用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 07-08 劍鳴k3仔集合處
樓主: ianmami
go

07-08 劍鳴k3仔集合處 [複製鏈接]

ianmami,

咁你會點打算/安排ian今年考學校既事?  

OnHo

原文章由 ianmami 於 07-9-5 10:46 硐表

dbspd 係無人入到.

dgs 一向km 都無人入到ka

mcs 我唔太清楚...

大頭蝦, mud事喊?

原文章由 大頭蝦 於 07-9-5 11:19 硐表

原文章由 OnHo 於 07-9-5 11:28 發表
大頭蝦, mud事喊?

咪係黎緊考學校的事囉, 我尋日同一個人傾完計, 好想喊, 佢話 "你唔識人, 你咪駛旨意入到某某小學呀......."    我地真係唔識人呀, 咪即係入唔到 ??

原文章由 大頭蝦 於 07-9-5 12:27 發表

咪係黎緊考學校的事囉, 我尋日同一個人傾完計, 好想喊, 佢話 "你唔識人, 你咪駛旨意入到某某小學呀......."    我地真係唔識人呀, 咪即係入唔到 ?? ...

Really? I've no connection also. Maybe have to try few
more.  It seems that the top 3 distribution is accoring to the district one live not private or 直資.

But don't worry.  Hope U get a good result.

原文章由 OnHo 於 07-9-5 10:33 發表
No DBSPD ?  No DGS?  No MCS?

有d擔心添!: : :

No DBSPD?????  I've seen the result once and found 3-4% of DBSPD woh ..... I even know one got a seat in SPCC.

原文章由 ianmami 於 07-9-4 12:02 發表

Huitung, I think the school bus services will be started on 5 Sep.

Thanks! ianmami,

I think that mum heard it wrongly.  5 Sep = Friday  

原文章由 HuiTung 於 07-9-5 14:03 硐表

No DBSPD?????  I've seen the result once and found 3-4% of DBSPD woh ..... I even know one got a seat in SPCC.

SPCC 有人入左呀.... 都鄧個個daddy mami 開心.... 你地去唔去考下...

唔好意思, 我係km k1媽咪, 我想問spcc同mcs即係邊間小學呀?  

原文章由 HuiTung 於 07-9-5 14:03 硐表

LIKLIK, SPCC = ST. PAUL CO-ED. MCS = MARYKNOLL

Huitung, am I right?

原文章由 LikLik 於 07-9-5 18:53 硐表
唔好意思, 我係km k1媽咪, 我想問spcc同mcs即係邊間小學呀?  

舊年一個DBSPD都無噃!

首位係英華, 並次係喇沙, 再之後係馬頭涌, 華德, 德雅, 蔡繼有同音小, 再之係崇真, dps, 陳守仁, 瑪利諾神父 同 kts, 最後係高主教, 協恩, 九龍塘官立, 聖若瑟, 培正, 民生, 優才, 宣道, 合一堂, 真道, 真光, 朱正賢, 仁立, 嘉諾撒, 沙田官立, 德望, sfa, 播道, 港大同學會, 陸慶濤, 觀塘官立,協和, 禮賢, 聖家 !

係咪有d失望?!  希望今年會有突破!

OnHo

簽名被屏蔽

你想入邊間啫?  "呢個人"講既野源自何處呢?  識人固然好事, 但如果蝦仔既實力有番咁上下, 應該唔駛太擔心!

你係咪諗緊dbspd?  各位心儀呢間學校既媽咪, 今個禮拜六早上, 記得去聽有關briefing!  我一定去呢!

OnHo

咪係黎緊考學校的事囉, 我尋日同一個人傾完計, 好想喊, 佢話 "你唔識人, 你咪駛旨意入到某某小學呀......."    我地真係唔識人呀, 咪即係入唔到 ?? ... [/quote]

早晨, ianhelen!
原來有四個入英華, 咁喇沙即係3個度! 算唔算唔係咁理想?

OnHo
原文章由 ianhelen 於 07-9-6 07:26 硐表
huitung,
你係咪睇錯左舊年個派位表呀?

onho,
英華總共有四個入左,頭一round計分有兩個,派位有兩個~~

簽名被屏蔽

Hi All,

咁應該係我睇錯ops:" /> ops:" /> ops:" />

不過我對呢個表有d保留:

1. 只list九龍/新界區的學校.
2. 入SPCC 那位為了細女放棄LS, 但school仍計入LS, 實際入讀人數應是3 or 更少.
3. 有個抽了黃埔宣道但叩門入了油天, 從OhHo提供的list裡卻沒有油天.

所以大家用開放的心看就可以了

[ 本文章最後由 HuiTung 於 07-9-6 08:26 編輯 ]

原文章由 HuiTung 於 07-9-6 08:23 硐表
Hi All,

咁應該係我睇錯ops:" />ops:" /> ops:" />ops:" /> ops:" />ops:" />

不過我對呢個表有d保留:

1. 只list九龍/新界區的學校.
2. 入SPCC 那位為了細女放棄LS, 但school仍計入LS, 實際入讀人數應是3 or 更少.
3.  ...

HI all, 其實我覺得小學的事開始平常心啦.... 當interview的時候有好多野.
1.  佢地個日的心情
2.  in 你個位的心情
3.  學校arm 唔arm 你小朋友口味
4.  你小朋友arm 唔arm 個間學校的口味.
5.  重要睇彩數...

依家重要係, 我地家長平日教小朋友的野. 不過我怕ian 無學校收jet.
   但我相信km 今年會教佢地日常的事. 可以令佢地平穩過度的. 唔知今年km k3會唔會教下常識o甘呢

[ 本文章最後由 ianmami 於 07-9-6 09:31 編輯 ]

[quote]原文章由 ianhelen 於 07-9-6 08:19 硐表
Good morning.
only 15marks, no connection, have to try our best.
Any support & counselling from the school?

原文章由 OnHo 於 07-9-6 07:24 硐表
舊年一個DBSPD都無噃!

首位係英華, 並次係喇沙, 再之後係馬頭涌, 華德, 德雅, 蔡繼有同音小, 再之係崇真, 陳守仁, 瑪利諾神父 同 kts, 最後係高主教, 協恩, 九龍塘官立, 聖若瑟, 培正, 民生, 優才, 宣道, 合一 ...

英華, ls, 馬頭涌, 華德, 瑪利諾神父, 協恩, 九龍塘官立, dps,才是派位.... 而其他係考的 我相信km 學生出去考的成績都唔差wow... 不過可能唔係我地的dream school dbps jet.  不過出左一個spcc 真係勁ka.

ianmami,

係都講得好啱, 面試前點預備都好, 到面試果一刻仲可以有變數... 所以大家都要努力!

HuiTung, ianhelen,  
原來份表資料唔update?  對km無好處, 反而會令家長誤會d學生出路唔好噃?!  km係咪要諗諗整過份好d? 抑或個家長最後無再 final updating d學生升小一資料?!  
可能排個小朋友入讀喇沙會比入讀spcc會令km家長覺得好d啩?!

原文章由 ianmami 於 07-9-6 09:30 硐表

HI all, 其實我覺得小學的事開始平常心啦.... 當interview的時候有好多野.
1.  佢地個日的心情
2.  in 你個位的心情
3.  學校arm 唔arm 你小朋友口味
4.  你小朋友arm 唔arm 個間學校的口味.
5.  重要睇彩數...  ...
‹ 上一主題|下一主題