用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校 07嘉諾撒聖家(九龍城)小一, 入黎分享下
樓主: daichoigo
go

07嘉諾撒聖家(九龍城)小一, 入黎分享下 [複製鏈接]

lpg:

唔駛客氣呢!我P.M.電話號碼俾你,有問題可叫Natalie打俾芊芊問,今日起無得上網check功課了,要靠小朋友自己,好彩芊芊現在已能抄齊手冊。

回覆 #161 1314 的文章

thank you. I will told the number to Natalie.

請問有無人知要吾要做宗教填色作業?

亞囡話吾使做wow! ( 但又無理由派回家, 但又吾使做ga?!)
宜璟成日話吾夠時間寫手冊, 我叫佢轉堂時抄番, 但佢又詁轉堂時成班都要用手掩咀, 吾可以抄! 食完午餐後,又要閱讀課外書...總之就藉口多多, 請問你0地囡囡是否夠時間寫手冊? 轉堂時是否要掩咀, 不可以寫手冊呢? 

原文章由 1314 於 07-11-1 13:46 硐表
lpg:

唔駛客氣呢!我P.M.電話號碼俾你,有問題可叫Natalie打俾芊芊問,今日起無得上網check功課了,要靠小朋友自己,好彩芊芊現在已能抄齊手冊。
[img align=left]c:\桌面\032.JPG[/img]

宗教冇功課只是改正。

LamLam 轉堂要用手 close 個嘴, 是真的 午膳不可寫手冊。只可在導修堂反寫, LamLam 話一見老師寫手冊她便寫的。
LamLam mama

1B班下星期是否無dictation?因見同一日有英文評估。

多謝你post個問題出來, 我仲以為8/11要dict. P.28; 22/11先至評估(記錯晒o的日期添!)

原文章由 1314 於 07-11-4 11:19 硐表
1B班下星期是否無dictation?因見同一日有英文評估。
[img align=left]c:\桌面\032.JPG[/img]

Dear Zoe,

Thank you for your reply!

"LamLam 話一見老師寫手冊她便寫的"
甘請問lam lam是否抄得切? 宜璟話佢寫吾切wow, 所以0的字抄到好"烏喂" .

原文章由 zoeskf312 於 07-11-3 10:06 硐表
宗教冇功課只是改正。

LamLam 轉堂要用手 close 個嘴, 是真的 午膳不可寫手冊。只可在導修堂反寫, LamLam 話一見老師寫手冊她便寫的。

我都好擔心佢抄唔晒D手冊,特別係默書,評估範圍,不如我們家長每星期默書範圍寫一次,可以大家參考一下,多謝晒

明天默中文(鵝大哥,第二冊第一課)
8/11 英文評估

你們知唔知maths是否都要評估,因為我見上星期都派咗交套同工作紙,但冇話幾時.唔知各位家長知唔知.

下星期一有中文評估1-6課,同普通話口試.

原文章由 bearbearyob 於 07-11-5 22:29 硐表
你們知唔知maths是否都要評估,因為我見上星期都派咗交套同工作紙,但冇話幾時.唔知各位家長知唔知.

1B班是14號(下星期三)評估數學1-11課,中文評估12號1-6課,普通話本星期三口試,唔知其他班是否一樣。

"maths是否都要評估,因為我見上星期都派咗交套同工作紙"

點解我吾見既, 請問其他家長有無maths file? please help.

原文章由 bearbearyob 於 07-11-5 22:29 硐表

原文章由 erica_chn 於 07-11-5 22:57 硐表
"maths是否都要評估,因為我見上星期都派咗交套同工作紙"

點解我吾見既, 請問其他家長有無maths file? please help.

1B應該未派,我都唔見個囡有。

唔知每班評估時間是否有出入,1c普通話口試是12/11星期一,我懷疑明天評估MATHS,因今天手冊寫,明天一定要帶直尺.

1A班各科評估日期

中文------12/11(星期一)----評估1-6課
英文------08/11(星期四)----評估Unit1-3(明天)
數學------12/11(星期一)----評估
普通話----13/11(星期二)----口試1-6課

常識是否不需要評估?

我估為求公平 3班各科評估應該都是同一天的, 好似默書一樣, (個人估計如有錯誤請原諒)

我記得開新生家長會時, 唔記得係校長定主任話每次的評估就是和黎緊嘅考試差不多

請問有上星期五老師有無係課外活動堂時,派了一本"簿"之類的書, 用來記錄課外活動堂的活動, 或類似的物體?  老師有無收回?定係俾小朋友帶回家.  宜璟話佢上星期五帶了回家, 但依家吾見左wow.  請問各位有無這本書??

sorry!  依家無事la, "衰女包"記番話佢已即日傳了出去俾左老師,無帶返屋企wow!  (我真係俾佢嚇死 !)

原文章由 erica_chn 於 07-11-8 17:25 硐表
請問有上星期五老師有無係課外活動堂時,派了一本"簿"之類的書, 用來記錄課外活動堂的活動, 或類似的物體?  老師有無收回?定係俾小朋友帶回家.  宜璟話佢上星期五帶了回家, 但依家吾見左wow.  請問各位有無這本書?? ...

13/11 (二) 讀默(二)
15/11 (THUR) DICT P.26

原文章由 bearbearyob 於 07-11-9 20:13 硐表
13/11 (二) 讀默(二)
15/11 (THUR) DICT P.26

中文讀默應是第十課。1B星期三仲要評估數學和普通話。
‹ 上一主題|下一主題