用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖嘉勒小學暨幼稚園 07/08 St. Clare's 同學仔(Part 2)
樓主: chingbb
go

07/08 St. Clare's 同學仔(Part 2) [複製鏈接]

都幾好wor! 在那裡買呀? 日本x 有沒有呀?

原文章由 dinosaur923 於 07-10-11 17:19 硐表

我買左塊3M, 可以貼上牆既白板, 唔洗怕整花牆, 又唔洗釘, 可以考慮吓! (都幾好用)
Don't worry!Be happy![/color purple]

我決定去旅行啦 應該會一家人都去, 但細佬和老公自己去!
Don't worry!Be happy![/color purple]

[quote]原文章由 chingbb 於 07-10-12 16:06 硐表
都幾好wor! 在那裡買呀? 日本x 有沒有呀?

我係公司訂開的文具店買咋, 是打電話去訂的, 價錢不過$100蚊!

好呀! 大家都一齊去旅行, 昨天隔離班同學仔媽咪, 都話去, 真開心!

[ 本文章最後由 dinosaur923 於 07-10-13 12:58 編輯 ]

Good Morning,
dinosaur and all,
這星期四係生日會呀!記住可以穿便服
另外, 唔知幾時先有冬季校服呢? 現在已經涼涼地了!

原文章由 chingbb 於 07-10-15 11:31 硐表
Good Morning,
dinosaur and all,
這星期四係生日會呀!記住可以穿便服
另外, 唔知幾時先有冬季校服呢? 現在已經涼涼地了!

chingbb

多謝你提我啊! 自上次之後, 唔敢唔記得啦! :loveliness:
"依 家諗緊x'mas card,  要平面, 冇得剪剪貼貼, 即係冇得出貓 真係個腦一片空白!

any tips of P1 interview? parent need to join? thanks.

下個星期要 interview 了, 請問會問些什麼?
年尾出世細女有無機會?
係咪多數可以直升小學呀? 謝謝

chocolate_bar,
interview很簡單的 ~ 會問下囡囡什麼名字?係男仔/女仔?會拿一些動物的玩具, 問囡囡這是什麼動物等等!
snoppy,
至於小學的interview就不是清楚啦! 我囡囡現在讀K1

Dear all,
在昨天打電話去校服公司(因天氣報告話在這星期顯著轉涼), 佢地話會在12/11先會有冬季校服送到學校, 我有問返佢地可唔可以早些, 但佢地話已經通知學校和現在所有校服都未返齊!
另外, 我已經問了校長, 如果天氣真係轉涼, 囡囡只是穿短褲會凍wor, 校長回覆我話可以暫時穿深藍色(沒有圖案)的長褲 ~ 頂住先

都好在下星期有太陽, 我諗換過一件厚少少既外套, 都應該冇問題呱!

七天天氣預報
香港時間11時33分發出

日期
天氣
溫度
相對濕度
11月 1日
星期四
21 - 24
oC
75 - 90
%
11月 2日
星期五
18 - 22
oC
60 - 80
%
11月 3日
星期六
19 - 23
oC
55 - 75
%
11月 4日
星期日
19 - 23
oC
50 - 70
%
11月 5日
星期一
19 - 23
oC
50 - 70
%
11月 6日
星期二
19 - 23
oC
50 - 70
%
11月 7日
星期三
20 - 24
oC
50 - 70
%

Hello!
我明天會同囡囡穿長褲啦! 因為明天只有18-20度

原文章由 chingbb 於 07-11-1 12:24 硐表
Hello!
我明天會同囡囡穿長褲啦! 因為明天只有18-20度

本來學校校服末得, 都算啦! 但我想起, 我又同家教會買左兩件外套(都係末知幾時得) 如果額外再買, 0甘咪好多件囉!

舊年都唔似有冬天, 今年又黎得0甘快! 真係........!!!!!

謝謝你呀...今日似乎都幾順利, 有問名字, 水果同動物玩具, 砌積木, 仲易過去 in nursery, 但佢係超級細女, 唔知收唔收, 2 wk 後有結果, 希望做到你囡囡的師妹, 同埋可以俾到 am class 我.

老師們真係好親切有禮, 我見到有個妹妹等 in 時想喊, 老師係我後面靜靜講:佢想喊, 俾佢等一等先入房 in 好 d.

原文章由 chingbb 於 07-10-25 12:05 硐表
interview很簡單的 ~ 會問下囡囡什麼名字?係男仔/女仔?會拿一些動物的玩具, 問囡囡這是什麼動物等等!
snoppy,
至於小學的interview就不是清楚啦! 我囡囡現在讀K1 ...

唔洗客氣 祝你囡囡可以順順利利啦!
我囡囡係讀上午校

原文章由 chingbb 於 07-11-5 15:00 硐表
唔洗客氣 祝你囡囡可以順順利利啦!
我囡囡係讀上午校

0甘講真, 我舊年帶阿囡去見幾間學校, 最好禮貌真係st clare's(絕對唔係賣花讚花香)! 我囡囡阿表妹仔都係星期六去interview,都係話學校D老師, 校長, 嬸嬸, 真係好有禮貌, 好有親切感!

哈哈我個女wear黃長褲

原文章由 chingbb 於 07-10-30 12:25 硐表
Dear all,
在昨天打電話去校服公司(因天氣報告話在這星期顯著轉涼), 佢地話會在12/11先會有冬季校服送到學校, 我有問返佢地可唔可以早些, 但佢地話已經通知學校和現在所有校服都未返齊!
另外, 我已經問了校 ...

昨日收到冬季校服啦! 好靚呀! 我特別喜愛校裙和棉襖 ~
OneMoreDay,
你會唔會考慮要買返件棉襖 ~ 真係好靚和真係好暖wor!

最開心聽到你地鐘意件棉襖,其實以前件校褸都好靚,可惜太硬身,小朋友穿得唔舒服,而現在的最好係可以放入洗衣機洗,真係好方便.
很多事情,錯過了就沒有了;錯過了就是會變的,緣份也是。人與人之所以能夠成為朋友,成為知己,在於彼此交往的機會多,及彼此的交流坦誠.願主祝福你們!TRACY

OneMoreDay,
哈哈! 真係好靚架! Kelly 要帶眼鏡:cry: :cry: 月頭去驗眼, 話有三百度散光, 而驗光師都提議需要帶眼鏡 ~ 我初初都有唔開心, 但好彩囡囡見到個眼鏡都肯帶:)
all, 下星期話會轉泠, 小心身體啦

原文章由 OneMoreDay 於 07-11-14 14:13 硐表
  I just called to order.  Kam Lung will deliver to school later
‹ 上一主題|下一主題