用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖嘉勒小學暨幼稚園 07/08 St. Clare's 同學仔(Part 2)
樓主: chingbb
go

07/08 St. Clare's 同學仔(Part 2) [複製鏈接]

Hello! all,
個日去旅行真係好開心呀 最開心係老公真係帶細佬一齊來:) (初初都會驚佢突然會唔來) ~ 但係我自己就很累啦! 要兩, 三日先"灰復元氣"
Don't worry!Be happy![/color purple]

OneMoreDay,
現在好返晒未呀?真係要小心身體呀!
Christmas Party o個日你地去唔去呀?
我會去架! 到時再見啦! (唔知幼稚園有什麼表演呢?)

原文章由 OneMoreDay 於 07-12-2 16:57 發表
chingbb,

I was sick after picnic My voice was the same as Monica's voice on Monday
Don't worry!Be happy![/color purple]

You will be a maid at that time! How many days? 14 days?

原文章由 OneMoreDay 於 07-12-3 14:46 發表
I won't take leave for the party lu since my maid goes home at x'mas so that I need to take a long holidays at that time

基本上, 每天kelly坐校車佢都好開心! 所以我可以放心囡囡返學 除非囡囡十分唔夠訓 ~ 因為有日細芬姐同婆婆講, 今日kelly唔出聲 下車後婆婆問kelly點解唔出聲呀?原來好眼訓, 想覺豬

原文章由 OneMoreDay 於 07-12-3 15:41 發表
More than 14 days after adding up public holidays

Kelly waved bye bye to me happily on the school bus when I fetched Kinnia today

I also won't go to the Christmas Party....

原文章由 chingbb 於 07-12-3 17:04 發表
基本上, 每天kelly坐校車佢都好開心! 所以我可以放心囡囡返學 除非囡囡十分唔夠訓 ~ 因為有日細芬姐同婆婆講, 今日kelly唔出聲 下車後婆婆問kelly點解唔出聲呀?原來好眼訓, 想覺豬 :sl ...

原文章由 AugSun 於 07-12-4 12:23 發表
I also won't go to the Christmas Party....

點解呀? 我會去, 但我要放半日假

原文章由 chingbb 於 07-12-4 12:36 發表

好似係平日黎架是吧? 我都唔去呀! 表演? 我地D小朋友冇份架? (我好似咩都唔記得晒0甘! )

我依家只係記得依個星期日去步行咋, 我去架, 不過得我同個囡!!!
你地呢, 去唔去呀?

原文章由 dinosaur923 於 07-12-5 12:35 發表

好似係平日黎架是吧? 我都唔去呀! 表演? 我地D小朋友冇份架? (我好似咩都唔記得晒0甘! )

我依家只係記得依個星期日去步行咋, 我去架, 不過得我同個囡!!!
你地呢, 去唔去呀? ...

步行就一定去(爸爸計劃緊會否帶細佬去) dinosaur 你記住話比你囡囡知, 你囡囡十分喜歡我細仔呢:loveliness: 你快d生個啦!
chirstmas party 係平日黎架, 所以我要放假同囡囡返學校睇表演 而第二日就佢地自己在課室慶祝; 而好似都可以穿便衣, 要返屋企睇通告再confirm

原文章由 chingbb 於 07-12-5 15:10 發表

步行就一定去(爸爸計劃緊會否帶細佬去) dinosaur 你記住話比你囡囡知, 你囡囡十分喜歡我細仔呢:loveliness: 你快d生個啦!
chirstmas party 係平日黎架, 所以我要放假同囡囡返學校睇表演 而第二日就佢地自己在 ...

haha.....我冇咩耐性, 生多個我實頂唔住!  
間唔使見到你個仔一齊玩吓咪得囉!

I am not sure now

原文章由 chingbb 於 07-12-4 12:36 發表

想問下第一學期係幾月開始? 8 月定 9 月?
因為囡囡幼兒園 7 月中放暑假, 如果 9 月先開學可能要諗定點安排佢.

在9月開學的

原文章由 chocolate_bar 於 07-12-17 11:34 發表
想問下第一學期係幾月開始? 8 月定 9 月?
因為囡囡幼兒園 7 月中放暑假, 如果 9 月先開學可能要諗定點安排佢.

all,
Christmas party表演我都係唔去啦! 因為我不能跟囡囡上校車回學校, 因為家長10:00先可以入學校, 所以我都係唔去啦
明天要帶牙刷
星期四和星期五穿便服呀

[
quote]原文章由 chingbb 於 07-12-18 10:44 發表
all,
Christmas party表演我都係唔去啦! 因為我不能跟囡囡上校車回學校, 因為家長10:00先可以入學校, 所以我都係唔去啦
明天要帶牙刷
星期四和星期五穿便服呀 ... [/quote]

chingbb,

我星期四也不去學校看表演, 安排Vicky爸爸去看, 不用浪費我的大假, 我24號開始放假, 2號才上班

Vicky,
你就好啦! 你放的大假正是囡囡放聖誕假期, 可以每天都同囡囡一起 你囡囡讀那一班架?:loveliness: :loveliness:

原文章由 Vicky媽咪 於 07-12-18 14:15 發表
[
quote]原文章由 chingbb 於 07-12-18 10:44 發表
all,
Christmas party表演我都係唔去啦! 因為我不能跟囡囡上校車回學校, 因為家長10:00先可以入學校, 所以 ...

Chingbb,

我名字叫Laura, 我女兒Vicky念K1(A)班, 很久沒放長假了, 平時大假非不必要都不捨得拿

e, o甘係上午或下午呀? 我囡囡係上午都係k1-A, 如果係上午, 就同一班啦 ~ 我囡囡叫 Kelly Yu

原文章由 Vicky媽咪 於 07-12-19 11:12 發表
Chingbb,

我名字叫Laura, 我女兒Vicky念K1(A)班, 很久沒放長假了, 平時大假非不必要都不捨得拿
‹ 上一主題|下一主題