用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教服務處 ~官塘幼兒學校~
go

基督教服務處 ~官塘幼兒學校~

是否好小官塘幼兒學校媽咪上網~~
時常都冇人~~

官塘幼兒學校

我囝囝九月會返2歲班。

原文章由 mkwok 於 07-7-12 14:43 發表
我囝囝九月會返2歲班。

你囝囝9月返學ar~~我係12月插班都未知收唔收~~
多d 上來分享下學校生活ar~~
我想知多d ar ~~tks!

[ 本文章最後由 fandyli 於 07-7-13 17:24 編輯 ]

bebe2004

n2課程同k1有咩分別呀,n2係咪=k1
這校的師資如何,我打算同囝囝報這校

原文章由 fandyli 於 07-7-13 17:06 發表

hi,  my son in the nursery (<2y.o.) on the same floor of this school.  probably, we may see each other.

原文章由 bebe2004 於 07-7-11 16:11 發表
hi

大家好

官塘幼兒學校

今年吾係收太多2歲小朋友,因為有一級(吾知係K2定K3)有6x個小朋友,而學校收生係計全校人數,所以餘下的學位比2歲班吾係太多,我大囝今年畢業,而有兩位同學的弟妹都係後備生,另一位同學的弟弟明年1月插班,會於8月尾面試,但都吾知有冇位。希望你囝囝12月插班成功啦,一齊做同學仔。

原文章由 fandyli 於 07-7-13 17:06 發表

我諗緊呢間和保良局呢, 保良局好似唔駛買校服, 不過校舍就基督教比較新, 我入唔到去睇呢 有冇媽咪可以分享呀?

原文章由 mkwok 於 07-7-17 11:40 發表
今年吾係收太多2歲小朋友,因為有一級(吾知係K2定K3)有6x個小朋友,而學校收生係計全校人數,所以餘下的學位比2歲班吾係太多,我大囝今年畢業,而有兩位同學的弟妹都係後備生,另一位同學的弟弟明年1月插班,會 ...

oh ~~原來係咁~~唔怪得n1 咁full 啦~~
8月面試希望成功啦~~

你地好呀~~我個仔仔都係今年8月開學~讀2歲班~
請大家多多指教~~

原文章由 bebe2004 於 07-7-11 13:23 發表
大家好

有無小朋友, 8月6日開學呀, 我個女系今年讀幼兒班(n2).

HI,我個囝都係8月6日開學呀,不過佢讀(N3)B班

官塘幼兒學校

cherry1498,

今年2歲班好似係9月開學。

原文章由 cherry1498 於 07-7-18 14:29 發表
你地好呀~~我個仔仔都係今年8月開學~讀2歲班~
請大家多多指教~~

原文章由 bebe2004 於 07-7-20 11:44 發表
HI LOKLOK89

你好呀, 你系唔系由c班升上去呀, 如系小朋友系唔系讀我好開心

Cherry1498

mkwok講得啱呀, 2歲9月先開學

bebe2004,
我個囝係插班生,因為以前係大埔住,不過學校應該好,因我囝的老師都安排佢個女考讀此學校.

係呀~原本我BB都係9月開學, 但係我保母唔知...又約哂人8月裝修, 所以咪同學校講話轉8月開學=.=
乜冇8月開學架(2歲班)??\
因為個日家長會我同我老公都聽到有D BB 8月就開學...
我都問過林主任~佢之後覆我話OK...可以8月返既

原文章由 mkwok 於 07-7-20 11:35 發表
cherry1498,

今年2歲班好似係9月開學。

hello,

我囝囝都係8月6日開學讀n2. 我地新生家長有個多星期見面喎, 到時認識下...

我有朋友個囝囝由n1升上n2, 聽佢講我地d仔女適應期期間, 舊生日日有outing參觀/玩, 真開心.

原文章由 homom 於 07-7-26 15:01 發表
hello,

我囝囝都係8月6日開學讀n2. 我地新生家長有個多星期見面喎, 到時認識下...

我有朋友個囝囝由n1升上n2, 聽佢講我地d仔女適應期期間, 舊生日日有outing參觀/玩, 真開心.

我唔可以陪佢成個幾星期呀...我叫左保母陪佢咋...不過我星期六都會陪佢番下既~