用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 大家要keep住聯絡呀!一齊努力一齊進步!
go

大家要keep住聯絡呀!一齊努力一齊進步! [複製鏈接]

我既仔仔1.5yr得悉佢有自閉症傾向後, 心情差之餘都好想同d差唔多背景既媽咪交流下, (佢依家2歲5個月)本身我又係一個乜都唔識既媽媽, 我希望可以大人做朋友之餘, 順便小朋友都可以多d出下黎溝通下.  因為我身邊既朋友一係早早生一係決定唔生, 除咗返學playgroup都識唔到d同齡bb,唔知有冇媽咪有興趣?我本身住香港區, 如果攬星期日可以叫埋daddy一齊出黎, 如果平日都可以再約. 有興趣請p.m.我. (希望有人覆我啦!!)

[ 本文章最後由 brenda0505 於 07-10-27 01:59 編輯 ]
   1    0    0    0

Hi Brenda0505,

好提議呀, 我都想参加, 可否預埋我:)

原文章由 brenda0505 於 07-7-13 00:56 發表
我既仔仔1.5yr得悉佢有自閉症傾向後, 心情差之餘都好想同d差唔多背景既媽咪交流下, (佢依家2歲5個月)本身我又係一個乜都唔識既媽媽, 我希望可以大人做朋友之餘, 順便小朋友都可以多d出下黎溝通下.  因為我身邊既 ...

Hi ,brenda0505

Pls check PM

原文章由 brenda0505 於 07-7-13 00:56 發表
我既仔仔1.5yr得悉佢有自閉症傾向後, 心情差之餘都好想同d差唔多背景既媽咪交流下, (佢依家2歲5個月)本身我又係一個乜都唔識既媽媽, 我希望可以大人做朋友之餘, 順便小朋友都可以多d出下黎溝通下.  因為我身邊既 ...

我BB下個月先2歲,可以參加嗎?最快可以幾時Gathering,有需要我可以幫手做聯絡工作

原文章由 tonicJ 於 07-7-13 14:46 發表
Hi ,brenda0505

Pls check PM

我也想快啲:) 可以識多啲朋友之餘, 仔仔又唔駛咁寂寞、孤癖。我自己又可以無咁孤單去行呢條漫長嘅路, 可以互勵互勉
需要幫忙時記住搵我

原文章由 amon28 於 07-7-13 15:37 發表
我BB下個月先2歲,可以參加嗎?最快可以幾時Gathering,有需要我可以幫手做聯絡工作

唔記講妳哋知, 我仔仔而家三歲兩個月

原文章由 veronchan 於 07-7-13 16:31 發表
我也想快啲:) 可以識多啲朋友之餘, 仔仔又唔駛咁寂寞、孤癖。我自己又可以無咁孤單去行呢條漫長嘅路, 可以互勵互勉
需要幫忙時記住搵我

Hi Brenda0505

I am interested.  My son is 2 years 2 months.  Please check pm.  Thanks for organizing.

blmom

我想問點pm架?

原文章由 blmom 於 07-7-13 16:48 發表
Hi Brenda0505

I am interested.  My son is 2 years 2 months.  Please check pm.  Thanks for organizing.

blmom

Hi Veronchan

你按私人傳訊(=pm)的button就可以了。

blmom

我有興趣呀!
我星期六,日都得,
有需要就找我吧!
[email protected]

報名名單 :
1. brenda0505 (2yrs5)
2. veronchan (3yrs2)
3. tonicJ
4. amon28 (1yrs11)
5. blmom
6. CCnam (2yrs9)

報名名單 :
1. brenda0505 (2yrs5)
2. veronchan (3yrs2)
3. tonicJ
4. amon28 (1yrs11)
5. blmom
6. CCnam (2yrs9)
7. amylo22  (2 yrs 3 m)
眼曾見,耳曾聽,清楚在聖經記明,主耶穌我救主真奇妙

ccnam楠媽, 好開心又見到你 依家有興趣參加既媽咪如下: 希望大家順便提意下第一次活動既形式, 因為我第一次攪呢d活動, 唔想太亂, 暫定8-10個媽媽左右.

[quote]原文章由 CCnam 於 07-7-13 22:17 發表
報名名單 :
1. brenda0505 (2yrs5m) (北角)
2. veronchan (3yrs2m)
3. tonicJ (2yrs7m) (赤柱)
4. amon28 (1yrs11m)
5. blmom (2yrs2m)
6. CCnam (2yrs9m)
7. mcdull888 (2yrs11m)
8. amylo22  (2yrs3m)
9. yymm2007 (3yrs)
10. 百合 (2yrs7m)

請大家再填番小朋友age 同地區, 謝謝!

[ 本文章最後由 brenda0505 於 07-7-14 15:04 編輯 ]

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

9. yymm2007 (3yrs) (大埔)

仔仔3y(藍田)可否參加

5. blmom (2yrs2m) (西九龍)
9. yymm2007 (3yrs) (大埔)

我也沒有經驗攪呢d活動,但我有一個提議不知大家覺得可不可行,不如我們book其中一位member的屋苑clubhouse function room (可容納20個大人+10個小朋友),然後每一個member負責帶一個snack to share,book function room的錢就大家share 番,你地覺得可行嗎?我想如果在外面餐廳攪,一來吵,二來可能我地掛住睇實小朋友,就不能交談了。在clubhouse 裡面,應該點都安全D,唔使睇得咁實掛。

blmom 提意好好,有邊個媽咪可以幫手book,最好選個識中的位置,大家都方便
4. amon28 (1yrs11m)將軍澳
9. yymm ... [/quote]

好提議呀, 我都想参加, 可否預埋我 ,我bb2歲.住荃灣

‹ 上一主題|下一主題