應該大約20個左右, 每班有兩位老師 (我囡囡係K1-A)

唔駛SORRY,我都係八掛JE 如果2位照顧20個小朋友咁都好理想wor(有時D姐姐都會HELP的).我囡之前o個班好似有成30人.

係呢,你囡囡班主任係邊兩位老師?因我囡升了班(以前係Miss Yuen & Mrs Lee),佢話而家轉左班主任好唔捨得

希望你囡囡enjoy係呢間學校既校園生活啦!

原文章由 chingbb 於 07-9-7 16:43 硐表
irischanpl,
sorry!實際有幾多個小朋友我真係唔知 但應該大約20個左右, 每班有兩位老師 (我囡囡係K1-A)
旻旻體重:20.11.03 - 3.275kg height - 49cm5.12.03 - 3.65kg22.12.03 - 4.66kg6.1.04 - 5.3kg27.1.03 - 6kg 21.2.04 - 6.59kg27.4.04 - 8.4kg   height - 66cm29.5.04 - 8.68kg24.7.04 - 9.31kg7.9.04 - 9.7kg    height - 73.4cm13.11.04 - 10.38kg28.12.04 - 10.5kg   height - 76.5cm28.12.04 - 我識行啦  :lalala:17.12.05 - height - 87.5cm

原文章由 irischanpl 於 07-9-7 18:24 硐表
唔駛SORRY,我都係八掛JE 如果2位照顧20個小朋友咁都好理想wor(有時D姐姐都會HELP的).我囡之前o個班好似有成30人.

係呢,你囡囡班主任係邊兩位老師?因我囡升了班(以前係Miss Yuen & Mrs Lee),佢話而家轉左班 ...

0係Mrs Lee & Miss Tsang , 其實課室黎講, 都算足夠空間!

嘩....舊年原來有成三十人一班呀, 0甘就真係多D喎!
‹ 上一主題|下一主題