用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖羅撒 vs 培正
go

聖羅撒 vs 培正 [複製鏈接]

可否俾啲意見?
如校風, 程度, 及上小學中學之路. 真係唔知點揀.
Please Help. :)
   0    0    0    0

培正邊方面優勝

Hi

我都想知道培正邊方面優勝, 有無人有心得呀 ?

MAN MA

你問這個問題, 你的小朋友一定是女.
若二間都收, 我一定選聖羅撒, 因為大家都是一條龍, 大家都是名校, 但聖是英文, 這點培正不是.
但校風培正就勝一點. 聖就有貴族校應.

原文章由 PrincessBB 於 07-7-9 18:03 硐表
可否俾啲意見?
如校風, 程度, 及上小學中學之路. 真係唔知點揀.
Please Help. :)

聖羅撒真的不錯,小朋友很喜歡返學,校長很有愛心,若我沒估錯,她應能叫出全校每一個學生的名字;學校為小孩安排幾多活動及親子活動。

但有幾點要注意:跟小學並非一條龍,若小孩沒有20分,便要看運氣;小學這兩年會原址重建,對幼稚園一定有影響。

學生日家長都幾好,頗低調、樸素。

那麼請問怎樣才會有20分呢?

原文章由 yckd 於 07-8-30 01:35 硐表
聖羅撒真的不錯,小朋友很喜歡返學,校長很有愛心,若我沒估錯,她應能叫出全校每一個學生的名字;學校為小孩安排幾多活動及親子活動。

但有幾點要注意:跟小學並非一條龍,若小孩沒有20分,便要看運氣;小學這兩年會原址重建,對幼稚園 ...

我個妹話聖羅撒己經開始無小一, 將來都不會有小學, 是真的嗎?

原文章由 yckd 於 07-8-30 01:35 硐表

但有幾點要注意:跟小學並非一條龍,若小孩沒有20分,便要看運氣;小學這兩年會原址重建,對幼稚園 ...
‹ 上一主題|下一主題