用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 disney 教育軟件
go

disney 教育軟件 [複製鏈接]

有沒有小朋友用disney 教育軟件?
各位覺得成效如何?
全套$48,500 值得嗎?
   0    0    0    0

HELLO~
本人認為DISNEY教材用48000 ,係無可能買哂佢地D產品 ,所以一句講哂,如果你有閒錢的話,套教材真係唔錯架~~:

因為作在48000哥一套外,DISNEY仲有好多分支好似ZIPPY AND ME, ZIPPY AND HIS FRIEND,LET PLAY ETC....都好唔錯~但就一D都唔平囉~~

我都覺我套教材唔錯, 但太貴, 我只會買二手, 大概萬五.  
不過就算二手, 我老公都唔比買.   
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

我有買呀!
係我一個舊同事推介我買,佢個女2歲,1歲半買,用咗半年,覺得好,then 叫我睇下demo
嗰日我老公同媽咪一齊聽,真係覺得唔錯,即刻比$ (credit card of course )
送貨之後個agent再解釋點用,發覺DWE比想像中仲好添!!

依家日日差不多跟足個agent教我既schedule比bb聽同玩
其實除咗學英文,DWE係好systematic咁教d媽咪點同bb玩

簽名被屏蔽

莎朗~~

有時間看看pm哦~~~

Disney教材

慧芸,

可否分享下使用DWE的Schedule.

謝謝!

有d媽咪pm我問DWE既schedule
我係呢度答啦

0-12個月既bb用
1. 起身: Wake-up songs
2. 朝早: Play Along CD

3. Talkalong cards (3-5mins)
4. 下午: Sing Along CD and spoken version (小睡用)

5. Talkalong cards (3-5mins)
6. 夜晚: Story and Songs CD

7. Bedtime Review
8. 瞓覺: Bedtime songs

[ 本文章最後由 慧芸 於 07-7-23 22:31 編輯 ]

我都有用緊

我係先用super mickey set, 係加let's play set的, 即係48500個套, 我2次買仲貴d添呀, 不過咁都加買, 即係真的見功同埋個敎育顧問跟得好啦
我仔仔用了第一個月就已經識得將其中一段故事用中英文講番出黎(我地係純廣東話家庭, 爸爸仲有d懶音添 ), 而且最鍾意將d情節調轉講 而家的聽力都不知幾好, 佢老師仲話佢會問老師&同學仔有冇睇過dwe, 咁就知佢有幾投入啦:) ﹗
真係專家設計, 真係特別唔同, 我都唔得閒跟晒個時間表去同佢玩, 最勤力就係瞓覺前睇書同聽cd, 仔仔日間都掂唔到教材(因係老人家湊, 佢地反對就帶唔到比仔仔用囉 ), 但係仔仔成日都有驚喜比我地, 而且有時會攞同一個顏色的書睇成個鐘...仲會讀出聲架:loveliness:

唔好淨係睇個價錢(我就為買佢而清左倉喇, 我老公反對架, 但我自己揹起、自己話事, 個仔我都有份), 教仔好多時都係睇mami, 而家細唔攪, 唔通等個仔比香港個教育制度教到唔鍾意讀、讀唔上時才攪咩   。
有興趣就介紹個顧問比你啦﹗

我買咗套主教材,但冇買套play set 因為睇過之係覺得個箱太大而裏面大多係一d美勞用品.雖然本電子書好似好好玩,但係都係冇買到..所以我只用咗三萬九

how about seond hand

hi if you want to try the second hand, it's only 12,000 exclude the delivery price, pls email to me
[email protected]

my son is 6 right now

原文章由 莎朗 於 07-7-21 14:43 發表
有沒有小朋友用disney 教育軟件?
各位覺得成效如何?
全套$48,500 值得嗎?

我都有買呀, 四年前買 super mickey set (約$36000), 之后又買咗 let's play set ($8500), 跟住又 upgrade playmate card ($1900), 今年又買咗 step by step ($9800), 其間又買咗d zippy 教材, 加加埋埋超過 六萬, 仲要加埋會籍.....  (只欠zippy playmate card)
但我覺得都係值得的, 因為囝囝真係好自然咁學到英文, 唔駛刻意去迫佢去記, 去學, 學得又開心.  仲要係後其識到一個教育顧問, 雖然我唔係幫襯佢買的, 但佢依然耐不耐打俾我跟進小朋友進度:loveliness:
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

原文章由 慧芸 於 07-7-23 22:29 發表
有d媽咪pm我問DWE既schedule
我係呢度答啦

0-12個月既bb用
1. 起身: Wake-up songs
2. 朝早: Play Along CD
3. Talkalong cards (3-5mins)
4. 下午: Sing Along CD and spoken version (小睡用)
5. T ...

dear vivian,

i m using the DWE (a quite old version) lent from a sister in the church (she split her DWE to two and lent to two sisters in the church). thus, i was using the CDs only (i m afraid to let the baby read the bk as he puts everything into his mouth and we don't want the baby to watch TV (i.e. the video) yet)

recently, we found the baby quite concentrated when he's listening to the Sing Along songs and he seems loving this more than other CDs. thus we are thinking if we should purchase a new set.

would u mind advising what's in your set? and how much is it?

what items are suitable for the age of our babies?

or we can talk (i ve pm u my mobile no.)

million thanks :)

bakusensei
‹ 上一主題|下一主題