用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 揀N班:基督教中心幼稚園/伯特利好唔好?
樓主: 新紮媽媽
go

揀N班:基督教中心幼稚園/伯特利好唔好? [複製鏈接]

想問基督教中心幼兒園ge學費大約幾多呢??

THX!!!

我芷霖係10月28日出世, 所以佢要11月先可以返學, 睇黎大家都係一上午班, 我地8月25日家長日會見 ! 果日我要湊埋亞女去

monty,
學費 $23xx

原文章由 Monty 於 07-7-29 11:30 發表
想問基督教中心幼兒園ge學費大約幾多呢??

THX!!!

原文章由 wongkaka 於 07-7-29 18:45 發表
monty,
學費 $23xx

wongkaka

thx!!!!

又多個choice tim
咁想請問你覺得呢間學校有咩好呢??
等我可以參考吓,thx!!!

[ 本文章最後由 Monty 於 07-7-29 22:24 編輯 ]

原文章由 wongkaka 於 07-7-29 18:44 發表
我芷霖係10月28日出世, 所以佢要11月先可以返學, 睇黎大家都係一上午班, 我地8月25日家長日會見 ! 果日我要湊埋亞女去

8月25日的家長會不是不用小朋友去嗎?
Happy

cltm,
8月25日的家長會不用小朋友的, 但我冇人幚我睇, 所以要帶埋佢

原文章由 wongkaka 於 07-8-1 00:34 發表
cltm,
8月25日的家長會不用小朋友的, 但我冇人幚我睇, 所以要帶埋佢

oic, thank you
Happy

Hi every mami,

Hello all mami!!!  My daugther has also N.1 am class this end of month.  I will join take a school bus.  This year have been changed school fee is $2430.  Let me on parent day met you!

囡囡在基督教中心幼稚園過了愉快的半年(她由N1下學期開始就讀),亦學懂了很多,這學校的老師、主任、校長和嬸嬸都十分友善和關心小朋友。

Dear all,
不如我地開一個"基督教中心幼稚園家長交流區"的topic, 好嗎?

原文章由 sando 於 07-8-2 00:45 發表
囡囡在基督教中心幼稚園過了愉快的半年(她由N1下學期開始就讀),亦學懂了很多,這學校的老師、主任、校長和嬸嬸都十分友善和關心小朋友。

原文章由 wongkaka 於 07-8-3 08:56 發表
Dear all,
不如我地開一個"基督教中心幼稚園家長交流區"的topic, 好嗎?

贊成
Happy

Hi,

Agreed !!!!

原文章由 yimwmc 於 07-7-29 04:25 發表

Hi oobaby,
Nice to meet you.My son has also applied Am class in coming Sept. maybe classmate.

您好,yimwmc
原來都有幾個的仔仔囡囡都報讀基督教中心幼稚園,大家就嚟喺同學仔啦!

Sando,
想請問您囡囡依家讀邊間幼稚園,轉校囡囡適應嗎?

新紮媽媽,
您幫囡囡揀定咗幼兒園未啊!

Barbara,
多謝您,之前您講呢間幼兒園的老師好有愛心,等我放心同仔仔報名,因為我個仔好慢熱,怕陌生人, 在家是小霸王。

WINLEG,
我都唔知學校附近有公園,等我望吓先,謝謝!

Wongkaka,
您的提意好好,可以一起交流吓。

原文章由 oobaby 於 4/8/07 10:00 AM 發表
新紮媽媽,
您幫囡囡揀定咗幼兒園未啊!

都算揀定啦,大概4,5間到啦~清一色都係基督教學校~
大多數都係九月交form,
我而家反而confused 面試既時候唔知會係點呢~?~!~
好緊張呀~
我都聴講d媽咪話唔係真係好formal 果種interview~係傾下偈咁既,但我又驚自己表現得唔好, 請問可唔可以分享下您interview 果時係點架~
愛是恆久忍耐......

原文章由 新紮媽媽 於 07-8-4 14:26 發表

都算揀定啦,大概4,5間到啦~清一色都係基督教學校~
大多數都係九月交form,
我而家反而confused 面試既時候唔知會係點呢~?~!~
好緊張呀~
我都聴講d媽咪話唔係真係好formal 果種interview~係傾下偈咁既 ...

Hi 新紮媽媽,
您咁叻揾到咁多間基督教幼兒園,是否全都是九龍城區,可否講吓
是邊幾間呢?咁您囡囡是否08年9月入學?
我都是新手媽媽,interview 的時候我都好混亂,因為我的仔仔好頑皮,我好難才控制到他坐定定,一係就要抱實哭...總之interview 之後自己都「一舊雲」,我自己都覺得好失禮,唔好意思。

原文章由 oobaby 於 4/8/07 10:20 PM 發表

Hi 新紮媽媽,
您咁叻揾到咁多間基督教幼兒園,是否全都是九龍城區,可否講吓
是邊幾間呢?咁您囡囡是否08年9月入學?
我都是新手媽媽,interview 的時候我都好混亂,因為我的仔仔好頑皮,我 ...

都唔係全部九龍城區架~
有kt 基督教幼兒園
藍田,油麻地救世軍
嘉林邊道靈糧堂
cyc
其實我仲有留意伯特利~但唔知點解好少人討論呢間學校~所以都係持觀望態度住先啦~
冇錯佢係08年9 月入學的~
愛是恆久忍耐......

http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1085103&pid=18247347&page=1&extra=#pid18247347

開左啦 !!!!

[ 本文章最後由 wongkaka 於 07-8-7 09:20 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題