用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖嘉勒小學暨幼稚園 07/08 St. Clare's 同學仔(Part 2)
樓主: chingbb
go

07/08 St. Clare's 同學仔(Part 2) [複製鏈接]

Good Morning to all,
我昨晚再看張通告, 21/9 (星期五)都好似無校車wor? 你地知唔知呀?我稍後會問下Mrs. Lee
Don't worry!Be happy![/color purple]

原文章由 OneMoreDay 於 07-9-13 11:51 硐表

唉!我諗我就黎short short 地 21/9 只是要帶月餅回學校
Don't worry!Be happy![/color purple]

原文章由 chingbb 於 07-9-13 14:39 硐表

唉!我諗我就黎short short 地 21/9 只是要帶月餅回學校

呀! 我都想問, 應節食品, 份量要帶幾多呀? (係大家一起食的, 是吧!)

其實係唔係其他野都得架, 如餅乾, 糖.....等! (個個都月餅, 水果? )

原文章由 OneMoreDay 於 07-9-13 20:42 硐表
Surprise to see some books from school

係呀 昨晚睇囡囡書包, 見到上學通告, 講述囡囡返學會學到什麼和上課的書本 我覺得好開心 ~ 唔知點解

我細女話見到你地好多野食,可惜佢唔係幼稚園小妹妹.
很多事情,錯過了就沒有了;錯過了就是會變的,緣份也是。人與人之所以能夠成為朋友,成為知己,在於彼此交往的機會多,及彼此的交流坦誠.願主祝福你們!TRACY

係呀 囡囡見到個月餅有"winnie the poon"公仔, 就即刻要食, 屋企有月餅又唔食
原來小學同學唔食得架! 我都唔知呢?

原文章由 瑄婷 於 07-9-24 19:51 硐表
我細女話見到你地好多野食,可惜佢唔係幼稚園小妹妹.

Yes! 囡囡昨晚已經講"明天開party", 然後我就睇手冊, 就知係生日會啦 今朝仲自己起床

原文章由 OneMoreDay 於 07-9-28 09:48 硐表
Today is birthday party

Hello!
知唔知幾時要交冬季校服錢?
你地會唔會去十二月的步行籌款呀?爸爸話想同囡囡和仔仔一齊去, 但都要睇當時天氣而再決定

原文章由 chingbb 於 07-10-8 10:59 硐表
Hello!
知唔知幾時要交冬季校服錢?
你地會唔會去十二月的步行籌款呀?爸爸話想同囡囡和仔仔一齊去, 但都要睇當時天氣而再決定

chingbb,

1. 冬季校服錢: 我開頭比左訂$200, 之後佢比左張單我, 我就開埋
    尾數交左回校啦!

2. 步行籌款, 已經報左名話去啦! 連T-Shirt都買埋, 我諗我唔會唔
    去啦! 唔係就連件T-Shirt都浪費埋!

chingbb, one more day & 各位

3. 11月學校旅行, 我報左名啦! 你地去唔去呀?

dinosaur,
嘩! 你突然甘有效率(講笑 )
1. 冬季校服未比錢(連按金都未比, 因為之前囡囡唔見左張通告, 當日係Mrs. Lee打電話比我, 甘我叫她幫囡囡度身訂左校服先)
2. 應該會一家大細都去 (除非天氣唔好 )
3. 旅行就諗緊 當然我想同囡囡去, 但爸爸話個日係星期日, 想帶細佬, 但如果甘長時間, 細佬一定"頂唔到"甘耐, 一定
所以未決定

原文章由 dinosaur923 於 07-10-9 15:03 硐表

chingbb,

1. 冬季校服錢: 我開頭比左訂$200, 之後佢比左張單我, 我就開埋
    尾數交左回校啦!

2. 步行籌款, 已經報左名話去啦! 連T-Shirt都買埋, 我諗我唔會唔
    去啦! 唔係就連件T-Shirt都浪費埋!

ch ...

原文章由 chingbb 於 07-10-9 15:35 硐表
dinosaur,
嘩! 你突然甘有效率(講笑 )
1. 冬季校服未比錢(連按金都未比, 因為之前囡囡唔見左張通告, 當日係Mrs. Lee打電話比我, 甘我叫她幫囡囡度身訂左校服先)
2. 應該會一家大細都去 (除非天氣唔好 ) ...

chingbb

你有所不知, 是關開學第一次穿運動服, 我幫佢著左對個底有色既波鞋 , 佢回來同我講媽咪呀, 老師投訴我對波鞋唔arm呀!
生日會0個日, 我唔知係生日會, 同佢著左校服, 佢返黎又同我講, 媽咪今日個個同學仔都著得好靚呀, 今日係生日會, 唔洗著校服, 不過老師叫我唔好怪你, 你下次記得幫我著靚d啦! :( 自此我對學校既野, 原全唔敢"胎"慢, 我仲特登走去買塊white broad返來, 寫住晒所有末做既野(年紀大, 越來越冇記性 ), 我怕佢返來又話我做錯野/做得唔好! 唉....... 真係囡皇帝!!!!   

( )

[ 本文章最後由 dinosaur923 於 07-10-9 17:34 編輯 ]

dinosaur,
你真係責任重大 !
很多事情,錯過了就沒有了;錯過了就是會變的,緣份也是。人與人之所以能夠成為朋友,成為知己,在於彼此交往的機會多,及彼此的交流坦誠.願主祝福你們!TRACY

dinosaur,
比你笑死我啦 不過我都覺得很多野要記!我仲要記住細佬d野! 我都有諗過買白版, 但係我諗係用黎同囡囡溫書用架 我諗都要早d買啦  不過, 如要做功課囡囡會在我放工回到家時第一時間, 已經同我講"要做功課呀, 媽媽":) :)

原文章由 chingbb 於 07-10-10 15:37 硐表
dinosaur,
比你笑死我啦 不過我都覺得很多野要記!我仲要記住細佬d野! 我都有諗過買白版, 但係我諗係用黎同囡囡溫書用架 我諗都要早d買啦  不過, 如要做功課囡囡會在我放工回到家時第一時間, ...

我買左塊3M, 可以貼上牆既白板, 唔洗怕整花牆, 又唔洗釘, 可以考慮吓! (都幾好用)
‹ 上一主題|下一主題