用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 大家要keep住聯絡呀!一齊努力一齊進步!
樓主: brenda0505
go

大家要keep住聯絡呀!一齊努力一齊進步! [複製鏈接]

各位

我已經book咗,仲睇過個塲都幾大,有空間比小朋友玩,另外我個攝影發燒朋友肯當日免費幫我哋影相

到會方面收集緊資料,稍後再報料
(如要自取食物有無家庭肯幫手)

除了食嘢同分享,請大家諗吓有咩集體遊戲
1.傳吓波
2.千哩尋親人
3.做個小司機

bigheadgirl

我哋住得好近,星期六日可以出來飲茶,小朋友可以一起玩

breanda

明天call你商討到會事

唔該曬amon,

我依家都有另外唸法, 因有媽咪既經驗, 我地個日只有2小時既見面, 首先見面後小朋友同大人要warm up, 如果仲有安排遊戲+食野環節, 都會幾趕, 不如取消到會各媽咪自備小朋友飲品及帶一些零食/食品到時分享.  簡單之餘又可多返d時間溝通/遊戲.  況且那天在3點多開始, 相信各大人/小朋友會吃了午飯, 來到應該不是太肚餓, 請大家俾d意見.

原文章由 amon28 於 07-7-18 23:31 發表
各位

我已經book咗,仲睇過個塲都幾大,有空間比小朋友玩,另外我個攝影發燒朋友肯當日免費幫我哋影相

到會方面收集緊資料,稍後再報料
(如要自取食物有無家庭肯幫手)

除了食嘢同 ...

醒目開學勳章

brenda0505:

我都讚誠你的建議 !

yymm2007

原文章由 brenda0505 於 07-7-19 01:04 發表
唔該曬amon,

我依家都有另外唸法, 因有媽咪既經驗, 我地個日只有2小時既見面, 首先見面後小朋友同大人要warm up, 如果仲有安排遊戲+食野環節, 都會幾趕, 不如取消到會各媽咪自備小朋友飲品及帶一些零食/食品 ...

Hi, brenda0505

"取消到會各媽咪自備小朋友飲品及帶一些零食/食品"
if confirmed, pls count me, 2a + 1b,
有些純是交流聚會, 傾傾計, 唱唱歌, 玩遊戲, 我真的很想參加,
thank you very much

原文章由 brenda0505 於 07-7-19 01:04 發表
唔該曬amon,

我依家都有另外唸法, 因有媽咪既經驗, 我地個日只有2小時既見面, 首先見面後小朋友同大人要warm up, 如果仲有安排遊戲+食野環節, 都會幾趕, 不如取消到會各媽咪自備小朋友飲品及帶一些零食/食品 ...

[ 本文章最後由 AmyLo22 於 07-7-19 10:45 編輯 ]
眼曾見,耳曾聽,清楚在聖經記明,主耶穌我救主真奇妙

Hi brenda0505

Thanks a lot, 因呀仔放假,一睇電腦就俾佢攪wor.所以遲左

brenda0505 (聯絡人 ) - confirmed x 3人
veronchan - confirmed x 2人
amon28 (場地及到會攪手, 唔該曬 )- confirmed x3人
blmon - confirmed x 3人
ccnam - confirmed x 3人
mudull888 - confirmed x 2人
yymm2007 - confirmed x 2人
bigheadgirl - confirmed x 3人
welove - confirmed x 3人
tonicJ-confirmed x3 人

原文章由 brenda0505 於 07-7-18 23:05 發表
bighead,ok! 明天3-4點call你. 好開心有埋你份!

致各位媽媽,

地點 : 坑口mtr上蓋會所
日期/時間: 7月29日(星期日)3:15-5:15p.m.

confirmed list 如下:

brenda0505 (聯絡人 ) - confirmed x ...

初頭諗住唔想煩,不如去買些西餅蛋糕,邊個肚餓都可以食,但你哋提議訂到會,我便去找資料,既然依家唔訂,咁仲好我唔洗煩,不過個2小時要諗做咩好,如果只係得溝通小朋友就好悶

我都覺a-kids會偏食,有多種食物都未必食,每位mama帶自己仔女食開小食比較好,另外每人帶d細玩具(最好唔多玩個d,咁就唔會爭啦--),咁d小朋友可以交換玩

唔該曬amon,

[ 本文章最後由 tonicJ 於 07-7-19 11:03 編輯 ]

我都同意tonicJ嘅想法, 但至於飲品方面都係自備定係點?
我哋大人就無所謂, 水都得。小朋友就離不開"維他奶、益力多、果汁之類", 那一些過買定係點

原文章由 tonicJ 於 07-7-19 10:56 發表
我都覺a-kids會偏食,有多種食物都未必食,每位mama帶自己仔女食開小食比較好,另外每人帶d細玩具(最好唔多玩個d,咁就唔會爭啦--),咁d小朋友可以交換玩

不如飲品自備啦.  食物方面因聚會得兩小時, 我會帶d小朋友零食(biscuits/cake etc) 一小時溝通完後, 遊戲方面, 不如每個mummy唸一個集體遊戲. 我就想帶個xylophone去到大家圍住拍下手唱下兒歌手舞足蹈下. 又或者帶個ball去打下, 傳下....

原文章由 veronchan 於 07-7-19 11:23 發表
我都同意tonicJ嘅想法, 但至於飲品方面都係自備定係點?
我哋大人就無所謂, 水都得。小朋友就離不開"維他奶、益力多、果汁之類", 那一些過買定係點

[ 本文章最後由 brenda0505 於 07-7-19 20:26 編輯 ]

依家最後召集:

brenda0505 (聯絡人 ) - confirmed x 3人
amon28 (場地攪手, 唔該曬 )- confirmed x3人
bigheadgirl - (帶homemade chessecake 感謝!)confirmed x 3人
total : 27人

仲有3個位(1 family), 快d p.m.我啦

快啲啦, 快啲啦

29號聚會已正式爆滿:

amon28 (場地攪手, 唔該曬 )- confirmed x3人
bigheadgirl - (帶homemade chessecake 感謝!)confirmed x 3人
meisuen - confirmed x 2人
total : 29人

AMON, 最後請問你需唔需要我地各媽咪入錢去你戶口以示作實呢?雖然BOOK場錢唔係好多, 但我怕會有PARTY NO SHOW, 有咩最好方法呢? 另外, 請你POST 詳細CLUBHSE地址及集合時間/地點, 謝謝!

原文章由 brenda0505 於 07-7-19 15:03 發表
依家最後召集:

mudul ...

[ 本文章最後由 brenda0505 於 07-7-19 21:01 編輯 ]

book 塲錢唔多就當日先收,$240除11party=21.8,我好相信大家應該唔會 no show 卦

3:00pm係坑口MTR----B出口快圖美等,千萬不要遲到,否則自己入屋苑就一定要登記,亦唔想因等人而令到gathering 遲開始

brenda 你是否再個別通知時間地點

原文章由 brenda0505 於 07-7-19 20:41 發表
29號聚會已正式爆滿:

...

$21.8咁濕碎, 就齊頭$22/family容易計數! 咁大家就講信字當日準時見啦!我會用sms將地址致各位媽媽既手機中, 請各位回覆我一下作實....

仲有1個星期, 請各媽咪唸下1小時遊戲時間玩d咩, 我有playgroup用既膠圈,ballroon, bowling或膠波同鐵琴可以唱歌仔....睇下仲有咩建議?

amon28, 請問那邊有冇table or chair坐? 有冇d咩cd player可以播歌仔等?

[ 本文章最後由 brenda0505 於 07-7-20 01:27 編輯 ]

brenda0505 & all mommies, 請問現在是否決定了自已帶snack and drinks?  Amon28, 我想問如駕車,可泊邊?泊完後怎樣去MTR Exit B的?I will pm you my mobile no., would you mind calling me about this?  Many thanks!!

blmom

醒目開學勳章

BRENDA :

已收到SMS , 到時見 ! THANKS !!

YYMM2007

原文章由 brenda0505 於 07-7-19 23:12 發表
$21.8咁濕碎, 就齊頭$22/family容易計數! 咁大家就講信字當日準時見啦!我會用sms將地址致各位媽媽既手機中, 請各位回覆我一下作實....

仲有1個星期, 請各媽咪唸下1小時遊戲時間玩d咩, 我有playgroup用既膠圈 ...

Amon28,
其實我估你住蔚XX畔,對嗎?我去過那個clubhouse,真的好靚呀!你係咪full time mummy呀?得閒出黎聚吓吖!
我果朝有D野攪,驚遲到,if really late,可以自己上來嗎?

All mums,
我當日會帶一個cheesecake黎,但因我屋企焗炉細,加上我只有一個cake tin,又另外我雪柜可能放唔落兩個旦糕盒,所以most likely都只能帶一個唔大唔細嘅cake黎,可能每人只能分都少少,真係唔好意思,但我而家諗緊方法試吓做兩個,但最大問題係個雪柜可唔可以放得落,因為要雪過夜.
另外,我會帶D紙碟及义,刀for切旦糕.順便問吓,clubhouse果邊會唔會有D大碟借,等我地帶果D餅呀,零食呀可以倒出嚟大家攞呢?

原文章由 amon28 於 07-7-18 23:49 發表
bigheadgirl

我哋住得好近,星期六日可以出來飲茶,小朋友可以一起玩

breanda

明天call你商討到會事

brenda

thanks 通知各位
你放心有table&chair ,唔洗罰企
cd player 就無,不過我可以帶個小型player播歌仔

bigheadgirl

你好聰明估中我住邊,當日你自己來會好煩要登記又要confirm咗我你先可以入去,最好就係等齊晒成班人一次過入
會所無碟借,如果你要我帶幾隻落去啦

我要返工星期六日先可以出來聚,洗唔洗我幫手整cake,不過我唔識整,做呀四遞吓工具就得,順便偷吓師睇吓點整,或者我幫你雪一個

[ 本文章最後由 amon28 於 07-7-20 22:52 編輯 ]

AMON28,

咁就麻煩你個日帶間cd player同幾個膠plate 放零食!  再一次唔該曬!

brenda

amon28 於 07-7-20 22:51 發表
brenda

thanks 通知各位
你放心有table&chair ,唔洗罰企
cd player 就無,不過我可以帶個小型player播歌仔

bigheadgirl

你好聰明估中我住邊,當日你自己來會好煩要登記又要confirm咗我你先 ... [/quote]
‹ 上一主題|下一主題