用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有冇人想知道聖若望英文小學的派位結果呀? ...
go

有冇人想知道聖若望英文小學的派位結果呀? [複製鏈接]

如題,有冇人想知呢?不過各位可以估下先,估到就讚你叻!
註:全級有六十人
   0    0    0    0

好呀!講嚟聽下!

原文章由 qwe1234 於 07-7-12 14:46 發表
如題,有冇人想知呢?不過各位可以估下先,估到就讚你叻!
註:全級有六十人

只有六人派到英中,勁嗎?

It's hard to believe!

The school fees of this school is quite expensive. How
comes the result like that??

原文章由 qwe1234 於 07-7-12 14:59 發表
只有六人派到英中,勁嗎?

原文章由 Mrssslui 於 07-7-12 15:05 發表
It's hard to believe!

The school fees of this school is quite expensive. How
comes the result like that??

我都覺得冇人會信,不過呢個係事實,而且已經唔係第一年係咁,只不過學校隱瞞,以往又冇家長肯企出來講,所以個個做傻仔(包括我),如果錢多,又誓必要入中中,仲要唔好個D,就去讀啦!包你心想事成!

including you ?

咁點解仲咁多人入去讀既?真係冇人知?
原文章由 qwe1234 於 07-7-12 15:16 發表

我都覺得冇人會信,不過呢個係事實,而且已經唔係第一年係咁,只不過學校隱瞞,以往又冇家長肯企出來講,所以個個做傻仔(包括我),如果錢多,又誓必要入中中,仲要唔好個D,就去讀啦!包你心想事成!

係真係冇人知,而校方又成日講大話,我都係升上六年級先知,已經太遲了,唔知走去邊好,總之害死班細路,今日仲有一大班聖若望家長周街走撲學校,你話慘唔慘?尼間學校誤人子弟!

你讀咗6年,覺得學校如何呢?

師資如何?程度又話好高既?

開頭幾年真係冇問題,但自從上年換了所有老師後,真係好唔掂,尼一年好似冇學野一樣,有D老師根本冇教書。

唔好意思, 我路過o架, 我只係幼稚園部既家長, 小朋友都會升小學部, 我唔係唔信你, 但係今年畢業禮, 我眼見都有好幾個小學部老師熟口熟面. 有D係呢3年都見過下, 但你話換晒所有老師, 唔通我睇錯?
依你咁講, 我地小朋友係度讀小學咪係死路一條? 請指教  

原文章由 qwe1234 於 07-7-12 16:01 發表
開頭幾年真係冇問題,但自從上年換了所有老師後,真係好唔掂,尼一年好似冇學野一樣,有D老師根本冇教書。

真係難以置信wor .
請問係未'灣仔'果間呀 ? thank you.

如果你唔信都冇辦法,我相信你見到的是指校長家姐兩公婆和翟老師,只有這三個人的年資最耐,有兩個是第二年教,其餘都是今年才到,有幾個甚至是最近才轉的,總之是走馬看花,上一年單是班主任已換了三個,繼續讀下去,祝你好運!

原文章由 bkfans123 於 07-7-12 16:47 發表
真係難以置信wor .
請問係未'灣仔'果間呀 ? thank you.

係九龍塘呀!(請緊記)

一年換3個班主任   d小朋友咪好慘

原文章由 qwe1234 於 07-7-12 16:56 發表
如果你唔信都冇辦法,我相信你見到的是指校長家姐兩公婆和翟老師,只有這三個人的年資最耐,有兩個是第二年教,其餘都是今年才到,有幾個甚至是最近才轉的,總之是走馬看花,上一年單是班主任已換了三個,繼續讀 ...

我強調, 我唔係唔信你, 只係有D奇怪, MISS CHAN 同MR. LAW呢3年都有見過佢地, 而仲有D老師都係呢3年都見過(有D我唔知佢地叫咩名). 換老師我知道年年都有, 其他學校我都聽過有咁既情況.
而你講既派位問題, 我真係想你指教下, 我都有朋友係呢2年畢業, 但聽番o黎都唔係咁差. 但只有六個英中, 真係好愕然  , 好擔心........., 請指教.

原文章由 qwe1234 於 07-7-12 16:56 發表
如果你唔信都冇辦法,我相信你見到的是指校長家姐兩公婆和翟老師,只有這三個人的年資最耐,有兩個是第二年教,其餘都是今年才到,有幾個甚至是最近才轉的,總之是走馬看花,上一年單是班主任已換了三個,繼續讀 ...

[ 本文章最後由 新幹線 於 07-7-12 17:29 編輯 ]

原文章由 新幹線 於 07-7-12 17:21 發表
我強調, 我唔係唔信你, 只係有D奇怪, MISS CHAN 同MR. LAW呢3年都有見過佢地, 而仲D老師都係呢3年都見過(有D我唔知佢地叫咩名). 換老師我知道年年都有, 其他學校我都聽過有咁既情況.
而你講既派位問題, 我真係 ...

只有六個人入英中?
鮮魚行都唔止啦!
早兩年 BK d 料都唔係咁架,點會下滑成咁???
得 10% band 1 嗎?
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

不知你指的Miss Chan 是否指陳副校長,她根本沒有教學,至於
Mr. Law 只是行政人員,也不是教學的。

小学階段,小朋友成績好壞,家長之帮助佔了很大之比重,教師唔教書,家長都識自己搞啦。很難想像每月交得出3000元之家長,會讓其子女自生自滅。

我以為呢間學校好勁,因為我朋友早兩年話我知,佢地既學生
係100%入英中,點解今年咁差呢?

原文章由 virgokaren 於 07-7-12 17:30 發表

只有六個人入英中?
鮮魚行都唔止啦!
早兩年 BK d 料都唔係咁架,點會下滑成咁???
得 10% band 1 嗎?

家長沒有讓子女自生自滅,但就算你考第一都冇用,上一年考第一個男仔和今年考第二個男仔,都係派去鄧鏡波,原來已經係好好,其餘全部派去將軍澳唔知乜學校,因為全部都係30志願後,自己沒有揀。
‹ 上一主題|下一主題