用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 今日行書展發現左套好似YOUR BABY CAN READ的普通話DVD ...
go

今日行書展發現左套好似YOUR BABY CAN READ的普通話DVD [複製鏈接]

我買左一SET但暫時只有VOL 1,其他未有貨,岩岩看過直程係中文版(漢語)TOUR BABY CAN READ,有興趣媽媽去留意下爬在童書那層大雅圖書有限公司
   0    0    0    0
桐桐於9月20日出世 歡迎參觀桐桐的網頁

我今日都買咗,叫做
小寶寶學漢語
PutonGua - Baby Learns Chinese
我都覺得好似your baby can read, $453, 3隻dvd, 100張字咭,我睇demo佢都有好多實物,同埋有好多字睇,不過而家只係得vol1,佢哋話9月同10月先會有vol2 及vol3同字咭, 我今日就比咗一隻dvd嘅價錢先 $151

報料完畢
樂兒+穎兒

原文章由 瑪姬樂兒 於 07-7-21 01:59 發表
我今日都買咗,叫做
小寶寶學漢語
PutonGua - Baby Learns Chinese
我都覺得好似your baby can read, $453, 3隻dvd, 100張字咭,我睇demo佢都有好多實物,同埋有好多字睇,不過而家只係得vol1,佢哋話 ...

有冇睇過 ? ok 嗎 ?

唔係80張字咭?個暑期工 姐姐仔好似係咁講

原文章由 瑪姬樂兒 於 07-7-21 01:59 發表
我今日都買咗,叫做
小寶寶學漢語
我都覺得好似your baby can read, $453, 3隻dvd, 100張字咭,我睇demo佢都有好多實物,同埋有好多字睇,不過而家只係得vol1,佢哋話 ...

PROFESSOR
我看過覺得俾想像中好呀,畫面唔錯,我個女一路看一路講 (可能因為佢在學校都有普通話)

[ 本文章最後由 hoeve 於 07-7-21 19:56 編輯 ]

我係大雅圖書裡面搵左好耐都睇唔到有.  除左書展, 重有無其他地方有?  (我唔想再去書展迫多次 )

原文章由 hoeve 於 07-7-20 18:39 發表
我買左一SET但暫時只有VOL 1,其他未有貨,岩岩看過直程係中文版(漢語)TOUR BABY CAN READ,有興趣媽媽去留意下爬在童書那層大雅圖書有限公司
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

簽名被屏蔽

其實咁鬼迫我都唔係100%肯定呢,我記得係在會場左面第一行(在門口望入去),我有佢個CONTACT :
漢語小學堂有限公司
TEL 98063828
ADDRESS 灣仔港灣道23號鷹君中心18樓1909-11室

城市花園QQ CLUB都有 TEL 22346616

還有HONEY BERRIE SHOPS
TEL 29578662 (TST) � 25060913 (CENTRAL)

原文章由 呂太 於 07-7-22 03:31 發表
係邊個counter有呀, 我都想買!

hoeve

I also bought the whole set. After reading your suggest, I went to the exhibition and walked right away there.  Hehe, will see how it goes.... Thanks hoeve

原文章由 hoeve 於 07-7-20 18:39 發表

醒目開學勳章

原文章由 AugSun 於 07-7-24 10:18 發表
hoeve

I also bought the whole set. After reading your suggest, I went to the exhibition and walked right away there.  Hehe, will see how it goes.... Thanks hoeve

hoeve,

我今日都買左啦,多謝你的推介!

我曾打電話去漢語小學堂, 那電話已停止使用.  而QQ Club同Honey Berrie 又話未有得賣, 請問大家知吾知仲有邊度有得賣呀??  請問在書展買左的媽咪, 是否在大雅的counter 買架? 吾知大雅有無得賣呢?

原文章由 hoeve 於 07-7-21 19:54 發表
PROFESSOR
我看過覺得俾想像中好呀,畫面唔錯,我個女一路看一路講 (可能因為佢在學校都有普通話)

係咪唱歌型式 ga ?  cartoon 人物 or 真人 ga ?

Dear All,

I bought the boxset yesterday from QQ Club $453 (only disk 1 is available at the moment).

For quality, video is okay.  For audio, I've no idea whether it is Mandarin or Putonghua.

May someone give comments on this.

Cheers,
Chinglongmama

醒目開學勳章

書展時問過話係普通話的…
‹ 上一主題|下一主題