用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 學券-你點睇
go

學券-你點睇 [複製鏈接]

「學券」是家長的福?還是學前教育機構的福?
大家發表一下意見,有無人清楚係d咩,分享下呀
   0    0    0    0

有學券, 無直接資助, 非牟利學校唯有加價, 我覺得學券只係政府一個大騙局.

我八月開始讀私校N1, 下年K1無學券, 我0吾係有錢, 仍然可以申請到學費中位數的半費資助(如果政府無取消的話), 學券0吾關我事, 有當然更好啦.

原文章由 yan503 於 07-7-25 18:23 發表
「學券」是家長的福?還是學前教育機構的福?
大家發表一下意見,有無人清楚係d咩,分享下呀
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

的確非牟利既學校下學期真係大幅加學費嫁,就好似d錢左手黎右手去,雖然話有得資助,但實情拉上補下,只不過補番小小.

大騙局.

原文章由 大眼肥妹 於 07-7-27 12:09 發表
的確非牟利既學校下學期真係大幅加學費嫁,就好似d錢左手黎右手去,雖然話有得資助,但實情拉上補下,只不過補番小小.

點解吾畫一2歲8個月就比資助,我個仔1月6日出世,k1又讀吾到,n1又無資助,如果今年吾讀就要等到3歲7個月先入讀k1,而今年果間學校又加成舊水,大佬呀,千幾蚊學費,重有其他費用,幾重皮呀?

agreed !!

原文章由 大眼肥妹 於 07-7-27 12:09 發表
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

我想請問各位媽咪,知唔知道08-09年的學卷是否已經沒有呢?點解我仲未見到有得申請?

[ 本文章最後由 hei822 於 07-8-8 20:23 編輯 ]

07-08都未開學,邊有咁快申請08-09呀! 如果你小朋友學校係可以有學劵的話,你唔使擔心,佢一定會提你申請呀!

原文章由 hei822 於 07-8-8 20:07 發表
我想請問各位媽咪,知唔知道08-09年的學卷是否已經沒有呢?點解我仲未見到有得申請?
囡囡媽

原文章由 囡囡媽 於 07-8-10 21:45 發表
07-08都未開學,邊有咁快申請08-09呀! 如果你小朋友學校係可以有學劵的話,你唔使擔心,佢一定會提你申請呀!

哦~原來係咁樣o既!真係唔該晒妳呀!
‹ 上一主題|下一主題