用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有無靚媽知道輕黏土在那裏買呢?
go

有無靚媽知道輕黏土在那裏買呢? [複製鏈接]

如題
   1    0    0    0
[img align=left]http://file.sayclub.co.kr/charimg/item_real2/s_f_01_446_01_01.gif[/img] [img align=left]http://file.sayclub.co.kr/charimg/item_real2/s_f_01_594_01_01.gif[/img] [img align=left]http://file.sayclub.co.kr/charimg/item_real2/s_f_01_775_01_01.gif[/img]

我在吉之島買過,另外在十蚊店都見過有架.

原文章由 苡珈B媽咪 於 07-7-25 22:13 發表
我在吉之島買過,另外在十蚊店都見過有架.

文具店
jusco $10 shop.

原文章由 amazing9870 於 07-7-25 23:01 發表

文具店
jusco $10 shop.

在太子聯合廣場後, 有一定上樓店舖專買各樣黏土

有冇去過荃灣美芯美勞呀,美芯專做批發好平!!

請問有無地址呀??

原文章由 chanreb 於 07-7-26 11:41 發表
有冇去過荃灣美芯美勞呀,美芯專做批發好平!!

十蚊店個d吾得架.我以前係教育資源中心學,係個度買,都ok架.

原文章由 ydoris 於 07-7-26 13:53 發表
十蚊店個d吾得架.我以前係教育資源中心學,係個度買,都ok架.

前日响商務買,$34有4個色,如果連工具,$75一盒,
我買$34,用o左一半,同呀囡整o左好多蛋糕同曲奇!

我都係在商務買嘅,今年書展都有得買,仲有D成set, for example icecream set, cake set etc. 不過書展完咗喇!

我在吉之島買了,  $10 一包一隻色!
我想問如果用唔晒點保存,  定係一定要一次過用完??
仔仔買了白色,  他想自己上色,  請問用什麼顏料上色的??
廣告彩可以嗎?? 因為之前未用過,  係唔係等風乾就得??

[quote]原文章由 looby 於 07-7-26 15:52 發表

前日

原文章由 xmanman 於 07-7-27 09:11 發表
仔仔買了白色,  他想自己上色,  請問用什麼顏料上色的??

...

上色要用油彩, 即畫油畫的顏料...
風乾可以的, 一至兩日

完成之後上色得唔得家 ,會唔會一噠噠?我見呀女係事先加廣告彩mix晒想要的色,然後就整想要的東西,完成後如果想光嚀D就油一層光油,等幾日就完全乾晒,真係好輕呀!
用剰個D,我用一個密封的膠盒裝住,遲D用唔用得就唔知喇!

原文章由 xmanman 於 07-7-27 09:11 發表

...

有限公司
Mei Sum Art & Design Ltd.

香港荃灣柴灣角街84-92號順豐工業中心20樓L室
Unit L, 20/F., Shield Industrial Centre,
84-92 Chai Wan Kok St., Tsuen Wan, Hong Kong.

電話:2493 9200

網址:www.meisum.com

傳真:2414 6266電郵:[[email protected]%20][email protected] [/email]

陳列室營業時間:

星期一至星期五

9:00-13:00及14:00-18:00

星期六

9:00-13:00

星期日及公眾假期

休息

[ 本文章最後由 chanreb 於 07-7-28 16:59 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題