用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 九龍城band 1 英中不是放第一志願也派到
go

九龍城band 1 英中不是放第一志願也派到

以下學校有無人不是放第一志願也派到 :

華英
開平
聖家

吾出奇, 我朋友舊年深水埗綱, 第二意願派到長沙彎天主教英文中學, 佢第一意願是英華。

真係??? 咁即是band one 生放最後志願都實入到 ?? (因派完band one至到band two)

原文章由 chansuifong 於 07-7-12 21:57 發表
我女的學校同學不是放第一也派到聖家, 而且不是band one學生, 但都算是英中學校

[quote]原文章由 katiekma 於 07-7-12 22:28 發表
吾出奇, 我朋友舊年深水

chansuifong,
想問你女的學校是不是聖家小學, 若不是, 也派到?聖家中學有少學位, 留給派位應較少, 較難抽到, 而且又不是band one學生, 很suprise.
原文章由 chansuifong 於 07-7-12 09:57 PM 發表
我女的學校同學不是放第一也派到聖家, 而且不是band one學生, 但都算是英中學校

今年有人九龍城區第5志願派到聖羅撒。
我最喜歡麵包超人,Thomas,Hello Kitty, 你喜歡嗎? 你可以send email 到[email protected], 我會有好多資料比你。去我的網站或我的Blog看看CLICK HERE

吓!第5都派到, 佢有小學位喎!好少派位喎!實情係點?

原文章由 doremi_store 於 07-7-26 04:21 PM 發表
今年有人九龍城區第5志願派到聖羅撒。

係九龍城區唔出奇, 英中學位係比較多, 總之係band 1生, 入唔到英中係少, 但係都要看埋你個隨機編號, 世事無絕對.

原文章由 木土土 於 07-7-11 20:23 發表
以下學校有無人不是放第一志願也派到 :

華英
開平
聖家

原文章由 wunma 於 07-7-26 15:00 發表
"我女的學校同學不是放第一也派到聖家, 而且不是band one學生, 但都算是英中學校"

一定唔信! 如果話靠後門入就唔出奇.

即使原校band2生放第一位也未必盡收, 不可輕信而作錯決定.

Confirmed.  非原校 Band 2 都可派入聖家。

同意。原校band 2 生入唔到多的是,她們亦極可能已將聖家中學放第一。九龍城網只有二十多個位大抽獎,外校生如非放第一位,淨係本校生band 2生已在第一選擇時 fill up哂 d 位啦!