用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖嘉勒小學暨幼稚園 07/08 St. Clare's 同學仔(Part 2)
樓主: chingbb
go

07/08 St. Clare's 同學仔(Part 2) [複製鏈接]

Chingbb,

我女兒Vicky是念上午班的, 我想我們在上次學校步行籌款已經打過招呼, 你女兒Kelly跟Vicky穿同一款的紅色鞋子, 原來她們是同班的, 大家保持聯絡啊!: :

Laura

O!我記得啦! :) :)
Yes! Keep in touch!

原文章由 Vicky媽咪 於 07-12-20 10:12 發表
Chingbb,

我女兒Vicky是念上午班的, 我想我們在上次學校步行籌款已經打過招呼, 你女兒Kelly跟Vicky穿同一款的紅色鞋子, 原來她們是同班的, 大家保持聯絡啊!: :

Laura ...
Don't worry!Be happy![/color purple]

各位daddy, mammy,

以你地所知, 聖嘉勒好o的定係玫瑰崗好o的

多謝大家俾下意見

dinosaur,
Kelly早幾天收到一些遠足的相片, 是否你老公幫囡囡影的? 因為我老公估係, 因為影得幾靚
Don't worry!Be happy![/color purple]

原文章由 chingbb 於 08-1-8 15:14 發表
dinosaur,
Kelly早幾天收到一些遠足的相片, 是否你老公幫囡囡影的? 因為我老公估係, 因為影得幾靚

Sorry! 唔好意思, 好耐冇上黎! 係呀! 多謝晒!
因為依家好少去晒相, 所以0甘遲先晒番比你! :)

十分多謝你呀!(和你老公) 老公話影出黎, 要用特別的鏡頭, 所以我估係你地幫囡囡影架!
25/1號生日會呀!:loveliness: :loveliness:

原文章由 dinosaur923 於 08-1-16 17:10 發表

Sorry! 唔好意思, 好耐冇上黎! 係呀! 多謝晒!
因為依家好少去晒相, 所以0甘遲先晒番比你! :)

CHINGBB,

多謝你提醒, 要MARK底先得!

係呀! 另外我想問各位, 你地覺唔覺囡囡真係多左講英文呀?
我發覺, 佢成日都講英文, 需然有運用錯既, 同埋亂UP既, 不過佢比我既意識係, 佢講緊英文!

我就覺得有時囡囡講少左:cry: :cry: 特別係少左唱英文歌(和返N1 o個時比),但國語有時囡囡會講下單字, 都唔知係唔係?!

原文章由 dinosaur923 於 08-1-17 17:26 發表
CHINGBB,

多謝你提醒, 要MARK底先得!

係呀! 另外我想問各位, 你地覺唔覺囡囡真係多左講英文呀?
我發覺, 佢成日都講英文, 需然有運用錯既, 同埋亂UP既, 不過佢比我既意識係, 佢講緊英文! ...

你地近來點呀? 是否很busy?

O! 你唔講都唔知道 至於Game Day I asked Kelly, she told me 好好玩 ~ 所以基本上日日都好好玩 另外我想問這星期五是否生日會? 你地星期六幾點見家長呀? 我就11:30

原文章由 OneMoreDay 於 08-2-25 17:26 發表
So silent here mar My girl told me Mrs Lee taught them Letterland But when I asked her what did she play in the Games Day, she said 'Nothing, not enough time to play' :t ...

Hello! all,
星期一返學啦! 我就有少少擔心 唔知你地有沒有擔心呢? 而星期一係生日會呀

請問有無住係九龍東0既 學生呀  !!

妳地平時搭咩車返學呢 ??
又要幾點出門口呀 ??

thanks your reply first !!

想問一問現有在讀 st .clare kinder 0既 家長.
因為 st.clare kinder 一級是得 兩班 >>相對其他, 似聖心,係小一點

對她們活動上, say  x"mas party , 什麼表演, 有無點限制呢 .

我意思係學校在安排這些活動上會否小了

係同時間, 想問各位當初有無考慮聖心幼稚園 ??

對這兩所kinder 有什麼意見呀 .

kiteli,
在K1時聖誕節囡囡好似沒有參加表演! 但有開party
另一個問題, 在我來說"聖心"我沒有同囡囡申請

原文章由 kiteli 於 08-4-14 13:09 發表
想問一問現有在讀 st .clare kinder 0既 家長.
因為 st.clare kinder 一級是得 兩班 >>相對其他, 似聖心,係小一點

對她們活動上, say  x"mas party , 什麼表演, 有無點限制呢 .

我意思係學校在安排這些活動上會否小 ...

原文章由 chingbb 於 08-4-15 11:50 發表
kiteli,
在K1時聖誕節囡囡好似沒有參加表演! 但有開party
另一個問題, 在我來說"聖心"我沒有同囡囡申請

THANKS YOUR REPLY .

現在妳覺得小朋友如何呀 ?

介唔介意話我知妳係住邊區呀 ?  係交通安排上又係點呢 !!

係唔係都打升比囡囡升上小學 >>> 中學呀 ?? (如果可以的話)

Dear all Mums and Dads,

I am now considering to let my daughter study in SC K1 next year.  But, we live in Wong Tai Sin, do you know/have any suggestion about the travelling to and from school??  Do you know except for 'Kung Chung' school bus, can parents use other 'Bo Mo' bus to back to school.

Thank you in advance for your advice.

原文章由 kiteli 於 08-4-15 12:16 發表

THANKS YOUR REPLY .

現在妳覺得小朋友如何呀 ?

介唔介意話我知妳係住邊區呀 ?  係交通安排上又係點呢 !!

係唔係都打升比囡囡升上小學 >>> 中學呀 ?? (如果可以的話) ...

kiteli,
囡囡每天返學都好開心呀! 對我來說已經足夠啦! 我住北角, 要坐校車, 每天只需30分鐘車程 ~ 如果經濟上沒有問題都會繼續比囡囡跟住讀她的小學和中學

O! 你唔提我, 我都唔記得啦!
今日去學校參觀上課情況, 幾好呀!囡囡比我想像中好!
dinosure,
今日kobe表現得好興奮呀! 佢一見到我就話:Kelly媽媽呀!
今天見到她們上課的過程, 都覺得佢地真係每天都很開心的呢!

原文章由 OneMoreDay 於 08-4-16 21:39 發表
chingbb,

they performed (sing) in the hall at x'mas  
‹ 上一主題|下一主題