用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 大家要keep住聯絡呀!一齊努力一齊進步!
樓主: brenda0505
go

大家要keep住聯絡呀!一齊努力一齊進步! [複製鏈接]

如果 tko mtr 附近的club house 最好是 將軍澳中心 , 大room 70/hrs, 細room 50/hrs, 細既都可以有成2x人以上玩到, 大& 小房夾埋70-80人都有地方玩 & 有台, 凳食野. 不過旺的時間就要成個月前book.

呢次我其實幾開心嫁, 茶實冇做野後+仔既野都幾唔開心. 覺得自已日日都冇目標, 個仔有時唔乖攪到我好downmood, 所以靈機一觸就唸攪gathering, 因為我既人鍾意同多d背景相若,了解既朋友吹下水就會放開心情, 所以如果呢次個gathering最後有咩攪得唔好, 唔好見怪, 因為我本身冇咩領袖才能, 又唔識講野, 只係想識d媽咪傾下去幫我地d細路. 我其實room1&2既時間都ok, 不過想見到多d媽咪, 不如就下選room2啦!至於amylo22既建議都好, 不過以家我地最想搵到既場地希望有得俾我地叫到會食野, 因有d clubhse都幾嚴, 咩到唔俾我d咁多人幾個鍾會好無聊...希望各媽咪搵room時請留意下d rules, thanks!

原文章由 bigheadgirl 於 07-7-17 15:51 發表
Brenda0505, blmom & other mummies,
其實我係full time mummy嚟架,所以weekdays我都得架,可以人少少約出黎架.
雖然我係waiting list,但如果你地有人唔得閒,黎唔到,又或者大部份mummies prefer大functi ...

[ 本文章最後由 brenda0505 於 07-7-18 14:10 編輯 ]

Brenda0505 & other mums,
其實我住將軍澳中心架,如果你哋唔介意,我明早可以去clubhouse問吓,但其實我覺得呢度真係有個地方聚吓食吓嘢咁,玩既野就真係悶左D,anyway,我聽朝去問吓,再覆你吔吖,不過我聽日中午前要出去,可能唔能夠上BK,Brenda0505,你介唔介意中午十二時打电話比我,我PM电話no.比你吖.Thanks!

我聽日要同個仔去做評估, 我唸要下午先call你, ok?

原文章由 bigheadgirl 於 07-7-17 23:46 發表
Brenda0505 & other mums,
其實我住將軍澳中心架,如果你哋唔介意,我明早可以去clubhouse問吓,但其實我覺得呢度真係有個地方聚吓食吓嘢咁,玩既野就真係悶左D,anyway,我聽朝去問& ...

(夠人數啦!)我想攪2-3歲發展遲緩或自閉症小孩聚會, 唔知有冇媽咪有興趣?

大家好,我好想join你地個gathering呀!但好像是太遲了!而且我個仔剛剛4歲,比較大些,如果你地唔介意而又有空位的話,pm我好嗎? 你地好像是選擇29日嗎?當天我個仔本來要上游泳班,但如果真的有位,我會請假哦: !

SORRY, N21, 我唸今次未必預到你啦, 你keep留意我地有冇下次活動, 謝謝!

原文章由 N21 於 07-7-18 01:31 發表
大家好,我好想join你地個gathering呀!但好像是太遲了!而且我個仔剛剛4歲,比較大些,如果你地唔介意而又有空位的話,pm我好嗎? 你地好像是選擇29日嗎?當天我個仔本來要上游泳班,但如果真的有位,我會請假哦::" /> !

[ 本文章最後由 brenda0505 於 07-7-18 14:08 編輯 ]

Hi brenda0505,
Have we confirmed room 1 or room 2?  If bigheadgirl cannot book a bigger room for the afternoon, I think we have to choose either room 1 or room 2 quickly or otherwise these rooms will be booked by someone else too.   Thanks for organizing and please let me know if you want any help.  
blmom

原文章由 brenda0505 於 07-7-18 14:02 發表
SORRY, N21, 我唸今次未必預到你啦, 你keep留意我地有冇下次活動, 謝謝!

致各位媽媽,

地點 : 坑口mtr上蓋會所
日期/時間: 7月29日(星期日)3:15-5:15p.m.

confirmed list 如下:

brenda0505 (聯絡人 ) - confirmed x 3人
veronchan - confirmed x 2人
amon28 (場地及到會攪手, 唔該曬 )- confirmed x3人
blmon - confirmed x 3人
ccnam - confirmed x 3人
amylo - to be confirmed before 19/7 x 2人
---------------------------------------------------------
16人

另以下幾位1st priority媽咪請留意因沒有你手電/留言, 請盡快聯絡我. 否則位置會落於waiting list mummy, 謝謝

mcdull888 - 留言, 請盡快聯絡我
yymm2007 - 手機未能接通,請盡快聯絡我
tonicJ - 請p.m.手電號碼
百合-請p.m.手電號碼

[ 本文章最後由 brenda0505 於 07-7-18 15:53 編輯 ]

yeah......好快可與大家見面了

原文章由 brenda0505 於 07-7-18 15:47 發表
致各位媽媽,

日期/時間: 7月29日(星期日)3:15-5:15p.m.

brenda0505 (聯絡人 ) - confirmed x 3人
amon28 (場地及到會 ...

Brenda0505,
Sorry呀!今朝去咗clubhouse便出咗去中環,成四點先返到,見你無call我,上黎留言先.
29/7只有以下的時間有位(無論大,小room都係):
8am-2pm    or     7pm - 10pm
大room      $70/hour     for 20-30人
小room      $50/hour     for 10-20人
我諗呢D時間都唔係咁啱嘞,不過都可以作為參考,又式者作下次聚會用.Sorry呀,今次幫唔到你哋.
Anyway,希望你哋玩得超開心,大人細路都有個愉快難忘的聚會.

P.S.  我咪PM咗個tel no.比你嘅,其實你得閒可以打比我架,傾吓計嘛,呀,呢個係我第一次用PM呀,就送咗呢個第一次比你

By the way, how's your boy?
原文章由 brenda0505 於 07-7-18 00:08 發表

係呢, 妳仔仔評估點呀

原文章由 brenda0505 於 07-7-18 00:08 發表

醒目開學勳章

原文章由 brenda0505 於 07-7-18 15:47 發表
致各位媽媽,

brenda0505 :

sorry ! 今天去左上堂, 所以無開電話 ! 以上時間日期無問題 , 出席人數 x 2人,  唔該晒 !

yymm2007

[ 本文章最後由 yymm2007 於 07-7-18 21:18 編輯 ]

brenda0505,

Thanks very much for organizing.  You are really efficient!!  Would you mind pm me your mobile no. as well so that I can call you in case I can't find the place on 29/7.  Thanks.

All mommies,

Can't wait to meet with you all!

blmom

致各位媽媽,

amon28 (場地及到會攪手, 唔該曬 )- confirmed x3人
amylo22 - to be confirmed before 19/7 x 2人
mudull888 - confirmed x 2人
yymm2007 - confirmed x 2人
---------------------------------------------------------
20人

另以下幾位1st priority媽咪請留意因沒有你手電/留言, 請盡快聯絡我. 否則位置會落於waiting list mummy, 謝謝

tonicJ - 請p.m.手電號碼
百合-請p.m.手電號碼

另bighead girl & welove, 我明天會搵你地, 因依家有媽媽得2位出席, 所以有機會可以加埋你地....

[ 本文章最後由 brenda0505 於 07-7-18 22:45 編輯 ]

veronchan & bighead girl,

多謝你既關心, 今日同個仔去環翠早期(i位)做評估, 其實係一般評估, 等佢地知我個仔既弱項去加以訓練....佢九月之後會每星期去一次做個別訓練....

[ 本文章最後由 brenda0505 於 07-7-18 22:42 編輯 ]

醒目開學勳章

brenda0505 :

我最後confirmed X 2人 , 希望到時可以多些家庭參加 ! 我囡囡同我都可以識到多d朋友 ! ^^~

yymm2007

原文章由 brenda0505 於 07-7-18 21:21 發表
致各位媽媽,

我哋一家三口都available,等你的來電
welove

好開心呀!: 我又係一家三口都available.

呀,不過聽朝要帶亞仔返playgroup,下午兩点後先得閒呀.

bighead,ok! 明天3-4點call你. 好開心有埋你份!

致各位媽媽,

mudull888 - confirmed x 2人
yymm2007 - confirmed x 2人
bigheadgirl - confirmed x 3人
welove - confirmed x 3人
24人

希望tonicj可以盡快盡快聯絡我. 因你係首選入圍媽媽,(好似選美咁 ) 我唔想miss咗你, 但如果響明天內都搵唔到你, 餘下4個位會俾其它party啦!

原文章由 bigheadgirl 於 07-7-18 22:57 發表
好開心呀!::" /> 我又係一家三口都available.

呀,不過聽朝要帶亞仔返playgroup,下午兩点後先得閒呀.

[ 本文章最後由 brenda0505 於 07-7-19 00:56 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題