用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 大家要keep住聯絡呀!一齊努力一齊進步!
樓主: brenda0505
go

大家要keep住聯絡呀!一齊努力一齊進步! [複製鏈接]

仲有冇位呀!meiwai2003(3歲)

各位有心的媽咪:

看到你們在組織聚會的過程,真是令我很感動,因真的不容易,要照顧大人小朋友的需要,不同媽媽的意見,希望你們的聚會成功,或者第一次不能盡善盡美,但不要緊啊,負責攪手的媽咪不要給自己太多壓力,加油!

Can I apply for waiting list????

Brenda,

不好意思, 現在我可以加多一位嗎? 已留言給妳, 但實在太心急想知可以否。希望不影響原定計劃

原文章由 brenda0505 於 07-7-19 20:41 發表
29號聚會已正式爆滿:

brenda0505 (聯絡人 ) - confirmed x 3人
veronchan - confirmed x 2人
amon28 (場地攪手, 唔該曬 )- confirmed x3人
blmon - confirmed x 3人
ccnam - confirmed x 3人
...

原文章由 blmom 於 07-7-19 23:26 發表
brenda0505 & all mommies, 請問現在是否決定了自已帶snack and drinks?  Amon28, 我想問如駕車,可泊邊?泊完後怎樣去MTR Exit B的?I will pm you my mobile no., would you mind calling me about this?  Ma ...

blmon

直接泊入我屋苑蔚藍灣畔,有時鐘車位

amon28,
Thanks.  
blmom

多謝NAGNMA既支持, 各媽媽也希望用一個輕鬆既心情出席, 如過後真有什麼不滿或未如理想, 也當這次聚會就一個BB PARTY, 當中各自較投緣或居住得近既媽媽, 將來可自行聯絡繼續見面....講真我與數位媽咪聯絡後, 發覺大部份都親切, 相信大人及小朋友也可進一步成為密切的朋友....

原文章由 nganma 於 07-7-21 18:06 發表
各位有心的媽咪:

看到你們在組織聚會的過程,真是令我很感動,因真的不容易,要照顧大人小朋友的需要,不同媽媽的意見,希望你們的聚會成功,或者第一次不能盡善盡美,但不要緊啊,負責攪手的媽咪不要給自己 ...

繼VERONCHAN加多一位人數後, 已正式滿額30人了, 不可再加人數啦. 各位如有人數變動, 一定要通知我啊, 謝謝:

原文章由 veronchan 於 07-7-22 14:54 發表
Brenda,

不好意思, 現在我可以加多一位嗎? 已留言給妳, 但實在太心急想知可以否。希望不影響原定計劃

gathering

Hello,

我都想和個仔參加下一次的聚會, 我個仔3years,e-mail
[email=ckconnie2003@yahoo]ckconnie2003@[/email]
yahoo>con>hk

connie

Hi, I have  interested to join either this gathering or next time. Pls put me in the list as well.

: :

hello conniekkwok & ansonbb,

I will try to contact both of u next time if there're any extra seats in next gathering.

Brenda

原文章由 ansonbb 於 07-7-24 12:46 發表
Hi, I have  interested to join either this gathering or next time. Pls put me in the list as well.

: :

原文章由 brenda0505 於 07-7-24 13:39 發表

I will try to contact both of u next time if there're any extra seats in next gathering.

Brenda

My daughter is 2 yr 6 m.
I also want to join in the next gathering, pls. contact me.
Thx!

Thanks brenda0505,

Look forward to hear from you.

ansonbb

原文章由 brenda0505 於 07-7-24 13:39 發表

Brenda

如果有位,我好想参加.

Hi, everybody,
好快就可以見面啦!Yeah!!!:D
我而家揾緊一D細D既蛋糕盒,咁就可以整兩個cake,anyway,amon,多謝你嘅幫忙見議,有需要我先揾你幫手吖,唔該晒.:)
唔知有冇媽咪諗到遊戲玩呢?其實我淨係諗到傳波波&唱歌仔咋,不過我同亞仔返playgroup,見到佢同D小朋友跑嚟跑去已經好開心,玩到high晒,所以我諗果日有咁多小朋友,佢地可能自己跑嚟跑去已經happy晒.
Anyway,hope we'll have a very wonderful afternoon this Sunday.

我都好期待快啲見到大家......yeah

原文章由 bigheadgirl 於 07-7-24 15:24 發表
Hi, everybody,
好快就可以見面啦!Yeah!!!:D
我而家揾緊一D細D既蛋糕盒,咁就可以整兩個cake,anyway,amon,多謝你嘅幫忙見議,有需要我先揾你幫手吖,唔該晒.:)
唔知有冇媽咪諗到遊戲 ...

嘻嘻!因為我唔叻整野食, 只會帶d零食及準備了每個家庭一份見面禮, 唔貴但有用(希望大家感受下我既誠意啦) ops:" /> 另我只會帶個鐵片琴一齊唱下歌, 或會帶個波去踼下....唔知冇媽咪有大塊布, 好似playgroup玩既遊戲, 小朋友同d媽咪圍圈拿住塊布, 媽咪舉起布時, d小朋友入去布下面, 通常會好high好開心, 呢個遊戲最好有cd player播下歌仔最perfect! 我係玩具反斗城見過呢種布, 不過要成百幾蚊唔捨得買....如果邊個媽咪有既話個日帶埋黎, 唔該   

原文章由 veronchan 於 07-7-24 15:41 發表
我都好期待快啲見到大家......yeah

你所說的布叫彩傘,各位媽咪如果不想買,可以試試去家長資源中心看看有沒有可以外借。資源中心尚有很多圖書玩具可外借。資源中心資料可參考社署以下網址
http://www.swd.gov.hk/tc/index/site_pubsvc/page_rehab/sub_listofserv/id_parentsrel/

原文章由 brenda0505 於 07-7-25 12:35 發表
嘻嘻!因為我唔叻整野食, 只會帶d零食及準備了每個家庭一份見面禮, 唔貴但有用(希望大家感受下我既誠意啦) ops:" /> 另我只會帶個鐵片琴一齊唱下歌, 或會帶個波去踼下....唔知冇媽咪有大塊布, 好似playgro ...

今天真的很開心呢!
不過時間好像不夠,
不知幾時再有聚會呢!

係呀, 因為今日只可以初步認識到大家, 唔夠時間同小朋友溝通及遊戲時間, 如果下次再有機會攪的話. 大家一開始就game time then snack time+talk就會好好多.  今日真係好開心識到咁多位媽咪, 講笑咁講(希望大家唔好見怪)有奮鬥型/進取型/感性型/樂觀型/同我呢種迷網型. 不如我想係8月份再攪多一次, 因為可能9月份部份小朋友開學如各樣training/開學都會較忙.  唔知第二次聚會可否攪得成?  不如就設8月26日同樣時間大家點睇?

原文章由 CCnam 於 07-7-29 22:54 發表
今天真的很開心呢!
不過時間好像不夠,
不知幾時再有聚會呢!

[ 本文章最後由 brenda0505 於 07-7-30 02:52 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題